自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

FennieMan 發表於 24-1-10 10:51
搭地鐵超方便!因為上海好塞車,尤其啲景點,如去外灘,愚園路…塞車塞到暈高德地圖,美團一定要 ...

如果好塞車,如果去迪士尼,係咪要住近佢啲酒店比較好?美團同高德呢啲我有㗎喇 我成日去深圳玩,只不過未去過深圳以外,唔知我講嘅支付工具用唔用到,而家知用到就放心

伯爵府

回覆樓主:

男爵府

住和平飯店,服務一流,地點方便

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bbbusy 發表於 24-1-10 09:25
自由行有冇難度?住邊一區嘅酒店最多景點?

完全冇難度,最緊要有高德,美團apps, 邊度都帶到你去

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

FennieMan 發表於 24-1-10 10:51
搭地鐵超方便!因為上海好塞車,尤其啲景點,如去外灘,愚園路…塞車塞到暈高德地圖,美團一定要download 咗先。我兩個女差唔多晚晚用美團叫杯喜茶,奈雪你喺街其實好難截的士,我用高徳打車好容易,價錢比深圳貴少少,但比香港平,我覺得方便及合理。

酒店今次我住陸家嘴國金匯,我就唔建議,除咗房大,有個廚房外,如果要住陸家嘴,不如住近陸家嘴中心,起碼附近多嘢食.

係,不過我懶,嫌搭地鐵上上落落行得多,都係打車算,係有時會塞車,最近我愛上咗霸王茶姬嘅茶,貪佢茶好香,同佢嘅包裝袋好靚,又可以重用,由美團送去酒店,連隊都唔駛排,有冇試埋Luckin醬香拿他(茅台咖啡)同茅台雪糕?我都係叫美團送去酒店,唔駛周圍揾,諗起都正,唔係因為要斬肥,我下星期都會再去,而家要斬咗肥先敢再去,去一次肥唔小。

珍珠宮

減齡達人勳章

KittyCici 發表於 24-1-10 12:42
點解唔鐘意住國金匯
因為我訂左兩房兩廳+書房
2星期

我住咗10日。服務真係好一般,例如,我問前台Grand Hyatt 點行,佢話出門轉左,咁就完!又好似問點去東方明珠,佢叫我行到Grand Hyatt 就望到
執房仲攪笑,如洗手間,客廳,我啲嘢放咗喺嗰個位置,就係嗰個位置,唔會幫你放埋一邊!
早餐就一定唔可以同酒店早餐比
老老實實,我比咁嘅價錢住,都希望有番應有嘅服務,但一的都唔達標準

珍珠宮

減齡達人勳章

newlifenewholy 發表於 24-1-10 13:00
如果好塞車,如果去迪士尼,係咪要住近佢啲酒店比較好?美團同高德呢啲我有㗎喇 ...

睇你住邊度,我由國金9:45出發,去到廸士尼大約10:40,有少少塞車
我全程用微信超方便。我仲比咗親屬咭我兩個女,全部直接扣我戶口,仲要佢哋一用,我就知,所以,我知佢哋晚晚叫美團

珍珠宮

減齡達人勳章

DoReMi媽媽 發表於 24-1-10 13:31
係,不過我懶,嫌搭地鐵上上落落行得多,都係打車算,係有時會塞車,最近我愛上咗霸王茶姬嘅茶, ...

茅台咖啡我麻麻,茅台雪糕未試。 用美團超方便。 我網上見到個行李箱(28吋),幾百蚊人仔,我朋友幫我訂,今日訂,明天美團送到酒店

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

象牙宮

FennieMan 發表於 24-1-10 17:18
茅台咖啡我麻麻,茅台雪糕未試。 用美團超方便。 我網上見到個行李箱(28吋),幾百蚊人仔,我朋友幫我訂,今日訂,明天美團送到酒店..

美團真係正到一個點,初初我都擔心送雪糕,點知又可以喎

大宅

newlifenewholy 發表於 24-1-9 21:58
請問有微訊支付同支付寶係咪已經可以足夠?

想問吓大家近来係坐邊間航空公司来回上海呀?有冇delay呀?唔該晒

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

newlifenewholy 發表於 24-1-10 13:00
如果好塞車,如果去迪士尼,係咪要住近佢啲酒店比較好?美團同高德呢啲我有㗎喇 ...

我26/12平日去8點半call車去完全冇塞車

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

redredcheung 發表於 24-1-10 18:03
想問吓大家近来係坐邊間航空公司来回上海呀?有冇delay呀?唔該晒

我係深圳寶安機場去程冇delay但回程因為大霧delay咗1個鐘

大宅

redredcheung 發表於 24-1-10 18:03

我睇緊香港航空,佢最平

珍珠宮

newlifenewholy 發表於 24-1-10 07:22
請問有酒店推介嗎?
另外想問,搭車方便嗎?打車會唔會好貴?
...

對酒店有什麼要求?
靜安有幾間很好但可能價錢貴啲

珍珠宮

newlifenewholy 發表於 24-1-10 07:22
請問有酒店推介嗎?
另外想問,搭車方便嗎?打車會唔會好貴?
...

搭車就睇你去邊,如果相乾淨企理可以安排包車

大宅

mizuho 發表於 24-1-10 18:25
對酒店有什麼要求?
靜安有幾間很好但可能價錢貴啲

想搵一千蚊樓下,民宿都得,但唔想行樓梯,同埋想其中一晚近迪士尼酒店

珍珠宮

唔好住迪士尼附近,嗰邊唔會塞車,但離開中心地段太遠,地鐵去最方便。但呢幾日好鬼凍,著羽絨先好去迪士尼
上海、北京都用唔到香港支付寶,用大陸版
已經幾年冇帶銀包俾現金

別墅

珍珠宮

newlifenewholy 發表於 24-1-10 18:29
想搵一千蚊樓下,民宿都得,但唔想行樓梯,同埋想其中一晚近迪士尼酒店 ...

阿朵、馨樂庭、桔子水晶都係乾淨企理但唔貴係快捷連鎖酒店,可以ctrip看看時間地點是否合適
如果需要有廚房,可以看看服務公寓,一般可以住3-4人,可以考慮淮海路雅思閣或黃埔碧雲苑唔錯,地理環境好,多差旅住客,比較安靜。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊