自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

在旺角彌敦道
attach1/tmp/phpqiC5Gy

子爵府

我好麻麻地這間,因1st吃佢串燒物,佢用吾知什麼香料粉灑在肉上,蓋過肉質味,完全吾知自己吃什麼肉

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

應該到時都係比國內翻倍就好似太二同探魚整個香港先有既限定版本
都係人去留空

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我自己未食過, 但朋友食完話唔識欣賞, 因為咩都係孜然粉味, 而且咩都係佢燒好俾你, 我就無咩興趣去試.

如果有白玉串城就好了!! 不過香港食實好貴.

男爵府

係深圳食過, 個人唔太好, 好鹹好濃味

男爵府

goo_littlebb 發表於 23-12-28 10:45
我自己未食過, 但朋友食完話唔識欣賞, 因為咩都係孜然粉味, 而且咩都係佢燒好俾你, 我就無咩興趣去試.

如 ...
依間太咸,頂唔順

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Cinken 發表於 23-12-28 10:21
我好麻麻地這間,因1st吃佢串燒物,佢用吾知什麼香料粉灑在肉上,蓋過肉質味,完全吾知自己吃什麼肉 ...

X 2
太咸同濃味!! 好多味精

伯爵府

Xmas吸收勳章

Cinken 發表於 23-12-28 10:21
我好麻麻地這間,因1st吃佢串燒物,佢用吾知什麼香料粉灑在肉上,蓋過肉質味,完全吾知自己吃什麼肉 ...

可能要用濃味嘅香料去遮蓋唔新鮮嘅肉

子爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章 BB防敏心得分享勳章

香港租金貴,人工貴,價錢肯定貴

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

啲人食完評語就係
食咩都一樣味
(啲調味料太重 可以掩蓋一切)
黎到香港 又貴 更加唔會幫襯

伯爵府

goo_littlebb 發表於 23-12-28 10:45

如 ...

係内地食過一次唔喜歡呢種。最早工展會都食過一次,賣點大大串,又係孜然粉

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

肉末串燒

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 goo_littlebb 的帖子

呢間真係未試過, 聽聞麻麻, 我食過破店肥哈和白玉串城, 白玉串城真係幾好, 我最鍾意個燒烤爐自轉!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

黎香港開
預期都係執笠多
香港做生意好難

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

香港開太貴,都係北上去食

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

edhepp 發表於 23-12-28 10:09
在旺角彌敦道

香港開又點吖!?香港嘅價錢絕對唔會係深圳同價!
起碼會貴一倍以上,真係要食,就直接去深圳食好過啦~
同出一徹,太二酸菜魚香港都有分店啦,但係價錢比起深圳貴成一倍以上有多,見到個價錢都已經唔想入去幫襯

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

mickeyeva 發表於 23-12-28 11:20
回覆 goo_littlebb 的帖子

呢間真係未試過, 聽聞麻麻, 我食過破店肥哈和白玉串城, 白玉串城真係幾好, 我最 ...

我上星期去完白玉, 好正啊睇住佢燒, 食幾多先燒幾多, 又可以擺上爐頂保溫, 仲有staff幫我燒唔駛自己煩

珍珠宮

多個選擇

侯爵府

國內食肆有邊間唔咸唔重味精?次次食完都味精封喉

水晶宮

木屋燒烤就係去食佢既孜然味, 如果唔係就唔係木屋燒烤, 我比較喜歡佢既烤土豆同韭菜, 雞翼, 羊羔串都可以, 最好飲係佢既鴨屎檸檬茶, 好抵飲又好飲, 久不久食幾過癮

不過開嚟香港, 業主同佢分身家, 點都貴過內地食

edhepp    發表於 23-12-28 11:43

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊