自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

wcandtt 發表於 24-3-30 08:50
今次又去鄉下飯莊食lunch, 我個好腌尖嘅女,佢話冇乜特別,只係馬拉糕好好味。

只可以話各人有各人嘅口味 ...

多謝介紹,記低先,下次去幫襯吓

男爵府

謝分享

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

返大陸真係好危險!!

體重好容易上升
多謝留主分享呀!食、住、玩都好正

水晶宮

shareen1109 發表於 24-3-30 09:50
返大陸真係好危險!!

我而家做緊gym,真係咁食法都唔係辦法

今日天氣好朦朧,所以連小蠻腰都係好朦朧,但係睇到天氣報告,早上至晏晝係暫時唔會落雨。
attach1/tmp/phpZbSbOc
attach2/tmp/phpGBaJAA

水晶宮

我今朝早去咗一間食粥嘅店,佢雲吞麵就麻麻,但係嗰啲粥真係好好味,我食咗鯽魚片牛里脊粥,好正。
attach1/tmp/phpLICEMP
attach2/tmp/phpBP3c2e

珍珠宮

一定一定要收藏
深圳唔啱我,但係廣州我覺得好吸引我都計劃緊同老公去三日兩夜,見完妳介紹我好開心,酒店好靚我老公都一定唔會投訴所有美食都好吸引,多謝介紹

水晶宮

jarjane 發表於 24-3-30 10:24
一定一定要收藏
深圳唔啱我,但係廣州我覺得好吸引我都計劃緊同老公去三日兩夜,見完妳介紹 ...

呢間真係好得,佢原本冇帶泳衣上嚟,見到佢泳池嘅相,就後悔到不得了,我個女即刻話你用美團外賣買套泳衣咪得囉,之後我用咗$35人民幣買咗套泳衣,仲要着起嚟都OK, 35分鐘後送到酒店樓下有個美團櫃。

69樓係桑拿浴室,泳池, Gym Room同埋Spa , 佢嘅桑拿浴室有分乾蒸同濕蒸。濕蒸係你成個人入去,裏面充滿蒸氣,係會標汗嘅。

而乾蒸呢,佢嗰張石凳係有熱力,同埋係根據人體工學,你躺喺上邊,佢嗰啲熱力會幫你背脊血液循環,舒緩你不適,入去之前,佢有個好細嘅消毒雪櫃仔,有佢嘅已經消毒嘅香薰冰凍毛巾,你入去乾蒸嗰度,你就將條毛巾放落塊面度,充滿香薰,好relax。

我係基於佢係四季品牌,所以將毛巾放喺我塊面度呢啲好個人,如果怕,你自己準備條自己嘅濕毛巾,入去乾蒸。

你乾蒸完之後,有毛巾俾你沖涼洗頭,又有Dyson風筒,同埋捲髮器,俾你整到似返個人樣先行出去
attach1/tmp/phpQlimh1
attach2/tmp/phpPtlnV1
attach3/tmp/phpYUHZz2
attach4/tmp/php5Re2e3

大宅

wcandtt 發表於 24-3-30 09:05
跟住講吓我住嘅四季酒店,我老公讚我揀得好好佢真係好少讚我

請問雙人床幾錢一晚?

水晶宮

jarjane 發表於 24-3-30 10:24
一定一定要收藏
深圳唔啱我,但係廣州我覺得好吸引我都計劃緊同老公去三日兩夜,見完妳介紹 ...

同埋呢度大部份人都識聽廣東話,我嘅屎到爆普通話,可以收埋

珍珠宮

減齡達人勳章

cattz288 發表於 24-3-30 09:23
咁嚴重

我都唔知咁嚴重,喺K11食完飯,落去大門見成村人,心諗落雨多人打車,點知call 極都冇車

水晶宮

GCG 發表於 24-3-30 10:32
請問雙人床幾錢一晚?

星期六日要HK$4000, 我早一個月book,仲要係book香港嘅假期,星期五夜晚到星期六,由於唔係大陸假期,會平好多,我呢一間就港幣2400左右,我book咗兩間,總共$4800港幣。

問心嗰句,兩張雙人床其實真係夠四個大人住,仲要好寬敞下,不過第一我唔想爭厠所同埋屈蛇,第二個好主要嘅原因係我好想用佢酒店嘅facilities, 真係一種享受,我對仔女都好enjoy。

酒店嘅設施係要出示房咭,同埋要登記,所以係唔可以符碌入去。

珍珠宮

減齡達人勳章

wcandtt 發表於 24-3-30 09:30
我真係唔知咁誇張

我返到入房,由於我住八十幾樓以上,我就見到閃電,望 ...

我咪喺你附近k11 食飯,好彩隔離係Rosewood, 即刻行過去,等咗一陣有的士。

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

水晶宮

MM2H 發表於 24-3-30 09:26
又被毒到變種心心眼

廣州啲嘢食真係好好味,好啱香港人食

住嗰方面有平有貴,睇吓自己嘅要求,如果淨係想有個地方瞓吓覺,跟住大部份時間出去玩,就可以揀啲實惠啲嘅酒店。

我就鍾意住好啲,用吓佢酒店嘅設施,暫時我覺得呢一間四季係唔錯,甚至好過我一月喺大阪住嘅Marriott hotel, 當然兩間地點唔同,價錢當然爭好遠,所以我覺得廣州四季酒店,簡直係超值,好過我大阪住嗰間好多,價錢仲要再平$1000港紙一晚(大阪Maroitt $3400 per night),佢嘅設施,仲冇廣州四季咁好。

水晶宮

FennieMan 發表於 24-3-30 10:42
我咪喺你附近k11 食飯,好彩隔離係Rosewood, 即刻行過去,等咗一陣有的士。
...

你有冇咩食肆係好介紹㗎,我一陣會去飲茶,之後夜晚會食多一餐先返香港,我仲未諗到夜晚食乜嘢好,因為太多選擇。請問你有冇好介紹?唔該晒你。

珍珠宮

wcandtt 發表於 24-3-30 10:31
呢間真係好得,佢原本冇帶泳衣上嚟,見到佢泳池嘅相,就後悔到不得了,我個女即刻話你 ...

就咁睇呢間酒店已經好吸引,我個麻煩老公對酒店係好高要求,間酒店又新又靚一定冇投訴

象牙宮

wcandtt 發表於 24-3-30 08:50
今次又去鄉下飯莊食lunch, 我個好腌尖嘅女,佢話冇乜特別,只係馬拉糕好好味。

只可以話各人有各人嘅口味 ...

腌尖嘅女,佢話冇乜特別,只係馬拉糕好好味。你必好叻煮食。 搞至女腌尖。

你去廣州係咩网搵住宿?

鄉下飯莊 : 廣州食。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

wcandtt 發表於 24-3-30 10:44
廣州啲嘢食真係好好味,好啱香港人食

住嗰方面有平有貴,睇吓自己嘅要求,如果淨係想有個地方瞓 ...

我喺大阪都係住天王寺Marriott, 啱晒我喺大阪短暫留一晚,第二日去京都好方便房間內一片無敵靚景居高臨下好吸引, 不過我老公都嫌間房太細,全間房都係開放式,浴室要用活動門推來推去就位,唔係太方便,如果四季酒店仲平過Marriott咁就真係超值啦!我仲估要四五千一晚添,仲平過我剛剛訂Bangkok Rosewood 的Suite套房(呢一間我老公超滿意,点名要翻住),真係聽到都開心真係好多謝妳嘅介紹

水晶宮

333s 發表於 24-3-30 10:56
腌尖嘅女,佢話冇乜特別,只係馬拉糕好好味。你必好叻煮食。 搞至女腌尖。

如果計味覺,我覺得我個女係好過我,好多時我煮緊嘢,佢一試味,佢就可以話俾我知爭乜嘢調味,呢啲係天生,我自問冇佢咁好。

我係用Agodabook.

珍珠宮

減齡達人勳章

wcandtt 發表於 24-3-30 10:45
你有冇咩食肆係好介紹㗎,我一陣會去飲茶,之後夜晚會食多一餐先返香港,我仲未諗到夜晚食乜嘢好,因為太 ...

我昨晚去Mercato (k11,8/F). 之前喺上海食過,我對女好鍾意。 除咗個蟹肉意粉麻麻外,其他都不錯。佢個黑松露3款芝士好好食。銀雪魚做到外脆肉嫩。個Tiramisu好好食
我係大眾點評買個2人餐,同餐牌唔同
attach1/tmp/phpwdzTS1
attach2/tmp/phpR9GL6g
attach3/tmp/phpO1gYkw
attach4/tmp/phpjKJwzL
attach5/tmp/phpm3JqO0
attach6/tmp/phprDFB3f
attach7/tmp/phpS8a7iv
attach8/tmp/php9z4VyK
attach9/tmp/phpMiW7OZ

首頁
12345...9