時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

https://hk.news.yahoo.com/%E8%81%AF%E5%90%88%E5%9C%8B%E5%AF%A9%E8%AD%B0%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E4%BA%BA%E6%AC%8A-%E8%8B%B1%E7%BE%8E%E5%8A%A0%E7%AD%89%E5%9C%8B%E8%A6%81%E6%B1%82%E5%BB%A2%E9%99%A4%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%9C%8B%E5%AE%89%E6%B3%95-%E5%9F%83%E5%A1%9E%E4%BF%84%E6%AF%94%E4%BA%9E%E7%AD%89%E5%9C%8B%E5%8A%9B%E6%8C%BA%E4%B8%AD%E6%96%B9%EF%BD%9Cyahoo-041112139.html
英國早於19世紀中期已經有國安法
美國於1947年制定國安法

國安法係衰嘅咁英美為乜要制定國安法呢?咁自己可以制定就反對其他國家有國安法?真心理解唔到囉!

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 24-1-24 17:32
la_source    發表於 24-1-24 14:30

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

叫人癈自己又唔癈

珍珠宮

佢哋嘅國安法辣過香港好多喎!其他國家嘅關佢哋咩事呢?佢哋又有咩權力去干預其他國家嘅政策呢,佢哋都痴痴地,以為自己惡曬

大宅

回覆樓主:

而家都無人會理英美既癈話。可能做比啲傻仔睇,大佬有同你地發聲

男爵府

回覆樓主:

又唔見佢地阻止猶太佬殺害既巴國平民
成班邪惡軸心

瑪瑙宮

要求? 居然唔係命令

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

呢個係笑話來

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

因為要我地家無寧日

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

露比EE 發表於 24-1-24 14:10
https://hk.news.yahoo.com/%E8%81%AF%E5%90%88%E5%9C%8B%E5%AF%A9%E8%AD%B0%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E4%BA%BA%E ...

我代無腦黃人答你,因為人哋係自由民主社會,有一人一票監察政府,所以做乜都得,歐美有問題唸哩句嘢出嚟就必勝

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無恥至極,廢除咗又可以嚟搞事

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆樓主:

仲以為香港係殖民地
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

珍珠宮

https://hk.news.yahoo.com/%E8%81%AF%E5%90%88%E5%9C%8B%E5%AF%A9%E8%AD%B0%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E4%BA%BA%E ...

關佢叉事!

珍珠宮

dennis_lkw 發表於 24-1-24 14:23
又唔見佢地阻止猶太佬殺害既巴國平民
成班邪惡軸心

子爵府

回覆樓主:

我估因為香港係國際情報中心, 國安法可能會令一啲特務現形, 各國間諜又好,商業間諜又好好多都喺香港活動, 立咗國安法呢班人要消失,要返返自己家鄉。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

佢哋真係好倫煩,理自己國家先啦

SIRIABABY    發表於 24-1-25 18:38
JojoFung0304    發表於 24-1-24 15:56

珊瑚宮

回覆樓主:

賤人講賤話, 唔需要理班賤人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

依啲咪 PK,好心佢地攪掂自己個國家先啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

MC媽 發表於 24-1-24 15:35
我估因為香港係國際情報中心, 國安法可能會令一啲特務現形, 各國間諜又好,商業間諜又好好多都喺香港活動 ...

係呀,以前都已經爆過美國駐香港領事館養左成千人,當然包括CIA啦。

肥佬黎身邊嗰個美國佬Simon(美國特工背景),檯面上係肥佬黎隻狗,實際上可能肥佬黎先至係個美國佬隻狗。所以後來Simon係成功走佬去左臺灣,肥佬黎就比人拉左。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

中國對他們有很大威脅, 所以不停指手畫腳, 最慘有班傻人認為他們是救世主

侯爵府

Goldfat 發表於 24-1-24 14:23
而家都無人會理英美既癈話。可能做比啲傻仔睇,大佬有同你地發聲

反而想睇下班傻仔點幫佢哋主人解釋 ,唔知bk班黃仔會唔會講下呢?

首頁

尾頁

跳至