自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章

諗返轉頭,其實佢一路都唔係好,係自己蠢,成日心軟做好人。
例如啱啱佢唔識寄速遞,我會幫佢;行街見到有平嘢或者佢啱用嘅嘢,都會WhatsApp問吓佢要唔要,幫佢買埋仲要唔收錢!佢個仔要zoom但係冇電腦用,我部新note book成皮野都捨得借俾佢!
但係到今日,我去澳門,問佢係咪有澳門八達通同有啲澳門散紙用剩?諗住搭吓巴士我都要用啦,點知佢話要留返自己用喎⋯⋯我話佢衰,佢仲話要自保喎⋯⋯

子爵府

咁以後你都一樣咁對佢, 對自己好d, 一係就照顧, 唔好計較, 但唔好怨

333s    發表於 23-11-16 12:03

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rosalaw 發表於 23-11-16 09:54
例如啱啱佢唔識寄速遞,我會幫佢;行街見到有 ...

冇期望便冇失望

333s    發表於 23-11-16 12:03
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

澳門八達通同散紙……使唔使講到自保咁嚴重呀?佢無錢開飯了?

以其人之道還其人之身囉…

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

人本來就自私,包括屋企人

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

雖然你幫佢嘅只係一般正常親朋之間會做嘅事

但佢咁講嘢,連對陌生人都不如

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

我係你仲使講咁多,你初一我15.唔使報復唔使埋怨,當佢nothing就好.

333s    發表於 23-11-16 12:16
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

我情況同你一樣呀!以前我經常幫我哥兩公婆湊小朋友,教埋做功課同溫習,唔只呢樣有時佢兩公婆要我做呢樣果樣我照做,我能力範圍做到嘅嘢就做,但調返轉頭我都有需要幫嘅時候(同錢無關),搵佢地幫手佢地永遠係好多理由拒絕我或者比說話我聽!對佢地黎講我只係有利用價值同無利用價值!
所以到今時今日我睇清楚佢兩公婆架喇,有時朋友或者另一半對我更加好,但亦都唔需要為呢啲人勞氣架!

男爵府

部notebook收返未?

珊瑚宮

2024年龍年勳章

既然係咁,你以後都要學識自保喇,借野一概免問

公爵府

回覆樓主:

有時諗做人真係狠心D好,如果唔係我成日心軟,就唔會乜都蝕底俾人,好嘢人哋要,衰嘢就自己硬啃。最後,冇人會可憐你,仲覺得你係蠢。

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

BGCOME08 發表於 23-11-16 10:16
有時諗做人真係狠心D好,如果唔係我成日心軟,就唔會乜都蝕底俾人,好嘢人哋要,衰嘢就自己硬啃。最後,冇 ...

認同

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章

xyz_yy 發表於 23-11-16 10:10
部notebook收返未?

未,佢個囝要zoom到一月,但係我阿媽成日都話你哋大人嘅事,唔好影響到啲小朋友…

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

早啲醒仲好啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

去澳門可以用香港的支付寶和微信的香港錢包

伯爵府

rosalaw 發表於 23-11-16 10:27
未,佢個囝要zoom到一月,但係我阿媽成日都話你哋大人嘅事,唔好影響到啲小朋友…
...

你媽又講得岩嘅
最多借埋今次之後唔再借

男爵府

點解家姐冇自己買部電腦或IPAD 俾個仔用?
係咪真係經濟上好困難⋯⋯

伯爵府

“施比受更有福“ 咁樣諗會唔會開心些

珍珠宮

應該講埋平時佢有冇幫過你?父母邊個比家用多?邊個照顧父母多?

伯爵府

回覆樓主:

我真係無諗過要用自保去形容1百幾十既錢

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊