想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇人食完葉酸突然有排卵期出血啊?我剛開始備孕食左兩個cycle,第一個cycle食fairhaven嗰三寶
跟足指示分量食,後尾見有網友話 跟足可能會過量
食完第一個週期就遲左黎m,遲左4 5日
平時我都好準時 固定30-31日到
排卵期前幾日就開始出血,好少量,好似m到第一日咁
一路斷斷續續出左一個星期到,中間有兩日左右係乾淨冇血
第二個cycle就改食materna, 諗住份量可能少d唔會超標
食左個幾禮拜,m準時返少少,遲一兩日姐
但仍然都係排卵期出血,仲要出好耐下
我1月4-5號排卵,check左紅d
由深粗轉弱,應該係排左
到而家都就黎半個月,都keep住每兩三日就出少少血
驗過又唔係中左wo
血量又唔係多wo, under有少少,有時去完廁所抹有少少咁
有冇sis有類似情況可以分享下經驗傢?

複式洋房

Pig20555520 發表於 24-1-18 17:02
有冇人食完葉酸突然有排卵期出血啊?我剛開始備孕食左兩個cycle,第一個cycle食fairhaven嗰三寶
跟足指示分 ...

食葉酸正常吾會出血嫁喎 不如你去睇下醫生?

如果冇多囊,食Fetilaid有機會搞亂經期(入面有西草藥) ,佢自己個website 有寫

我之前都有打算食 但其實冇咩特別應該就吾洗食fertilaid ovaboost 所以我就淨係食左CM 但之後一直都冇好消息 然後有一日我睇左本書叫養卵聖經 佢有提到如果吾係做IVF的話 L-Arginine (CM入面主要成份) 反而有機會影響卵子質素 所以都立刻停左

民房

bearbear1999 發表於 24-1-19 11:10
食葉酸正常吾會出血嫁喎 不如你去睇下醫生?

如果冇多囊,食Fetilaid有機會搞亂經期(入面有西草藥) ,佢 ...

咁大獲 我之前都有食,但感覺一般所以轉咗FH pro

民房

回覆 bearbear1999 的帖子

我book左月底去check啊,今個cycle黎m前兩日流啡d色都好似同平時唔同,有d擔心。啡到黑啊😵‍💫真係要check check求個安心。我而家轉左bhk’s,睇下黎緊排卵期前仲會唔會出血先,希望唔會再出啦。

複式洋房

食左大半年都冇試過啵, 你到時問下醫生 都係搵醫生check 最穩陣

複式洋房

民房

回覆 florashow 的帖子

我剛去仁安check完,照到有瘜肉啊😢唉 話切左會好d, 但係仁安做佢報我4萬幾啊。
想問下知唔知有冇其他地方做係平d?
或者台灣做?

禁止訪問

洋房

唔好再食啦!可能同你體質唔夾啊!寧願睇返中醫調理或者出去做下暖宮仲好啦

複式洋房

Pig20555520 發表於 24-1-31 15:56
回覆 florashow 的帖子

我剛去仁安check完,照到有瘜肉啊😢唉 話切左會好d, 但係仁安做佢報我4萬幾 ...

切左就唔會出血
香港做係貴 不過保險都叫claim 到好足

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊