自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

垃圾徵費.拆局|記者會由講解安排變押後推行‎ 4日間如何急轉彎?
https://www.hk01.com/article/982848?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
(emoji)全球單月1700萬用戶(emoji) 最多香港人用的新聞App!立刻下載:https://hk01.app.link/hknews
attach1/tmp/phpyWVHuh

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一山還有一山高!
聽電台訪問,都係細嘅出嚟解話,原來署長先係燈!

伯爵府

大宅

任由班細去解畫, 愈描愈黑, 首先係包底vs 執手尾, 跟住鋸棍,
最後戰狼上身, 惱羞成怒, 叫人唔想明就唔好明
推唔推事小, 損害威信事大
環境局腸注定冇得學易通行咁, 立功升職.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

真係講多錯多

公爵府

按份表,未來三幾年好多產品都禁,其實班環保人士,係唔係鬼哩。想搞亂香港

男爵府

BK Milk勳章

多謝兩位神隊友助攻

公爵府

回覆樓主:

借環保搞政府

伯爵府

cy101 發表於 24-1-19 22:28
垃圾徵費.拆局|記者會由講解安排變押後推行‎ 4日間如何急轉彎?
https://www.hk01.com/article/982848?u ...

班官仍然覺得問題係宣傳不足 其實個政策有好多漏洞,執行上問題太多!呢兩位處長其實炒得

333s    發表於 24-1-20 07:45

子爵府

https://www.hk01.com/article/982848?u ...

首先係有一堆有心人,想借環保「發揮」,個政府話冇乜用,個政策處處漏洞,根本未做好回收,淨係嗰幾日公眾假期已經見到「綠在區區」門口變成「垃圾堆堆」。最不幸當然是遇着兩個神隊友助攻!我心諗大學interview都唔可以咁答啦,實入唔到大學啦,真係白癡!

我覺得係天時地利人和~冇嗰個公眾假期睇一睇、對一堆垃圾,又再冇嗰兩個廢柴講一講,可能成件事唔係咁 ~

子爵府

meowmeow34 發表於 24-1-19 23:44
班官仍然覺得問題係宣傳不足 其實個政策有好多漏洞,執行上問題太多!呢兩位處長其實炒得 :badf ...

如果佢地做私人公司一早俾人炒左,高官先可以是但up完就有糧出

大宅

加菲貓3 發表於 24-1-19 23:25
按份表,未來三幾年好多產品都禁,其實班環保人士,係唔係鬼哩。想搞亂香港 ...

請問會禁咩產品?

大宅

TATEYAMA 發表於 24-1-19 23:40
借環保搞政府

我都有咁諗法啊

公爵府

cy101 發表於 24-1-19 22:30
一山還有一山高!
聽電台訪問,都係細嘅出嚟解話,原來署長先係燈!
...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

加菲貓3 發表於 24-1-19 23:25
按份表,未來三幾年好多產品都禁,其實班環保人士,係唔係鬼哩。想搞亂香港 ...

我想問係禁耳線棒定牙線?
睇左份表,但好矇
thanks
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

TATEYAMA 發表於 24-1-19 23:40
借環保搞政府

我覺得有可能係環保署借環保搞政府,
就好似幾年前食環署同政府搞對抗一樣。 以我所知現有公務員入面有好多人 都係陽奉陰違,唔配合現時政府去做嘢。 反正做得差,市民嘅矛頭同怨氣都 係鬧政府。所以我由頭到尾都係針對環保署, 特首真係要睇緊啲其他部門, 唔好畀佢哋秋後腳
做好似一個家庭入面父母係一個好人都冇用, 只要屋企其中一個人,週圍做衰嘢, 成個家族嘅聲譽都會畀佢摧毀一日, 父母同其他人屋企人都要幫佢執手尾。

象牙宮

地拖杆, 時下的多數用鋁通/ 塑料。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

回覆樓主:

今次好似係政府借環保名義玩市民囉!
賣埋啲唔環保嘅膠袋叫市民去環保!如果唔跟就罰錢兼坐監!點聽都唔對路啦!似巧立名目多啲囉!
最攪笑有班人,一見到有人有意見就話人哋唔想配合環保,攪軟對抗!

伯爵府

awless 發表於 24-1-19 23:11
任由班細去解畫, 愈描愈黑, 首先係包底vs 執手尾, 跟住鋸棍,
最後戰狼上身, 惱羞成怒, 叫人唔想明就唔好明 ...

珍珠宮

可能D鋸斷左市

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊