自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

記得以前讀完書 , 大家同學都揀想做邊行 , 有同學去做酒店 reception , 有位同學話唔會做呢類工 , 因為返工無得著自己喜愛既靚衫 , 唔可以扮靚

大家揀工有無呢個考慮

侯爵府

2024勳章

shirley784 發表於 23-12-27 17:11
記得以前讀完書 , 大家同學都揀想做邊行 , 有同學去做酒店 reception , 有位同學話唔會做呢類工 , 因為返工 ...

寧願有制服, 好過日日諗著咩衫返工

geoml    發表於 23-12-28 11:25

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

shirley784 發表於 23-12-27 17:11
記得以前讀完書 , 大家同學都揀想做邊行 , 有同學去做酒店 reception , 有位同學話唔會做呢類工 , 因為返工 ...

不是考慮因素

水晶宮

梗係唔會啦

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

opclk99 發表於 23-12-27 17:30
sorry..
個人覺得咁冧真得膚淺,
當年朋友做會計,

casualwear多5千我要

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

sorry..
個人覺得咁冧真得膚淺,
當年朋友做會計,

香港夏天著套老西望到都辛苦莫講話少5千

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

如果份工的同事日日著背心短褲拖鞋,行山裝,咁都無咩心機打扮

琥珀宮

回覆樓主:

冇,只考慮薪酬福利等。

識人做shipping,佢話一定要揀工作地點係尖沙咀,佢話高尚啲,係我眼中,都幾膚淺。

opclk99    發表於 23-12-27 17:44

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

我討厭制服
所以唔會簡呢類工
還你千世笑來世未必能遇到

子爵府

着制服,年中慳唔少錢

禁止訪問

彩鑽殿

siuleung 發表於 23-12-27 17:13
寧願有制服, 好過日日諗著咩衫返工

我都係,返工著短褲背心都得,總之見「客」之前唔係就得

彩鑽殿

opclk99 發表於 23-12-27 17:43
同意,
仲有當年外資公司,
客觀睇一定好前境過香港本土公司。

我個人比較膚淺,只會向錢看

子爵府

放工、放假著靚啲去街仲開心喎!

大宅

回覆樓主:

主要睇人工福利,其次地點近及多食肆食飯。最好係可以著牛仔褲返工。

琥珀宮

sorry..
個人覺得咁冧真得膚淺,
當年朋友做會計,

許冠傑首歌《先敬羅衣後敬人》,黎彼得作詞真係好到位,「只要著得好款 開聲屋都震 有冇現款冇人問」

已刪除用户

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊