自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

PIGPIG朱 發表於 24-4-17 20:08
客服咪話係錶出左通知比我媽按左,佢話當事人按左就唔會通知家人唔會打999
問題個刻我在場,當時在診所門 ...

咁又幾奇怪

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PIGPIG朱 發表於 24-4-17 20:08
客服咪話係錶出左通知比我媽按左,佢話當事人按左就唔會通知家人唔會打999
問題個刻我在場,當時在診所門 ...

會唔會伯有 係之前唔小心按走咗

珍珠宮

VCBB小天使 發表於 24-4-17 21:24
會唔會伯有 係之前唔小心按走咗

其實當時跌得好勁,幾條友圍住佢,佢企唔到,大家扶佢,再之後到醫生護士圍住佢,佢都驚魂未定,如果佢去按錶,照例我會睇到,因為佢係要一分鐘定好快按左先唔通知家人,我自己覺得無按到,因為一個跌親老人家點識去按錶呢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PIGPIG朱 發表於 24-4-17 21:39
其實當時跌得好勁,幾條友圍住佢,佢企唔到,大家扶佢,再之後到醫生護士圍住佢,佢都驚魂未定,如果佢去 ...

我嘅意思唔係跌倒嗰日 , 因我有朋友嘅媽媽成日唔小心按走咗手機上某啲程式 , 我明友好多時都要幫佢裝返

珍珠宮

VCBB小天使 發表於 24-4-17 21:42
我嘅意思唔係跌倒嗰日 , 因我有朋友嘅媽媽成日唔小心按走咗手機上某啲程式 , 我明友好多時都要幫佢裝返
...

呢樣一定沒有,因為係跌倒第二日,我係媽屋企,拎住媽隻錶同電話,打去apple問,對曬沒set錯野,佢先話如跌倒錶會顯示,一分鐘內按走左就唔會call家人打999之類
但都無計了,始終隻錶好多功能,個心電圖我問左心臟科醫生話準的,甘慳番好多檢查既時間

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

PIGPIG朱 發表於 24-4-17 19:09
其實盡量架咋,裝就好過唔裝囉

都係既。我99家都裝左,開頭都唔鍾意架,而家長慣就冇問題
以前好憎收長輩圖,而家每日收到,當佢報平安

珍珠宮

blackberry 發表於 24-4-18 13:22
都係既。我99家都裝左,開頭都唔鍾意架,而家長慣就冇問題
以前好憎收長輩圖,而家每日收到,當佢報平安 : ...

報平安真重要架。我就睇我媽定位,如果覺得有特別就打比佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊