自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

Lilyforest 發表於 23-9-5 12:14
仲有班非日本種港人嘅厚顏無恥可以嫓美架仔。

呢班偽日本人比日本人更厚顏......

侯爵府

ddkaka 發表於 23-9-5 12:29
呢班偽日本人比日本人更厚顏......

fb嘅壽司關注組先恐怖,成班蘿蔔頭後裔咁。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

只提一個“氚”,仲有六十幾樣又唔公佈;逼人買你嘢,豈有此理

侯爵府

hct300 發表於 23-9-5 11:29
日本排放核污水,中國全面禁止進口日本水產。日本政府表示已向世界貿易組織提出申訴,要求中方即時撤回禁令 ...

真係好好笑,唔幫襯佢都要比人告

侯爵府

cbeyond 發表於 23-9-5 11:57
我係中國就俾佢進口, 但檢驗要一個月, 因為要慢慢驗。
仲有,入口食肆要收額外稅, 因為加重檢驗費用
咪 ...

仲要晒錢晒時間驗,有資源留翻俾自己國民吧!

珍珠宮

痴痴地

侯爵府

回覆樓主:

唔好諗住使咗錢打輿論戰就可以掩飾自已罪行。日本今日既行為係千古罪人,大家記住了。

男爵府

回覆樓主:

咁厚顏無恥嘅,有得迫人進口/買佢D嘢既咩? 就算唔系貨品有問題,如果人地唔想入就唔入架,痴痴地

男爵府

2024年龍年勳章

停入口就停入口,睇吓啲漁民撐到幾耐。始終市場主導,無市場,政府一路補貼終有一日要跪低。

goldpiglet    發表於 23-9-5 21:50

男爵府

Vengerov 發表於 23-9-5 11:32
其他百幾種放射物佢唔驗?又吾比人驗。佢果啲接觸過反應堆既核污水點同人地用來冷卻無接觸過反應堆既核廢水 ...

佢話有個ALPS系統FILTER過..其他幅射物冇晒,剩番氚,出個實驗室話得左..

但事實上,個ALPS多次出事,要將處理過污水重復FILTER一次先將有幅射物質過濾..

個ALPS系統又講唔出實際營過的可靠性..預備系統設計..災難應變等等..

出事就可能一次過將有大量幅射物排入海,到時賴個ALPS出問題而已..躹躬道個歉就解決左自身經ALPS處理
過濾出既核幅射固體廢物問題..

得左..又可以全世界埋單,美國藥廠治癌藥又可以大賣...

水晶宮

Lilyforest 發表於 23-9-5 12:42
fb嘅壽司關注組先恐怖,成班蘿蔔頭後裔咁。

橕日本橕到,日本欠佢哋一個日本國籍

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

忽上腦,咪叫你契哥老尾要哂佢囉

男爵府

李斯特 發表於 23-9-5 11:50
完美演繹!
包裝精緻!
厚顏無恥

菊花與劍..
完美形容日本仔..

表面包裝好靚..識得宣傳(所謂文宣)..
實際背後陰險,隨時捅人兩刀...
日本多間企業,如煉鋼,車廠等,多次爆出連續數十年做假..
日本以實驗室美好數據包裝,令人覺得產品質素好..
但生產能力不達標,就以假數填補..

日本食物包裝好靚..
但如果唔睇包裝,
以盲盒形式試食,
相信會選日本食物既人會大趺...

子爵府

tweety_joey 發表於 23-9-5 12:57
佢話有個ALPS系統FILTER過..其他幅射物冇晒,剩番氚,出個實驗室話得左..

但事實上,個ALPS多次出事,要將處 ...

佢都冇比人驗,鬼知係點。同埋所謂ALPS只能處理其中0.25%,餘下係點又冇交代。跟住ALPS都係根據東電比嘅資料去發放數據。基本上乜都佢哋自己講晒。https://www.greenpeace.org/taiwan/update/24655/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E7%A6%8F%E5%B3%B6%E6%A0%B8%E5%BB%A2%E6%B0%B4%E8%88%87%E4%B8%80%E8%88%AC%E6%A0%B8%E5%BB%A2%E6%B0%B4%E6%9C%89%E4%BD%95%E4%B8%8D%E5%90%8C%EF%BC%9F%E5%B0%8D%E4%BA%BA%E9%AB%94%E5%92%8C/

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

證明中國禁令做對了

男爵府

2023年兔年勳章

日本仲投訴人?出口哂d水產去歐美咪得囉,但人地唔知肯唔肯要喎

子爵府

回覆樓主:

小學雞,一唔滿意就投訴,以為爸爸會幫佢?叫佢啲盟友幫手買咗佢囉!仲咩要靠中國啫!無啲骨氣!

https://fb.watch/mSxK18Hl87/?mibextid=Nif5oz
attach0/tmp/phpilgiUl
attach1/tmp/phpsDiF3o
attach2/tmp/phpSnG5cs

伯爵府

就算世貿要求中國解除禁令,中國都仍然可以唔入口。

乜有得迫人買嘢嫁咩?又唔係唔洗$?

子爵府

moto1357 發表於 23-9-5 14:46
小學雞,一唔滿意就投訴,以為爸爸會幫佢?叫佢啲盟友幫手買咗佢囉!仲咩要靠中國啫!無啲骨氣!

https:// ...

中國無日本咁小學雞嘞!華為公主被擄、被制裁,特首、官員都被美國制裁時,都無求助其他世界組織(求助都無用全部組織都被西方管控),今次若世貿勝訴最多都係制裁,中國習慣了
attach0/tmp/phpj5HBgD
attach1/tmp/phpqKLy1F

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊