時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

kittylam 發表於 23-12-17 12:54
係喎,漢奸都係要選人做,有錢收 ,呢度係傻人,冇錢收,但不為餘力出賣抹黑中國就 ...

可能佢哋係好享受被人搵笨嘅感覺

收咗錢嗰班kol努力地唱衰中國經濟就正常啫,冇錢收又傻更更 人講佢又講,當佢哋唔識經濟,都識睇下有幾多國家同大企業高層嚟中國傾生意掛,“進博會”叫其他國家入口產品嚟中國賣,即係中國有呢個消費實力,“連博會”成條供應鏈sell出去,跟本得中國做得到,連老尾都冇呢個實力

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ddkaka 發表於 23-12-17 14:46
可能佢哋係好享受被人搵笨嘅感覺

收咗錢嗰班kol努力地唱衰中國經濟就正常啫,冇錢收又傻更更 ...

可能佢哋覺得自己做「義工」好偉大,可以感動自己 !!

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

水晶宮

半生緣 發表於 23-12-16 20:45
有啲人不斷唱好大陸經濟!先至令香港人輸到趴係度!

以你個邏輯,你哋不繼唱衰大陸經濟,就會另香港贏到趴係度到 ?

大陸經濟前景係點,睇咁多國家嚟中國傾生意就知,你點唱衰大陸 前景都係向好,睇外國商家身體最誠實,係你哋睇唔明啫

大宅

ddkaka 發表於 23-12-17 20:14
以你個邏輯,你哋不繼唱衰大陸經濟,就會另香港贏到趴係度到 ?

大陸經濟前景係點,睇咁多國家 ...

事實係有人不斷唱好,但係股市大跌!令到香港人中晒招!而大陸地產商又真係爆煲喎!呢啲唔通係假嘅?

水晶宮

半生緣 發表於 23-12-17 20:31
事實係有人不斷唱好,但係股市大跌!令到香港人中晒招!而大陸地產商又真係爆煲喎!呢啲唔通係假嘅?
...

經濟嘅嘢好複雜,亞爺係最清楚要點做先對未來整個中國經濟長遠發展係最好,美國投市升地產唔爆,但成街都係露宿者,吸毒者,0元購...槍擊案......經濟好到會咁你又恨唔恨呢?

轉自高B哥YouTube channel:
如果只係睇國債同埋GPT之間嘅比例,中國返而係所有經濟體系裏面最健康,國家政府手上持有大量嘅資產

大宅

ddkaka 發表於 23-12-17 21:46
經濟嘅嘢好複雜,亞爺係最清楚要點做先對未來整個中國經濟長遠發展係最好,美國投市升地產唔爆,但成街都 ...

講經濟時你又走去講民生!唔夠你講啦!我只講投資股市及經濟政策,其他美國佬死人冧樓關人鬼事!最好佢日日槍擊!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

做漢奸要手握資源,我哋呢啲普通人邊夠資格,邊個夠你哋呢班嚟

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

半生緣 發表於 23-12-17 21:53
講經濟時你又走去講民生!唔夠你講啦!我只講投資股市及經濟政策,其他美國佬死人冧樓關人鬼事!最好佢日日 ...
佢又唔交稅,住2間公屋,買中山樓,喺香港齋吸福利對佢當然冇影響。

首頁

尾頁

跳至