自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

RibbonLovers 發表於 23-10-26 19:53
讀女孩可以同女仔拍拖,呢啲事好難避免

無錯,我同我女都係自細讀女校,呢啲一向都有

子爵府

我個人覺得男女校會好啲,早啲學識社會上的社交技巧
女校太多小圈子、bullying 都好常見
我以前有朋友俾les追,煩到嘔,死纏爛打
至於拍拖,女校一樣同男校有聯誼活動
重有啲女仔好主動,過隔離男校抄牌

公爵府

2024年龍年勳章

zitamamama 發表於 23-10-26 22:55
如果學校同level,你會點選?

選男女校,最怕好早拍拖,影響成績,又怕大肚。

怕選女校就唔識同男仔相處,但你讀女校都結婚生女
其實點解會擔心呢樣? 不如問下你囡囡先,你又同佢分享下當年讀女校歲月,等佢自己揀

男爵府

我自己覺得男女校好嘅係女仔一般鍾意講是非、攪小圈子,有d男仔中和返會好d。同埋男女性格同強弱項目不同,喺學校相處互相學習都係好。

公爵府

男女校正常D

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

zitamamama 發表於 23-10-26 18:55

男女校

男爵府

zitamamama 發表於 23-10-26 18:55

男女校

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

怕選女校/男校就唔識同異性相處? 我兩個親戚分別讀單一性別學校,佢哋大學先拍拖,男已經同大學同學結佐婚,女仔已經拍緊拖,所以單一性別學校完全對識男女朋友冇關係,反而讀好書做專業人士先多人爭

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

要大肚既,讀女校一樣都會俾人攪大肚,小學同學/fd搭fd識/隔離學校/甚至係師生戀
俾我揀一定係揀男女校,將來讀U社交人際關係會融洽啲。
我以前都係讀女校,都幾多八婆小圈子/Les/溝阿sir,Miss/大肚墮胎都有⋯
呢啲真係睇人睇運睇你點教,都無話讀女校做錯事既機會率就會少啲⋯⋯

水晶宮

回覆樓主:

我會想小朋友揀男女校,但前題睇佢意願!

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

男女校

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男女校

大宅

女校都會有機會拍拖,仲要有機會係同性添,你自己讀過女校都應該知道……

所以唔好怕拍拖呢個問題,反而同個囡傾下,睇下佢鍾意邊間仲好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊