自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

係咪要好多人一起買先抵買抵分配呢? 聽聞份份貨品都好多,最多帶個行李箱過去啦!?
有無人有shopping 攻略呢?感謝

子爵府

要搭車嘅就唔好去,大份,如果洗衣珠之類,就唔使同人分。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

sky2015 發表於 24-3-10 18:22
係咪要好多人一起買先抵買抵分配呢? 聽聞份份貨品都好多,最多帶個行李箱過去啦!?
有無人有shopping 攻略 ...

其實睇你買D 咩 , 如越南粉一盒其實得5包,只係盒大, 我地買完係外面析盒就好D

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

試過一箱2打大黑啤
擺深圳屋企
飲左4,5個月
其他都係買食物多
牛扒擺冰箱
都2,3個月先食哂
(唔係日日食同飲)
甜品就清得快D

珍珠宮

回覆樓主:

昨日第一次去山姆,除熟食可以小量購買,其他貨品基本上都是大件装,想到自己要行去地鐵站再到福田過關轉車,已經覺得不可行,什麼都無買就走人,算是開眼界

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

走一轉睇下可唔可以消化到咁大份量。

珍珠宮

回覆樓主:

我跟團去,去前已上網睇定,cap定圖寫定個list諗住買啲咩,帶咗一個28吋吉喼加一個特大購物袋入去,個喼可以擺喺購物車底
樣樣都真係諗過度過先買,唔好一時衝動,我冇買任何急凍同野飲,如果搵唔到想買嘅野,就show cap圖問職員,我買完喺熟食站食冇買到嘅芝士牛肉卷,叫做試過下,跟住走落到地下有位俾你pack行李,全部大盒開箱將細包入喼,啲盒可以擺低,佢哋有車仔收走
如果諗住買熟食例如燒雞就帶定個大膠袋入住以防漏汁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

佢好多嘢都好大盒
好多人都拆開入喼

大宅

要帶行李箱

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

sky2015 發表於 24-3-10 18:22
有無人有shopping 攻略 ...

可上youtube睇下人地買咩 吸引自己想買
我買過韓式芝士炸雞,片皮鴨,竹笙,呢d會翻買
另外佢d小家電有d好平,如岩用可考慮,我買左按摩槍

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊