自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

[size=1.1]自稱「劉馬車」的27歲網絡紅人劉駿軒今日(30日)出席《培生擂台: 無敵盃》的過磅儀式記者會後,以涉嫌非禮被警方拘捕帶走。警方昨日(29日)接獲報案,指一名13歲女童傍晚時分於天水圍一個運動場懷疑被人非禮。警方到場調查,發現男子已經逃去無蹤,遂翻查附近的閉路電視,發現涉案男子的容貌及身型與劉馬車相似,懷疑他與案有關,案件交由元朗警區刑事調查隊跟進。

探員得知劉馬車今日會到金鐘統一中心出席記者會,於是在現場附近守株待兔,待記者會結束後分批進入大廈,以涉嫌非禮拘捕劉馬車。

劉馬車今日與龍心、霍哥及周永恒等一眾拳手出席記者會,初時他與龍心發生口角,指控對方出兩萬元收買他打假拳,雙方劍拔弩張。至兩人合照時,劉馬車更出手襲擊龍心,又直斥龍心禽獸,場面一度混亂。

人員經深入調查後,今日(30日)晚上約6時在中區金鐘道拘捕一名27歲本地男子,涉嫌「非禮」。被捕男子現正被扣留調查。

警方提醒市民,根據香港法例第200章《刑事罪行條例》第122條,「非禮」屬嚴重罪行,一經定罪,最高可被判處監禁10年。警方高度重視性暴力罪行,並會調配軍裝及便裝警員作高調巡邏,呼籲市民切勿以身試法。

劉馬車是非不絕,多次捲入官非,非禮事件亦不是首次發生。今年7月30日,他於網上詆毁網台記者,指對方稱他與一名未成年少女發生性行為。他其後主動聯絡網台記者見面道歉。惟當日兩人在荃灣荃新天地外見面時,劉馬車襲擊該名記者,事後到天水圍警署自首被捕。他其後承認一項襲擊致造成身體傷害罪、被判囚6星期,另須向事主賠償眼鏡費用 1,100 元。

今年4月26日,他亦涉嫌於天水圍非禮三名未成年女子,被控3項非禮罪。案情指,他在天水圍天福路港鐵站的扶手電梯非禮女子X;以及於天水圍站月台,往元朗方向非禮女子Y。此外,他亦被控於同月28日,於天水圍天恩路12號一間酒店的地下咖啡店,非禮女子Z。三名事主年齡介乎13至14歲。他其後承認 3 項非禮罪,被判囚 5 周。

男爵府

點解非禮左幾個女仔,只係坐 5 周

香港法例真得意,一個重犯機會極高既人居然一年都無
你睇又犯過啦

別墅

Become 發表於 23-11-30 20:18
自稱「劉馬車」的27歲網絡紅人劉駿軒今日(30日)出席《培生擂台: 無敵盃》的過磅儀式記者會後,以涉嫌非禮 ...

呢條友慣犯,重判啦

大宅

其實係咪應該捉佢去青山 唔好放出黎

公爵府

Become 發表於 23-11-30 20:19
點解非禮左幾個女仔,只係坐 5 周

香港法例真得意,一個重犯機會極高既人居然一年都無

咪係囉,非禮三個先5周。

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

呢條友咁鍾意踎監,應該判佢重d。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

佢係咪似謝檸檬果個?

男爵府

Sumyeema1 發表於 23-11-30 23:23
佢係咪似謝檸檬果個?

似 coffee

大宅

死性不改

伯爵府

佢係咪似謝檸檬果個?

似檸檬果個係龍心。
馬車似coffee。

伯爵府

乜佢得二十七歲,不如check 下有無精神病好過啦,定無飯開,直頭返入去坐,定時定候有飯開,無憂無累
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

2個痴線佬打拳

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

男爵府

green1apple 發表於 23-12-1 01:05
乜佢得二十七歲,不如check 下有無精神病好過啦,定無飯開,直頭返入去坐,定時定候有飯開,無憂無累 ...
佢有白卡

公爵府

回覆樓主:

犯咁多次都仲放出嚟害人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

特別係女仔,真係遠處見到呢個人,已經要掉頭走

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

佢係咪似謝檸檬果個?

似謝應係龍心
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊