自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

請問兩星期前申請預約後,用番個Ref#查不出紀錄,係咪要重新申請?記得提交時,以經對清楚資料,應該冇錯,唔明點解番查唔到資料,最怕去到要白行多次,謝謝你(emoji)

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

kaheiboy 發表於 24-3-11 21:30
請問兩星期前申請預約後,用番個Ref#查不出紀錄,係咪要重新申請?記得提交時,以經對清楚資料,應該冇錯, ...

有冇收到email確認?

侯爵府

請問兩星期前申請預約後,用番個Ref#查不出紀錄,係咪要重新申請?記得提交時,以經對清楚資料,應該冇錯, ...

如果資料有錯會自動取消的

珍珠宮

yee2008 發表於 24-3-11 21:46
有冇收到email確認?

有呀,email有條link可以查詢,我咪填番資料但冇紀錄

珍珠宮

yee2008 發表於 24-3-11 21:51
如果資料有錯會自動取消的

我對咗好多次啦,出生日期、舊證號碼同reference都啱,咁係咪要重新申請?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

用回鄉咭no. 同出生日期check

珍珠宮

cattz288 發表於 24-3-11 21:59
用回鄉咭no. 同出生日期check

咪係用以上資料check但冇,係咪要等一段時間先查到(以經超過2星期提交)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kaheiboy 發表於 24-3-11 21:55
我對咗好多次啦,出生日期、舊證號碼同reference都啱,咁係咪要重新申請?
...

咁重新再book
放下自在

侯爵府

kaheiboy 發表於 24-3-11 21:55
...

咁我又唔清楚(emoji)
我8號上網預約今日做證,即日收到確認電郵,另外,琴日又收到提醒電郵,今日已經辦妥了

珍珠宮

yee2008 發表於 24-3-11 22:03
咁我又唔清楚(emoji)
我8號上網預約今日做證,即日收到確認電郵,另外,琴日又收到提醒電郵,今日已經辦妥 ...

我預約今個星期,申請日都係即日收到確認通知,我今日好奇填番資料查詢,發現冇紀錄,咁等多幾日如果冇reminder,唯有再申請過(我見平日仲有位)

公爵府

2024年龍年勳章

kaheiboy 發表於 24-3-11 22:00
咪係用以上資料check但冇,係咪要等一段時間先查到(以經超過2星期提交)

...
隨時可以查

但我印象中係話如果有資料錯,佢會自動取消而唔通知

重新填吧

象牙宮

kaheiboy 發表於 24-3-11 22:00

...

唔係,即時已可以check到,我改過n次
放下自在

象牙宮

kaheiboy 發表於 24-3-11 22:09
我預約今個星期,申請日都係即日收到確認通知,我今日好奇填番資料查詢,發現冇紀錄,咁等多幾日如果冇rem ...

直接再申請過喇
放下自在

珍珠宮

個reference no. 唔好打入去,你用copy and paste試吓

珍珠宮

LekGirl 發表於 24-3-12 07:58
個reference no. 唔好打入去,你用copy and paste試吓

多謝各位,今朝試又搵到喎。

請問如果選擇自助機做,即場仲係咪要另外交實體相片?相片檢測合格回執係指咩(睇唔明)

侯爵府

kaheiboy 發表於 24-3-12 10:57

請問如果選擇自助機做,即場仲係咪要另外交實體相片?相片檢測合格回執係指 ...

即場要收相
自助機要掃QR code

男爵府

借po問一下人,由以前小童證要做大人證,係續證定首次申請?謝謝

珍珠宮

請問如果選擇自助機做,即場仲係咪要另外交實體相片?相片檢測合格回執係指 ...

張相好似有個code的,不過必已經唔記得咗

象牙宮

summering 發表於 24-3-12 13:40
借po問一下人,由以前小童證要做大人證,係續證定首次申請?謝謝

當然係續喇
放下自在

象牙宮

影完即影即有需要上載比中旅社approve, approval slip就係回執
放下自在

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊