自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

想問下你地知唔知去曾咀呢度除左坐屯門嗰架K車既巴士 。(除左自己揸車)
可唔可以坐的士或者Call車入去架?
因為有人話除左K車既巴士 。所有既車輛都要申請左 ,拎左張準許證先可以入到去

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

nicole1981 發表於 24-3-20 12:38
想問下你地知唔知去曾咀呢度除左坐屯門嗰架K車既巴士 。(除左自己揸車)
可唔可以坐的士或者Call車入去架 ...

的士可以

象牙宮

回覆樓主:

的士應該可以,其他車要閘口落,行入去

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

https://www.fehd.gov.hk/tc_chi/cc/notice_tsangtsui_vehicle.html

珍珠宮

如果你正日前後去,可參考上年通告

https://www.td.gov.hk/filemanager/tc/content_13/TNTM3/2023%20Ching%20Ming_Tsang%20Tsui_C.pdf

今年好似未出

大宅

的士可以去到門口落,屯門西鐵站搭的士到曾咀門口,車費大約120

水晶宮

nicole1981 發表於 24-3-20 12:38
可唔可以坐的士或者Call車入去架 ...

的士可以入去落客
私家車要預約,先可以入去泊車,冇預約,入去落客都唔得,閘口落車行落去好遠。

子爵府

無話可說 發表於 24-3-20 12:41
的士應該可以,其他車要閘口落,行入去

好的 。咁我call的士方便啲

子爵府

akachanman 發表於 24-3-20 12:41
的士可以

知道
謝謝

伯爵府

半個月前去過,因為個個揸車同坐的士,塞死曬,啲巴士完全入唔到

伯爵府

最後交警嚟指揮交通,所有車唔準入,除咗巴士

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

MICLOH168 發表於 24-3-24 20:03
最後交警嚟指揮交通,所有車唔準入,除咗巴士

Book了車位都唔俾入?講唔通啫,叫人點算?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

MICLOH168 發表於 24-3-24 20:03
半個月前去過,因為個個揸車同坐的士,塞死曬,啲巴士完全入唔到
請問你係星期六、日去,還是閒日去?

男爵府

唔會唔比入呀,我每次去都預先book左位先入去,每次都順利進入

伯爵府

Lihoma 發表於 24-3-24 20:29
請問你係星期六、日去,還是閒日去?
係平日, 我吔重要係拜新山, 我都嚇親, 太多私家車入去,條路又窄,跟住警察要封曬上嘅車,再每架車逐架逐架掉頭走

伯爵府

我都係第二次去,唔知嗰日係咪特別情況呀,但就未去到大清明嗰啲人潮, 冇記錯應該係3月11號

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我同外母通常都係清明節之後、平日才揸車去、預約亦好容易、應我不是正日或假日~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

依家假日好似唔俾book, 好多人坐的士入去

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

MICLOH168 發表於 24-3-24 21:09
係平日, 我吔重要係拜新山, 我都嚇親, 太多私家車入去,條路又窄,跟住警察要封曬上嘅車,再每架車逐架 ...
估唔到平日都咁塞,我上年平日去好暢順。

複式洋房

回覆樓主:

政府真係要諗計搞搞佢
而家仲要未"入晒伙" 都已經搞到咁
遲下都唔知要幾辛苦先入到去拜山

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊