自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

女事主在約13歲時出現抑鬱及自殘,於接受精神治療時事件才被揭發。有冇攪錯判咁輕, 3歳自己親妹都攪, 咩父母又唔理, 個哥無人性, 咁都唔使坐監, 判感化, 宜家啲官!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... _001.html?refer=hn2

現年22歲的男子被指在10歲時,要求其年僅3歲的胞妹為他口交及撫摸其陰道,至胞妹10歲時更與之共浴,期間要求胞妹替他手淫及對她上下其手。女事主在約13歲時出現抑鬱及自殘,於接受精神治療時事件才被揭發。男被告早前承認兩項非禮罪,今(8日)被區院法官郭偉健判處18個月感化令。郭官指案情嚴重,且非單一事件,被告非一時失控犯案,而他更是事主唯一兄長。惟因被告沒有使用暴力或威逼X,首次犯案時亦年僅10歲,且沒有得到正確性教育,郭官決定判處感化。

被告Y.L.P(22歲),任職冷氣學徒。案情指,被告是女童X的親生哥哥,2人相差約7歲,案發時與父母一同居住。在被告10歲時,一次趁父母不在家,叫當時年僅3歲的X在睡房舔其陰莖及為他口交。X感驚恐但照辦,被告亦把下體放入X口中,又在X手掌射精。X其後倚在睡房的牆壁並背向被告,被告則從後用手搓弄X陰道外圍;約7年後,被告再次趁雙親不在家,要求X與他一同洗澡,期間被告坐在廁板,要求X摸其下體,X照做後被告勃起及射精。被告其後又從後撫摸X的胸部及陰道外圍,期間曾用手擠壓X的胸部,令X感到痛楚。被告之後為X塗抹梘液,並再次觸摸X的胸部,最後為X淋浴及吹乾頭髮。

前年11月,X因情緒抑鬱及自殘,被轉送醫院接受精神治療,並向醫生透露曾多次遭被告性侵。執法部門跟進於同年12月24日拘捕被告,他在警誡下稱「因為我當時對女性好奇,所以先對阿妹做依啲嘢」;據被告的感化官報告指,被告性格內向和欠缺自信,犯案是源於父母對子女成長需要不敏感,及被告對性有錯誤觀念,感化官指被告值得給予改過機會。

案件編號:DCCC 301/2022

水晶宮

mickeyeva 發表於 23-12-9 01:30
女事主在約13歲時出現抑鬱及自殘,於接受精神治療時事件才被揭發。有冇攪錯判咁輕, 3歳自己親妹都攪, 咩父 ...

我睇緊d乜呀
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

趁父母不在家
咁要告埋照顧者

受害人仍未成年
被告不判監如何再同住?
如何走出傷痛?

律政師下下要覆核好忙

珍珠宮

回覆樓主:

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

真係黐線,咁都只係判感化

大宅

無言.

大宅

毀了妹妹一世.居然判到咁.

公爵府

回覆樓主:

十歲搞三歲妹!父母死哂?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

抑鬱自殘只係冇死到, 判得輕到呀
總有離別的時候

大宅

回覆樓主:

所謂「電視劇都不敢這樣編」!!
判刑完全冇阻嚇性……
簡直好似俾緊signal「蠢蠢欲動」嗰班人……唔駛驚,唔會判好重㗎咋!
一日監都唔駛坐㗎!可以放心衝喇!!
action!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

咩法官?咩世界?

子爵府

畀面勳章

Piaget 發表於 23-12-9 02:13
真係黐線,咁都只係判感化

咪係, 真係好離譜

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

作嘔

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

女事主在約13歲時出現抑鬱及自殘,於接受精神治療時事件才被揭發。有冇攪錯判咁輕, 3歳自己親妹都攪, 咩父 ...

10歲就咁好奇?
放下自在

珍珠宮

goldpiglet 發表於 23-12-9 01:38
趁父母不在家
咁要告埋照顧者

通常受害人case由社處接手安排其他住處

goldpiglet    發表於 23-12-9 10:56

伯爵府

香港呢類案件判得大輕,人神共憤,D議員出下聲!

琥珀宮

annie133 發表於 23-12-9 08:33
香港呢類案件判得大輕,人神共憤,D議員出下聲!

唔可以架,咁係藐視法庭,冇人敢咁做,呢招就係英狗留低嘅嘅地雷

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

賤人
起初以為不是親生
咁都做得出
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

個妹成世都有陰影,只判感化都唔明香港判刑咁輕

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊