自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

返大陸四五日,有咩上網卡推薦 ? 謝謝

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

鴨聊佳年卡,12Gb,百中

la_source    發表於 23-12-21 11:52

伯爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

albabk 發表於 23-12-21 10:46

SoSim 卡 $38用5天。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

albabk 發表於 23-12-21 10:46

剛買左張LUCKY SIM2, 365日無限卡, $168, 首20GB 是5G 速度, 之後是512Kbps 任用.... 好似幾抵, 不過, 未用過, 5知表現如何?

Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

hinhin_ma 發表於 23-12-22 22:00
剛買左張LUCKY SIM2, 365日無限卡, $168, 首20GB 是5G 速度, 之後是512Kbps 任用.... 好似幾抵, 不過, 未 ...

大宅

用中移動個app買方便,唔洗換卡

瑪瑙宮

hinhin_ma 發表於 23-12-22 22:02

請問響邊買?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

Queeniayeung 發表於 23-12-22 23:42
用中移動個app買方便,唔洗換卡

我平時都係響中國移動apps買外遊數據。方便。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珍珠宮

moonlight9198 發表於 23-12-23 00:42
請問響邊買?

佢D 合作店到買.... 佢地facebook ... lucky sim hong kong

大宅

moonlight9198 發表於 23-12-23 00:44
我平時都係響中國移動apps買外遊數據。方便。

請問返到去用唔用到WhatsApp ,Facebook?

瑪瑙宮

CrystalChee11 發表於 23-12-29 00:47

深圳一定可以,我響東門係咁用whatsapp 冇問題,其他地方唔知。

子爵府

CrystalChee11 發表於 23-12-29 00:47

以前用香港移動上台,有送2GB國內數據
屬漫遊數據,所以上fb及WhatsApp 無問。

依家轉左台,我改用club sim換日費plan大陸上網。

子爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章

呢張lucky sum 在深圳勁慢,長期4G,未去到5G,連LTE都無,去餐廳食野,用小程式order野食,一張相都load唔到
好彩有人用中移動,才order到野食

子爵府

回覆樓主:

我諗住貪方便就打個電話開數x通漫遊4日,佢話1日1gb點知用唔夠1個鐘已經限速512,但連上ig都有困難

珍珠宮

miminzuku 發表於 24-1-1 22:55
呢張lucky sum 在深圳勁慢,長期4G,未去到5G,連LTE都無,去餐廳食野,用小程式order野食,一張相都load ...

... 剛去左石岐用, 又是5覺快, 特別是落單果D, 在大陸都是用番大陸卡最好... HK移動 都是5算快 但比佢好... 不過開FACEBOOK/whatsapp 又OK...

珍珠宮

ko3go 發表於 23-12-30 10:11
以前用香港移動上台,有送2GB國內數據
屬漫遊數據,所以上fb及WhatsApp 無問。

一直都是用CLUB SIM 7日PLAN, 不過, 覺得E+ 每日限DATA 好似少左, 好快變得慢左....

大宅

我係鴨x街買左依個, 但上深圳時,手機見到中國聯通,但3g, 用唔到, 唔知係我手機問題, 定係卡問題
attach1/tmp/phpQPvLOT

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我都買左呢張,12月剛去完珠海長隆接收良好。2,3月會去日本同首爾可能用埋

子爵府

hinhin_ma 發表於 24-1-2 13:48
一直都是用CLUB SIM 7日PLAN, 不過, 覺得E+ 每日限DATA 好似少左, 好快變得慢左....
...

我又唔太覺
可能我主要係搵資料
睇片呢D大多唔會在外出時做

別墅

kimmy2006 發表於 24-1-2 10:05
我諗住貪方便就打個電話開數x通漫遊4日,佢話1日1gb點知用唔夠1個鐘已經限速512,但連上ig都有困難
...
我用3台係每月1G,老實講如果成日上去+碌FB睇片好快完,
我會盡量就住,暫時個個星期上都冇問題

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊