自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

請問
1 , 深圳領展中心,怎樣去、哪個出口 ?
2 , 深圳會展中心怎樣去?唔係會展中心地鐵站。
因唔識睇地圖 app ,所以才上來問問大家 。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

BingoJoey 發表於 23-9-30 23:26
請問

呢2個地方都係會展中心站 , 到會展中心站就有指引

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

魔怪媽媽 發表於 23-9-30 23:37
呢2個地方都係會展中心站 , 到會展中心站就有指引

明了。多謝妳!

男爵府

BingoJoey 發表於 23-9-30 23:26
請問

無深圳領展中心呢個地方。

男爵府

回覆樓主:

係咪想揾鄰近會展中心,被領展收購左個個場?

男爵府

領展中心城同深圳會展中心,都係會展中心站,呢啲大型商場多數地鐵有指示咩出口
attach1/tmp/phpOpqJsn

男爵府

去YouTube 搜尋 有好多片介紹深圳
https://youtu.be/333XPAQxCqg?si=m7rWbO3015oaU8wu

伯爵府

回覆樓主:

多謝大家!
唉,上次我帶細女想去某間餐廳食午餐,蕩失路行咗好耐,問場商保安員佢哋指點嘅路無一次啱,商場太大又太多,最後行上地面,我都係認唔到路,又再行返落地鐵,再撞吓,才去到嗰間餐廳。
真係好怕蕩失路,我又唔識講同聽普通話,所以才麻煩大家。

水晶宮

BingoJoey 發表於 23-10-1 09:40
多謝大家!
唉,上次我帶細女想去某間餐廳食午餐,蕩失路行咗好耐,問場商保安員佢哋指點嘅路無一次啱,商 ...

用高德地圖啦,有步行導航教你行,打開高德~按路線~輸入目的地(自己位置通常佢會幫你定位)~跟住按「開始步行」
attach0/tmp/phpWows3n
attach1/tmp/phpbMvrUK

伯爵府

用「高德」,在街道有領航功能。
前題要有充足數據+「尿袋」(因好食電)

子爵府

可以裝返個高德地圖

伯爵府

ikioma 發表於 23-10-1 03:46
去YouTube 搜尋 有好多片介紹深圳
https://youtu.be/333XPAQxCqg?si=m7rWbO3015oaU8wu

剛看了,多謝!

伯爵府

ddkaka 發表於 23-10-1 09:51
用高德地圖啦,有步行導航教你行,打開高德~按路線~輸入目的地(自己位置通常佢會幫你定位)~跟住按「開始 ...

多謝妳詳細解答圈出來,我現在應該識用了。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊