自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

bobomia 發表於 23-10-25 11:57
原來大陸咁鬆架?估唔到
香港係每間電訊商十張喎
上台又無限(雖然應該冇人同一個台開幾個帳戶)
點睇都係香港鬆啲

通訊事務管理局辦公室 - 電話智能卡實名登記制 (ofca.gov.hk)

內地統共得四間電訊商

333s    發表於 23-10-26 09:44

男爵府

lyh80115 發表於 23-10-25 10:01
已經去到佛山唔買9樓講嘅從化卡?買完過隔離廣州實名,0月費就有大陸號碼用。
...

原本我係三日兩夜去hea玩、都冇諗過開電話卡,見到有間中國移動又冇人,入去問咗八蚊月費,五分鐘搞掂曬,最緊要有個大陸number畀我用到美團同大眾點評攞優惠,從來冇諗過要開從化卡,仲要去埋廣州添

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

eleph@nt 發表於 23-10-25 08:50
其實大家可以試下問問你用緊個香港台有冇得加個內地號碼,
以我用緊既3台為例,都係加19蚊/月,已經有內地號, ...

我係Csl, 佢嘅86易真係把鬼,完全認證唔到

子爵府

Jnam 發表於 23-10-25 15:46

我今年3 月在蓮塘口岸開中銀戶口, 都見到有人一咭2 號果D 開唔到戶口.

第二次陪朋友去, 都遇到有人是此情況.

複式洋房

eleph@nt 發表於 23-10-25 08:50
其實大家可以試下問問你用緊個香港台有冇得加個內地號碼,
以我用緊既3台為例,都係加19蚊/月,已經有內地號, ...
請問有冇內地data,上到去收邊個台同埋收成點?

複式洋房

sherrron 發表於 23-10-25 22:34
請問有冇內地data,上到去收邊個台同埋收成點?
我個plan每個月有1GB送,至於用邊個台,可以上到內地自己揀,冇限制的

複式洋房

CSL未用過,但我3台個個我用來開美團戶口個D都冇問題,
佢有冇話用唔到既原因?係咪之前有人用過個號碼呢?

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我朋友都係,認證唔到,所以用唔到美團,真係把鬼

珍珠宮

BK Milk勳章

c9c9c9 發表於 23-10-25 15:38
原本我係三日兩夜去hea玩、都冇諗過開電話卡,見到有間中國移動又冇人,入去問咗八蚊月費,五分鐘搞掂曬, ...

你呢間中移動好好呀我哋係珠海問一間中移動,佢話要join ¥79月費,唔記得話要用幾多個月先可以轉8蚊月費,我哋之後去第二間中移動問,呢間職員就話¥59 月費,用2個月就可以轉¥8 月費,跟住我哋就join 咗呢一個 plan,你問嗰間仲好

象牙宮

TMC3012 發表於 23-10-22 14:26
中國聯通 11蚊一個月一卡兩號, 香港搞就得唔駛返大去搞咁煩

中國聯通 11蚊一個月一卡兩號
上內地网 美團 /小紅書。smooth?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

紫色線 發表於 23-10-22 09:42
5月時開咗張副卡,每月$10,數據用主卡人的。

啱我呢啲一年返3幾次大陸嘅人用

數據用主卡人的, 那么你內地上网, 方便嗎?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

worthy 發表於 23-10-22 09:49
開咗,第一個月$39人仔。之後第二日即可申請轉8元plan,下個月生效。後來又有短信話每月俾5G流量 :questio ...

今次上深圳試下用data,但Whatsapp,BK,FB,Google全部唔得。結果個都係要用自己買嘅咭。

上深圳用內地网。 美團, 小紅書,。。。。得嗎?。

理性討論交流者。

象牙宮

yorkboy 發表於 23-10-23 12:52
昨天係同一間開咭, 最平$19/月, 有45 GB數據, 100分鐘通話, 簽1年, 免開咭費, 預繳$200, 送$50, 即戶口有$ ...

福田口岸中國移動開卡 最平$19/月, 有45 GB數據, 100分鐘通話, 簽1年, 免開咭費,
預繳$200, 送$50, 即戶口有$250結餘用來扣月費

250結餘用來扣月費,用2年?

理性討論交流者。

大宅

wong2323 發表於 23-10-21 22:12
之前我去福田口岸中國移動開卡,只需要入100人民幣入ACC,用來每月扣數,第二日就可以經中移動APP申請月費8 ...

請問點download個app??

象牙宮

c9c9c9 發表於 23-10-25 15:38
原本我係三日兩夜去hea玩、都冇諗過開電話卡,見到有間中國移動又冇人,入去問咗八蚊月費,五分鐘搞掂曬, ...

中國移動;八蚊月費?

預交多少錢?
流量數據 ?

理性討論交流者。

象牙宮

唔係細路 發表於 23-10-23 00:41
去福田口岸間中聯通話開港澳號,先比$300後面月費扣返

福田口岸間中聯通話開港澳號,

$300後面月費扣返
月費多少?
流量?

理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 23-10-26 09:32
福田口岸中國移動開卡 最平$19/月, 有45 GB數據, 100分鐘通話, 簽1年, 免開咭費,
預繳$200, 送$50, 即戶 ...

$250夠扣一年, 一年後可轉$8plan

333s    發表於 23-10-26 16:57

男爵府

333s 發表於 23-10-26 09:43
中國移動;八蚊月費?

預交多少錢?

中國移動8蚊月費? 係
預繳 50
只有30分鐘通話,冇數據,但可以用返中國移動app買流動數據,不過我自己用開鴨記數據卡、冇咁嘅需要

公爵府

我之前去中國聯通到開
又係先要300蚊開台
之後佢叫我打去改8蚊plan
attach1/tmp/phpgrZsn2

象牙宮

c9c9c9 發表於 23-10-26 15:45
中國移動8蚊月費? 係
預繳 50
只有30分鐘通話,冇數據,但可以用返中國移動app買流動數據,不過我自己用 ...

中國移動app買流動數據,不過我自己用開鴨記數據卡。

請教下:

我最多每月1—2次 深圳。
每年內地玩 1—2次。旅行5—7日。內地 上內地网。
上网: 美團, 小紅書,或叫車。冇其它。
鴨記數據卡。我該买那一种?

thx

理性討論交流者。

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊