夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

euro1 發表於 24-3-6 20:46
"個天突然比我見到,要我知道真相"
好有同感呀, 我一生人第一次睇到佢電話嘅message, 根本唔覺佢會, 原來 ...

有圖有真相,冇得走啦除佐Kiss相,仲有冇發現其他合照?

複式洋房

子恩 發表於 24-3-7 02:37
你老公唔響香港 你唔會知架咩?
佢平時番工 扮上左大陸?
星期六 日上去?

我老公係香港做野既,只係自由身工作者,冇固定工作時間、地點。只會工作需要睇展覽、睇貨、訂貨時先會上大陸,基本上1個月都5會上到1次。

子爵府

Pussyfoot 發表於 24-2-21 14:51
事原8-9月前,C6大陸手機WeChat彈出訂花提示,好奇下㩒入去睇,原來C6上大陸日子與訂花日期完全吻合,再睇 ...

女人的第六感大多數時間都很準確,你現在的不安懷疑也是有因由,但你真的想知道實情?真的承受到真相?男人出軌初期是有內疚,但是久了就會開始覺得不是甚麼一件大事,他起碼還懂回家,他起碼還愛著照顧太太仔女,他絕對不會自己承認出軌了,你越問越懷疑,生活上疑神疑鬼只會令他覺得你是瘋婦。現在要先想想你自己,究竟想怎樣?你們之間的感情怎樣?如果內心很想知道答案,在準備好自己揭露發現的事情後怎收尾?要知道一說出來他也必然會找理由去否認,就算他默認最壞情況是他不回頭還變本加厲,所以我覺得既然你不想離開,那就先準備好退路,讓自己不要再圍住他轉,你要先做好可以解決到經濟問題,讓自己做些其他感興趣的事,當然不用冷對待他,他怎樣待你你怎樣待他,要有自己的生活圈,朋友和活動,讓自己找咁回自信的自己,這樣反而比一直找他是否出軌更有用。先好好愛自己吧!
mc <()>

子爵府

事原8-9月前,C6大陸手機WeChat彈出訂花提示,好奇下㩒入去睇,原來C6上大陸日子與訂花日期完全吻合,再睇 ...

你以為咩條路好崎嶇,好共過患難,呢d係你自己覺得,男人有新可能就已經乜都唔記得

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

euro1 發表於 24-3-7 16:59
So true!! It is hard at the beginning!
But we know it is the best possible option! Imagine... cont ...
係,每天疑神疑鬼,佢又吾認,自己又搵野嘈,無限輪迴,一日無見到真相吾知仲要拖拉幾耐,自己每日都吾開心同喊,瞓吾到,去睇精神科。知道真相後一切都完結,離婚後重新開始,未嘗吾係一件好事,最緊要有勇氣踏出第一步。

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cupid0627 發表於 24-3-7 22:31
同我諗法和經歷一模一樣
我覺得當日決定離婚真係好正確,吾洗再疑神疑鬼,就算男人話會回頭我都無信,堅決離婚,因為已經無左信任,吾想再亂諗野,再糾纏落去,很累。2年後今天前夫仍然同小3一齊,真係早死早超生。

別墅

既然迷茫唔知點做,不如諗下做啲咩可以令自己開心啲。呢個時候當然係諗咩對自己有利多啲,反正你心裡當個男人死咗,離唔離婚都一樣喇,重點離婚對自己有無得益。你為個男人付出咗甘多,仔都生埋,甘就離婚俾第二個埋位(假設有第三者)。同朋友去下旅行,識多啲朋友,你會覺得世界很大,佢只係你人生既一部分,加油!

複式洋房

Rainnie2020 發表於 24-3-15 21:23
既然迷茫唔知點做,不如諗下做啲咩可以令自己開心啲。呢個時候當然係諗咩對自己有利多啲,反正你心裡當個 ...

知道的,宜家學習慢慢釋懷,不能圍住佢轉,自我強大先係上上之策。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊