自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

集思廣益,thanks。

子爵府

早2日近旺角警署後面,有間舖仔,個婆婆買100元3個,仲要幫我每個睇夠7至8個花苞先比我。不知是否抵買,但覺得值。

大宅

下午係灣仔問左40蚊一個,仲要沒見到半個花苞,要靚既就要朝早去先有得揀下

男爵府

昨天去 “盒馬鮮生” 見到 $59.9 四個,猶豫咗,早知買啦。

男爵府

回覆樓主:

昨天大埔有菜檔$40/2個, 特別 不是特別多花冧,4~5個 花冧。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

屋企附近街市有攞貨擺賣,見100/3個、$30/個又有!

子爵府

回覆樓主:

前日響花墟買, 行咗好多間,最後買$50個,我覺得係靚嘅,買咗三舊,每一舊大約有6-8支菖,今日見每一菖裏面最少有2-4朵花,返到屋企浸咗水一日就開始標「荷蘭豆」應該剛剛好初一就開得好靚

其實「介」得靚標得靚嗰啲水仙球,去到花墟,全部都俾人裝晒盤,但係裝盤嗰啲又唔一定靚,我都揀咗好幾檔,先至鎖定呢一間,叫Wayfoong Florist, 都好大間店,近太子餐廳嗰條街,門口擺咗好多都幾靚幾好質素嘅水仙,佢反而入咗盤嘅好少,你可以去睇吓。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊