夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Del

大宅

pkc5115 發表於 23-12-27 00:03
佢未講,23号返上SZ後都未有下來,要先陪那賤女人去醫院,做檢查等報告。

而家身邊好友出咗好多對策,大 ...

大陸女人真係好有手段,而家最緊要攞返你應得的

子爵府

Peter2012 發表於 23-12-26 12:58
所以二公婆,个老公,長時間5同老婆搞,5使問阿貴,,十居其九,一系叫雞吃飽左,一系包小三,,, ...

可惜好多女人好天真
我以前都係

伯爵府

牛年勳章

如果有資產,唔想益二奶,先了解好家庭嘅資產,再睇下點安排對自己好啲。
可以問下內地律師,係內地佢哋已經算係事實婚姻,好似可民事索償二奶。
嗰個人係咪真cancer 都成問題?
個賤男咁關心你健康,你提醒佢,佢哋2個DNA 都唔好,叫佢睇住下一代好過,你的私事唔再需要佢費心。
點你都要處理,因為你老公死左,二奶仔係可以同你分身家

珍珠宮

pkc5115 發表於 23-12-26 05:56
同身邊過來人及幾個閨蜜傾過,结論係「吾好提離婚,留住正室個名份去做交換財政條件,儘量為自己爭取返多d ...
你識咁諗係最好,呢case,最可靠一定係錢同自己,小朋友留返個男人搞掂啦!恨小朋友寧自己領養一個孤兒,都唔應該幫佢

珍珠宮

nisha 發表於 23-12-28 09:59
如果有資產,唔想益二奶,先了解好家庭嘅資產,再睇下點安排對自己好啲。
可以問下內地律師,係內地佢哋已 ...
係咪大陸有資產先分到俾小三同個仔?香港資產呢?

子爵府

pkc5115 發表於 23-12-24 13:36
结婚就20年,佢在大陸工作,一星期都會返HK2至3晚,尋晚佢终於自爆,疫情分隔個幾年,佢在大陸有了女人,仲 ...

同我姨丈一樣,不過有病嘅係我姨,多年前因後果有腦瘤開腦做手術執返條命,話說我姨丈恨仔,姨只生左兩個女,雖然兩個女好乖又讀得書,姨丈好多年前話佢個孖生細佬喺大陸嘅一對仔女無人湊,話想帶落黎香港俾我姨湊,我當時讀緊中學,但一聽就諗到果對仔女分分鐘根本係佢自己,喺大陸包二奶,無非想搵人生個仔,就話係佢有精神病嘅孖生細佬嘅
呢d男人想享齊人之福衰到無得原諒

子爵府

pkc5115 發表於 23-12-26 05:56
同身邊過來人及幾個閨蜜傾過,结論係「吾好提離婚,留住正室個名份去做交換財政條件,儘量為自己爭取返多d ...

死心,唔好諗喇,除非你好似我姨咁,要靠人養,明顯個個親戚都睇出我姨丈搵人生仔,我姨都只好忍,你仲有得揀唔好忍,揸乾佢,話知個女人真病定假病,個男人都已經企哂喺個小三度

子爵府

pkc5115 發表於 23-12-24 22:40
佢喊住叫我都去做下大腸檢查,話吾想連我都有事。

佢本身係香港人,公司派佢在大陸工作多年 ...

返得大陸做野,一聽就已經知會出事,聽唔少中港車司機都係兩頭住家,大陸女人真係唔要面,為左黎香港乜都做得出

大宅

我地倾過電話,佢話小三已証實是第三期,有擴散,佢說現在先處理好病人醫療同個仔,我已叫佢怎樣也给我一個說話,一個怎樣對我負責對我補償的安排。無理由叫我坐係度等佢醫好先倾咁被動。

子爵府

pkc5115 發表於 23-12-28 13:53
我地倾過電話,佢話小三已証實是第三期,有擴散,佢說現在先處理好病人醫療同個仔,我已叫佢怎樣也给我一個 ...

有無咩證據,會唔會係賣慘博你同情,唔好理佢喇,係又好唔係又好,對果d賤女人唔好心軟

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 pkc5115 的帖子

癌症好多種,有些case第三期都可以拖好多年,冇可能要你等佢安排。你老公有冇錢過你手先?有就當佢ATM,再慢慢觀察,冇就鋪路分開。
就算佢有錢,都要攞俾二奶做醫藥費和養野仔。冇錢的話,分分鐘挖埋你的錢貼二奶。

伯爵府

牛年勳章

crazypaper 發表於 23-12-28 10:42
係咪大陸有資產先分到俾小三同個仔?香港資產呢?

如果唔分開,有冇把握可以要求個男人寫平安紙,而且仲要佢死時仲係所有財產只留比太太。
冇寫遺囑,HK資產- 死者遺下配偶及後裔都可以得到遺產。
內地就問返內地律師
如果自己冇小朋友,人哋仔都生埋,都費事爭名份。爭取返自己合理的資產,分開大家開心。
如果個女人真係走左,個男咪可以全力盡爸爸責任。

伯爵府

牛年勳章

pkc5115 發表於 23-12-28 13:53
我地倾過電話,佢話小三已証實是第三期,有擴散,佢說現在先處理好病人醫療同個仔,我已叫佢怎樣也给我一個 ...

用文字或口訊,唔好用電話。呢啲全部係你的證據。
你最好先起清楚佢嘅財政狀況,內地有冇物業。
搵定HK 律師搞離婚,爭取最大利益
再睇下內地點用法律途徑追究二奶

男爵府

nisha 發表於 23-12-28 15:57
如果唔分開,有冇把握可以要求個男人寫平安紙,而且仲要佢死時仲係所有財產只留比太太。
冇寫遺囑,HK資產 ...

正常男人有個仔,點會唔留俾個仔?就算佢寫遺書氹你,轉頭立個張新嘅都得,如果有資產,正接要佢轉名俾老婆好過

珍珠宮

SUMSUM_88 發表於 23-12-28 16:07
正常男人有個仔,點會唔留俾個仔?就算佢寫遺書氹你,轉頭立個張新嘅都得,如果有資產,正接要佢轉名俾老 ...
對,只少香港嗰啲要盡量可轉,就轉返俾自己,大陸係比較煩,好似連父母啲兄弟姊妹叔伯,都可以爭,好複雜

子爵府

佢宜家有個仔,個小三生唔生存到都冇關係,你地冇將來架嘞,唔通真係同佢湊仔咩!嗱嗱聲分佢身家走人啦!如果唔係將來嘅醫療費用,將來嘅資產有機會俾佢個仔!你冇乜渣拿!

洋房

alicewong18 發表於 23-12-28 19:37
佢宜家有個仔,個小三生唔生存到都冇關係,你地冇將來架嘞,唔通真係同佢湊仔咩!嗱嗱聲分佢身家走人啦!如 ...

講得好啱,冇將來,樓主我十分鄧你心痛,三十年,吾係三日三年,佢咁様背伴你,你完全不用留餘地,盡力為自己爭取最多的資產去保障自己,唔好益個小三。樓主你要照顧好自己,千祈不要心軟,佢爆出嚟都係想揾你湊仔,唔好比佢氹到你。

水晶宮

而家離婚,仲可以分身家 (不過可能唔多? 因為無細路)
唔離婚,佢轉走晒 d 錢同資產,比晒小三同佢地嘅仔,咁你咪乜都無?
小三唔一定要結婚㗎喎,佢就死(唔知幾時,可以仲有好多年㗎),佢地有個仔,想攞晒你老公d 錢比個仔都唔出奇

大宅

orezo 發表於 23-12-27 17:16
大陸女人真係好有手段,而家最緊要攞返你應得的

最勁係佢真係可以無名無分幫男人生仔。

首頁

尾頁

跳至