自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

見匯豐咁樣覆人

你好,我們十分抱歉為你造成不便。現時,Android裝置不能在HSBC HK App中進行螢幕截圖或錄影。如你需要獲取交易紀錄,你可以查看銀行發出的轉賬通知,例如SMS和電郵通知。同時,謝謝你提供了寶貴的意見給我們。我們已經將你的意見記錄,並會在將來的改善中參考該意見。^Sharlane

小玲太太    發表於 23-11-15 00:22

水晶宮

回覆樓主:

哎呀,岩先大喵fps比燕梳公司,cap唔到圖呀

大宅

係咩,我仲得嘅

公爵府

2024年龍年勳章

s160656 發表於 23-11-14 20:31
見匯豐咁樣覆人

你好,我們十分抱歉為你造成不便。現時,Android裝置不能在HSBC HK App中進行螢幕截圖或錄 ...
但係SMS同E-MAIL,戶口號碼用一堆X代替

根本睇唔出入俾邊個

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ewater 發表於 23-11-14 04:51
有無人知中銀FPS有無影響?

中銀本身轉帳就可以save, 之後有晒record,想點cap都得
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

s160656 發表於 23-11-14 20:31
見匯豐咁樣覆人

你好,我們十分抱歉為你造成不便。現時,Android裝置不能在HSBC HK App中進行螢幕截圖或錄 ...

所以。。唔用佢
放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

凌陵綾 發表於 23-11-15 01:05
但係SMS同E-MAIL,戶口號碼用一堆X代替

根本睇唔出入俾邊個

同ATM收據一樣
咁電郵有交易參考編號
都OK嘅

別墅

唯有用住其他途徑「轉數快」,例如Alipay/wechat pay/ payme入面嘅轉數快功能

大宅

goldpiglet 發表於 23-11-15 01:29
同ATM收據一樣
咁電郵有交易參考編號
都OK嘅
ATM收據又唔同,ATM收據對方既戶口號碼係完整既,淨係X自己號碼的。匯豐app轉完收到既email同sms都係X埋對方戶口號碼的。

參考編號我估對方未必睇到?HSBC email果個參考編號同app裡面個參考編號都唔同的;人地轉錢俾我,HSBC app我淨係睇到fps轉帳編號 (email無fps轉帳編號,app就要之後睇返條數先有);有其他銀行app係得自己銀行既參考編號。對方要對數未必咁方便。

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我轉咗中銀轉賬,唔好煩!

侯爵府

滙豐暫停Android用戶對HSBC HK App截圖‎ 因有用戶受惡意軟體攻擊
https://www.hk01.com/article/962346?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

翡翠宮

CathyLss 發表於 23-11-15 05:13
ATM收據又唔同,ATM收據對方既戶口號碼係完整既,淨係X自己號碼的。匯豐app轉完收到既email同sms都係X埋對 ...

好詳細
Thanks

翡翠宮

https://finance.now.com/news/pos ... utm_medium=referral

繼匯豐恆生之後
中銀都唔畀android 截圖啦

翡翠宮

honeyBB 發表於 23-11-15 09:44
我轉咗中銀轉賬,唔好煩!

中銀也不可截圖了

大宅

shobi 發表於 23-11-16 23:18
滙豐暫停Android用戶對HSBC HK App截圖‎ 因有用戶受惡意軟體攻擊
https://www.hk01.com/article/962346?ut ...

安全定方便? 我揀安全。係煩啲,可能hsbc 之後有function 可以download (emoji)賬資料。

象牙宮

goldpiglet 發表於 23-11-20 21:03
中銀也不可截圖了

中銀唔係可以save咩?
放下自在

象牙宮

goldpiglet 發表於 23-11-20 20:46
https://finance.now.com/news/post.php?id=831166&isapp=1&utm_source=now_appshare&utm_medium=referral
...

中銀跟本唔駛cap圖, 人地可以save架,同hang seng一樣

goldpiglet    發表於 23-11-20 22:24
放下自在

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

無得cap圖好唔方便,cap圖會有安全風險?唔明白

珍珠宮

goldpiglet 發表於 23-11-20 21:03
中銀也不可截圖了

今日睇新聞都講

翡翠宮

app有特別聲明