自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

又食又住冇家用….

珍珠宮

nico011296 發表於 24-3-4 20:03
今集真係由細個數起 用咗佢啲錢

要計,要收返供養仔女條數,一開始就唔好生仔啦。我好憎呢啲所謂父母。

洋蔥頭媽咪    發表於 24-3-4 20:28

侯爵府

回覆 hellomiki 的帖子

佢阿媽好大責任, 唔關心自己個仔, 單親家庭長大, 唔學壞就奇, 正常家庭父母關心有傾有講好少機會學壞

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

白毛毛 發表於 24-3-4 20:06
要計,要收返供養仔女條數,一開始就唔好生仔啦。我好憎呢啲所謂父母。
...

真係唔知生嚟做乜

子爵府

回覆樓主:

我同老公一齊睇東張,嘩.. 呢個女人都好XX,回應自己個仔都好Q串,不知所謂,家用冇比者都唔好厄個仔,自己又有事業,既然個仔乖返想做生意開心都黎唔切啦,究竟係咪親生㗎

珍珠宮

Crystalivy 發表於 24-3-4 20:08
我同老公一齊睇東張,嘩.. 呢個女人都好XX,回應自己個仔都好Q串,不知所謂,家用冇比者都唔好厄個仔,自己 ...

個男仔想拎返啲錢做生意,佢媽話無資料俾佢睇,俾人呃。
我哋聽到時都話,個仔會唔會俾人呃未知,俾個阿媽呃就已經係

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

...

我最憎呢啲父母,你生出黎就要養嫁啦,嫌洗錢,就唔好生啦

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

兩個都有問題

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個男仔都幾慘,已經冇老豆愛錫,阿媽完全唔關心佢,衹係一心養大佢當佢係搖錢樹,好彩個舅父講句公道話,爆咗個阿媽根本唔多理個仔,仲有話唔知婆定嫲留成百萬比個男仔讀書,又比阿媽拎咗可能買樓,呢個女人好自私,明顯係養兒防老心態,佢衹愛自己,生響呢啲家庭,做佢個仔情願阿媽落咗佢好過啦 !

子爵府

白毛毛 發表於 24-3-3 21:19
阿仔講只有6到8期的一萬蚊係佢阿媽出,其他阿仔供,阿媽拎哂十幾萬,又係絕啲。

...

即係供3千幾一個月,個仔又讀唔成書,又入過勞改中心,睇埋媽60歲,佢睇落廿幾歲,佢點供

大宅

回覆樓主:

無線整日播埋啲爭家產,兄弟姊妹不和、仲要食飯時間捉老鼠和曱甴。好恐怖

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

...

咪就係囉,仲有人話無不是嘅父母,點會,有啲父母勁衰可能未見過。

不過咁都好,個男仔十幾萬就當還比佢媽,大家再冇拖冇欠斬斷佢,以後不相往來,好過佢當你係搖錢樹,成世都走唔甩。

瑪瑙宮

amy730 發表於 24-3-3 19:59
個媽媽都幾絕,授權書變咗轉讓書,18萬基金搞到要報警

得兩母子相依為命,個亞媽都咁對個仔,第日個仔都唔會點理個亞媽,個亞媽唔好怨。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

洋蔥頭媽咪 發表於 24-3-4 20:35
咪就係囉,仲有人話無不是嘅父母,點會,有啲父母勁衰可能未見過。

不過咁都好,個男仔十幾萬就當還比佢 ...

講到錢,乜野親情,好多人都唔會理。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

子爵府

ATRT_HFC 發表於 24-3-4 15:38
我都一路睇一路罵呢個係衰仔, 為十幾萬咁公開數落個阿媽, 仲要係單親, 供食供住供書教學全部都係錢, 自己又 ...

仲要話唔鍾意讀書,係亞媽迫佢

伯爵府

好平常
我有親戚個仔畢業後長期躺平,得閒做part time
係屋企唔比家用,之後拍拖
佢媽日日催佢比錢,如果佢係我親戚個仔,佢媽都唔會比返佢!
有父母咩供仔女,唔洗還,佢自己搵到食就得
有父母覺得一定要比家用養父母

大宅

fayefa 發表於 24-3-4 20:32
即係供3千幾一個月,個仔又讀唔成書,又入過勞改中心,睇埋媽60歲,佢睇落廿幾歲,佢點供
...

擒日節目有講每月供$1600,個男仔大約30歲。

水晶宮

回覆樓主:

個阿媽又太過薄情,原來由細唔多理個仔

男爵府

Crystalivy 發表於 24-3-4 20:08
我同老公一齊睇東張,嘩.. 呢個女人都好XX,回應自己個仔都好Q串,不知所謂,家用冇比者都唔好厄個仔,自己 ...

佢亞媽有話比咗2萬蚊,又比人呃,我都聽到舊舊

珍珠宮

fayefa 發表於 24-3-4 20:38
仲要話唔鍾意讀書,係亞媽迫佢

頭先聽佢媽話個仔想做生意果到,就感覺到佢媽幾咁強勢,話個仔俾唔到資料佢睇就唔俾,就實俾人呃。套用返讀書,如果佢媽想個仔去留學,個仔知唔係讀書材料,唔想讀,阿媽係咁迫佢去見,唔奇怪,完全幻想到個情況。唔係個個人都鍾意讀書。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊