少年成長

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

15歲的她長得婷婷玉立,愛懂打扮、又外向,好担心她不以學業為重,掛住拍拖、早婚...

唔知有無JM 都有這種担心?!

洋房

回覆 lily233242 的帖子

我個女14歲, 最近成日化妝出街, 近日仲買左套好似主僕裝來著, 我仲見過佢同班上同學傳紙仔里內容,佢暗戀左個男仔, 成日過去撞佢, 但我唔敢出聲, 都係扮唔知, 佢化完妝仲會來問我靚唔靚, 我打算靜觀其變, 好彩我有個特權, 可以隨時突擊Check 佢電話, so far 都未有咩可怕既事發生, 不過個女生得好少少都幾擔心, 而家個社會風氣已經變晒, 只好叫個女小心交朋友

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

ChoiYanny_Sam 發表於 23-12-11 16:38

我個女14歲, 最近成日化妝出街, 近日仲買左套好似主僕裝來著, 我仲見過佢同班上同 ...

我個女有玩Cosplay,佢花心機喺淘寶買衫、睇IG 學化粧,誇張嘅化妝、講究嘅穿搭,約埋啲同好friend去大大小小動漫展,嘥咗好多時間

洋房

其實回想以前自己相同年紀, 都會沉迷一D野, 不過玩幾年可能都唔會再玩, 最怕佢花太多錢落去, 女仔無錢,如果屋企唔比, 就會諗辦法搵錢, 我都好驚佢會出賣自己, 所以都比佢買, 只係叫佢唔好買咁貴就算, 過幾年大D應該都唔會再沉迷啩

大宅

lily233242 發表於 23-12-8 19:02
15歲的她長得婷婷玉立,愛懂打扮、又外向,好担心她不以學業為重,掛住拍拖、早婚...

唔知有無JM 都有這種 ...

中三? 本身成績點樣? 中一中二應該都開始多啲灌輸男女關係、少女懷孕新聞後果俾佢睇/話佢知。

多啲同佢講學業重要性,上大學揀都未遲

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊