自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

諗住12月去大阪

睇過Skyscanner 得香港航空同HKEXPRESS 個時間啱

請問大家會揀邊一個(HKEXPRESS/ 香港航空)?點解?

謝謝大家

公爵府

一間廉航 一間唔係廉航

子爵府

其實冇乜分別,最緊要時間同價錢啱,港航都係冇電視,餐係一個飽+飲品

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

我覺得無分別,買價錢平 d 嗰間

男爵府

Miss.Holiday 發表於 23-10-21 10:27
諗住12月去大阪

睇過Skyscanner 得香港航空同HKEXPRESS 個時間啱

睇下香港航空商務倉價錢,有時同經濟相差好少錢炸。

伯爵府

vjdma 發表於 23-10-21 12:04
其實冇乜分別,最緊要時間同價錢啱,港航都係冇電視,餐係一個飽+飲品
價錢相差幾多?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

HK Express!.....香港航空而家好縮皮。。。暑假坐完。。

珍珠宮

Miss.Holiday 發表於 23-10-21 10:27
諗住12月去大阪

香港航空

我驚再冇人搭呢間公司好快會執笠,所以會鼓勵其他人搭多啲,唔想少一個選擇

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都覺得分別唔大
要讚一讚,近期坐幾次express,都見到傳說中靚女斯文有笑容好服務嘅空姐
講真真係好多年無遇到

伯爵府

Hke 空服都好nice同helpful 。

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

HK airline 啲機好舊又唔平
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

兩間差唔多
hk express 時間岩d就揀佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

俾我會揀香港航空,起碼座位闊啲,Express好似坐緊新款薄櫈巴士,腰骨好辛苦

伯爵府

畀面勳章

因為快運唔可以外帶食物,咁我選港航

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

hk Airlines 你可以上機食自己野,hk express 吳可以拎自己野食飲野。handcarry 無hk express 咁嚴謹。 website 有座位闊度,hk Airlines 比 hk express 闊小小。 同埋hk express 只有細機, hk Airlines 就有兩種機型。

大宅

kommama 發表於 23-10-21 13:43
hk Airlines 你可以上機食自己野,hk express 吳可以拎自己野食飲野。handcarry 無hk express 咁嚴謹。 web ...

知道 謝謝你(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

kokobear 發表於 23-10-21 13:24
HK airline 啲機好舊又唔平

hk airline 呟機真係舊,我都成日擔心佢有冇錢做維修

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

諗住12月去大阪

我鐘意HK Airline
上次日本回程時機師突然講播話剛剛飛到富士山上空,叫我哋快的去睇同影相,我哋個個都大叫同拍手(emoji)(emoji)好開心

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得差唔多,express坐位係冇咁寬,對肥人冇咁方便。但飛幾個鐘,如果價錢平啲,我選它。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

HK airline

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊