自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔知點解我仲未收到要交幾多錢稅?係咪可以電郵比佢地問吓?

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我通常都係10月或以後就會收到稅單,交幾多稅,但係我上星期收到退稅支票,入埋銀行添

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yan12345678 發表於 23-9-6 20:31
我未收到稅單,但係我收到退稅支票,入埋銀行添

你就好,我冇收到回水,新一期又奉獻咗

子爵府

2024年龍年勳章

pomanlife 發表於 23-9-6 20:32
你就好,我冇收到回水,新一期又奉獻咗

退番600幾蚊,但好怪喎,政府如果免稅一萬蚊就冇得退稅,反而$6000就有得退稅喎
所以我都唔知政府點樣計,總之郵箱收到黃色紙就即刻估到係退稅

男爵府

yan12345678 發表於 23-9-6 20:31
我通常都係10月或以後就會收到稅單,交幾多稅,但係我上星期收到退稅支票,入埋銀行添:waha ...

我都想快啲知道究竟要交幾錢

子爵府

2024年龍年勳章

Charlie1978 發表於 23-9-6 20:34
我都想快啲知道究竟要交幾錢

你有冇每年都要交稅啊?如果有應該個時間會定期啊。

侯爵府

Charlie1978 發表於 23-9-6 20:30
...

我都未收倒喎

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yan12345678 發表於 23-9-6 20:34
退番600幾蚊,但好怪喎,政府如果免稅一萬蚊就冇得退稅,反而$6000就有得退稅喎
所以我都唔知政府點樣計, ...

真係好,退返六十比我都會開心兩日呢

男爵府

bero 發表於 23-9-6 20:40
我都未收倒喎

咁都好啲,I am not alone

男爵府

yan12345678 發表於 23-9-6 20:37
你有冇每年都要交稅啊?如果有應該個時間會定期啊。

有啊

子爵府

2024年龍年勳章

pomanlife 發表於 23-9-6 20:40
真係好,退返六十比我都會開心兩日呢

係呀,張支票係一張A4紙,然後喺啲虛線搣出嚟,慢慢搣出嚟又驚撕爛,好興奮呀

子爵府

2024年龍年勳章

Charlie1978 發表於 23-9-6 20:43
有啊

如果有,應該同你每年差唔多收稅單時間㗎
因為我每年都係差唔多時間收到稅單

彩鑽殿

yan12345678 發表於 23-9-6 20:44
係呀,張支票係一張A4紙,然後喺啲虛線搣出嚟,慢慢搣出嚟又驚撕爛,好興奮呀
...

跟住去入CHQ 等第日有數,咁真係可以開心到兩三日

大宅

回覆樓主:

今日收到稅單

子爵府

2024年龍年勳章

pomanlife 發表於 23-9-6 20:46
跟住去入CHQ 等第日有數,咁真係可以開心到兩三日

最搞笑嘅就係個簽名都係同一個人,因為我幾年前都有得退稅,簽名係授權同一個人

彩鑽殿

yan12345678 發表於 23-9-6 20:51
最搞笑嘅就係個簽名都係同一個人,因為我幾年前都有得退稅,簽名係授權同一個人
...

唔係印出黎架?

子爵府

2024年龍年勳章

pomanlife 發表於 23-9-6 20:53
唔係印出黎架?

係印出嚟,但係嗰個係授權人啊,我估應該唔會係同一個人㗎
不過都唔好深究點解,有錢收最開心

公爵府

收到,打開講左句粗口,Appel 中

子爵府

Charlie1978 發表於 23-9-6 20:30
...

我未收到

子爵府

我都未收到

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊