自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

別墅

我真係好嬲..唔知其他人媽媽聽完係點
事因一開始係咁.我係另外一個媽媽gp到識左個媽媽
大家自上年年尾就好好傾 好快做到好朋友
咁一直都有keep住聯絡到現在
我同佢之間並冇任何金錢來往 最多都係幫佢係淘寶買過個攪拌器佢過左100蚊比我咁大把

別墅

Darass1017 發表於 23-9-1 16:11
我真係好嬲..唔知其他人媽媽聽完係點
事因一開始係咁.我係另外一個媽媽gp到識左個媽媽
大家自上年年尾就好 ...

事發係咁呢位媽媽最近有一次我叫左佢上黎我到打邊爐 之後我老爺有岀現過係屋企1分鐘左右 佢都話覺得我老爺幾後生個樣 之後我老爺走左(ps我老爺同我奶奶分開左的)
咁到琴日我又叫佢上黎我到一齊食下野飲2杯 我有叫埋我老爺
咁去到咁上下呢個媽媽就突然講左件事係關於佢一個朋友做小三 咁就問我地意見 我地都一一比意見佢 之後到走嘅時候 我仲叫我老爺車埋佢翻屋企(因為住得近 叫老爺揸電單車車佢翻去)一開始佢話PayMe比我叫我比cash佢坐的士 我已經覺得好奇 宜家好多call車都收唔同嘅payment啦 PayMe都得 咁最後佢係無坐的士係我老爺送走佢

別墅

Darass1017 發表於 23-9-1 16:12
事發係咁呢位媽媽最近有一次我叫左佢上黎我到打邊爐 之後我老爺有岀現過係屋企1分鐘左右 佢都話覺得我老爺 ...

之後我都已經無理佢地之後發生啲咩 咁我老公就問佢爸翻左屋企未 之後我老爺話同緊個媽媽吹水 10點幾開始吹 之後我老公再問佢搞緊乜 個時1點幾 我老爺話吹水吹到宜家 ok fine 點知今日就黎料啦 我今日行行下街 我老公行埋一邊聽電話 之後佢行埋黎同我講 乜你借人錢咩 個下我個頭真係10萬個問號??佢話個個媽媽琴晚同我老爺講話我問佢借錢過日子 我心諗我又幾時有問過佢借 我就好嬲咁打去問個媽媽 我仲要較擴音比埋我老公聽 我一通左就問佢 乜我同你有金錢上來往咩 佢話無呀咩事 我話無事 你如實答我得 我有冇問你借過錢

別墅

Darass1017 發表於 23-9-1 16:12
之後我都已經無理佢地之後發生啲咩 咁我老公就問佢爸翻左屋企未 之後我老爺話同緊個媽媽吹水 10點幾開始吹 ...

之後個媽媽話 無呀我都無錢借比你 sorry 我真係r爆頭個媽媽無啦啦屈我借佢1萬幾千蚊 點解我老公知道個媽媽咁同我老爺講 係我老爺同我老公講完叫我老公唔好話翻比我知

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

Darass1017 發表於 23-9-1 16:13
咁我打完比個個媽媽之後我有野想問佢嘅時候 佢已經一個電話都無聽 wts都冇覆過我直到宜家 就係因為咁 我 ...

到我問佢拎借據同過數記錄 佢已讀我(emoji)之後del我phone number(emoji)如果我真係有借 咁邊有個借人錢仲大聲過借錢比人個個,其實佢老公冇死(emoji)佢講大話呃我地 我就無同老爺傾 其實無乜好傾 清者自清 加上都係由得個媽媽自己up 我夠可以話佢爭我10萬 因為佢死老公搞後事都得啦. 一開始我老爺死都話無交換contact 點知自打嘴巴後尾又話有 .佢同我講個個小三故事根本就係佢自己,

別墅

Darass1017 發表於 23-9-1 16:14
到我問佢拎借據同過數記錄 佢已讀我(emoji)之後del我phone number(emoji)如果我真係有借 咁邊有個借人錢仲 ...

佢話佢個friend同個男人生咗個女 咁佢個friend係小三 咁最近個大婆發現咗個小三 就要個男人同小三斬纜 咁個男人其實個心就唔想 就想兩邊都要 但係迫於無奈只可以斷小三個邊 個男人開咗六個條件 其中兩樣就係唔可以封鎖WhatsApp唔可以唔聽佢電話 跟住又話佢個friend要攬住個女跳樓自殺,跟住佢哋有個共通點 就係佢哋識一個人都係住馬鞍山 喺嗰個媽媽口中就係叫佢契媽 又係住馬鞍山嘅,又話個男人唔捨得個女.佢同我62淨係見過2次計埋今日3次 就嗌我62做darling.人地同我62講話我發脾氣話佢呀 又話家事唔好拉埋佢落水 之後再同我62講朋友唔係咁做喎

別墅

佢話佢個friend同個男人生咗個女 咁佢個friend係小三 咁最近個大婆發現咗個小三 就要個男人同小三斬纜 咁 ...

Sorry 可能講到1999
但我真係落唔到啖氣

瑪瑙宮

佢話佢個friend同個男人生咗個女 咁佢個friend係小三 咁最近個大婆發現咗個小三 就要個男人同小三斬纜 咁 ...

咁長有冇撮要

伯爵府

Darass1017 發表於 23-9-1 16:13
咁我打完比個個媽媽之後我有野想問佢嘅時候 佢已經一個電話都無聽 wts都冇覆過我直到宜家 就係因為咁 我 ...

嘔心情節。
呢个正式八婆(作嘢)+㛈婆(溝老爺)

遠離呢庭人

別墅

tkop 發表於 23-9-1 16:16
咁長有冇撮要

就係全部都係過程都好重要㗎

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

你叫朋友上你家食野好閒但你叫埋你62我覺得好古怪

stagea    發表於 23-9-2 11:38
BBG1    發表於 23-9-1 18:07
熙fi媽媽    發表於 23-9-1 17:14

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Darass1017 發表於 23-9-1 16:15
Sorry 可能講到1999
但我真係落唔到啖氣

明呀,呢啲真係unfriend佢啦,最好叫你老公係你62電話block 埋個女人,斷絕佢哋來往

別墅

cecelc 發表於 23-9-1 16:19
你叫朋友上你家食野好閒但你叫埋你62我覺得好古怪

我就覺得叫老爺上嚟食飯冇問題
大家朋友屋企人一齊食飯
係冇諗過會發展成咁樣啫
等同於舉個例我去人哋屋企食飯
我唔會對人哋62有興趣先囉

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

有乜標點符號, 睇咗一段已眼花

有冇summary?

別墅

qq媽媽咪 發表於 23-9-1 16:21
明呀,呢啲真係unfriend佢啦,最好叫你老公係你62電話block 埋個女人,斷絕佢哋來往
...

大家成年人
我都冇辦法去決定62同啲乜嘢人做朋友
佢哋發展成點樣 其實我都唔想知
但係你哋做朋友就唔好搵我做話題囉

別墅

Sumyeema1 發表於 23-9-1 16:21
有乜標點符號, 睇咗一段已眼花

有冇summary?

其實我打咗一大篇出嚟
因為佢呢到有限字數
所以我不停分開咗打
Sorry 打到1999

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

你個 fd幾有問題

伯爵府

回覆 Darass1017 的帖子

小心,你個friend會唔會想做你奶奶?

侯爵府

牛年勳章

你同老爺住?點解無啦啦同friend飲飲食食都要預埋老爺?

首頁
12345...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊