自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

返工換拖鞋,三間公司一樣可以

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

白毛毛 發表於 24-3-8 15:47
自新冠果幾年行WFH同casual wear之後,我返中環,現在9成同事仍casual wear中,多過一半人著波鞋。包括我, ...

me 2, 不過一向我都唔著牛仔褲返工,以前公司有causal days,報名就到時到候可以著causal wears,新冠後個個同事都causal,係到開會至會打呔著西裝,而家呢份工直情大部份人都係causal,只有經理級至會著得正式少少,我擺對平底鞋喺公司,平時都係著波鞋返工。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

Fishqqma 發表於 24-3-9 08:45
我以前公司好多同事都著波鞋牛仔褲返工, 我有時要見下所以先會著靚啲。
...

我以前公司做時裝,着咩都得,着波鞋牛仔褲短褲背心吾代表無襯過,casual得黎有details的,老板同客都系甘

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊