美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

自從十幾歲發育之後,副乳問題一直困擾住我,由細到大唔敢著背心,唔敢著泳衣,個副乳郁一郁就突出黎,就算長大之後用矯型Bra,一郁動大d又會走左出黎要去廁所撥返入去!我呢d先天性副乳,直情係有個迷你乳頭,哺乳時會出乳汁果種(如果有相同情況就明!唔明就點講都唔會明)所以一直試過按摩做機都無用,今年我下定決心終於去左台灣做手術整走佢,本身我都有諗過要唔要响香港整,但我見咁多年黎好少香港人做呢類手術嘅分享案例,反而台灣就有,所以我搵左個台灣朋友幫我搵左幾間醫美診所做比較,有阿嬌老公、台灣好出名嘅長庚醫院、同我最後選擇呢間。我呢間好就好在可以WeChat同醫生視診唔洗特登飛過去,我自己响香港驗血,之後响台灣逗留5日4夜,落機第二日手術(emoji)我諗如果我落機就做手術應該4日3夜就得,本身到做手術前一晚開始緊張,因為要全身麻醉,手術前8小時禁水禁食,去到醫院見姑娘換衫,同醫生面診,响副乳位畫記號,醫生話傷口會响2.5-3cm之間,之後就入手術室,插針,之後麻醉師話好快會覺得眼訓,之後無幾耐就醒了。手術就已經做完啦!醒左之後係好口乾同想去廁所,要人攙扶。但腋下完全唔痛,成個過程感覺好好呀!比我想像中好,拎左出黎嘅乳線組織每邊都成半個乒乓波咁大呀!唔怪得以前胳肋底咁腫!其實切左都好架,因為始終都係一個乳線組織,都算一勞永逸。之後再見多次醫生傾下有咩特別咁就走得了。比左3日抗生素消炎止痛藥我,仲有一包後備藥(等我返到香港再跟進進度有需要先食)做完手術佢有用條帶扎住我腋下加壓咁,到臨上機果日就拆得了)完全無痛無唔舒服,係叫我一個月內都唔好拎重野同盡量郁動輕d。依家貼住膠布個胳肋底都扁哂了,期待下星期撕膠布後睇下個疤痕係點,之後就到去疤的事(emoji)好後悔無後生d做,新陳代謝好d應該復原仲好,但點都好,總比胳肋底有2個波好太多太多…..我好希望我嘅分享可以比香港有同樣困擾嘅人作一個參考,因為咁多年黎我都一直搵緊呢樣野。
attach1/tmp/phpuQ46Hh
attach2/tmp/phpI9UPNA
attach3/tmp/phpAzaQTT
attach4/tmp/phpcOP3Zc
attach5/tmp/phpmv9t6v

別墅

我生完BB都有

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

我都好似你咁, 又係有粒好似乳頭咁
好彩唔係好大舊

別墅

PollyKit_FB 發表於 24-4-11 18:44
我生完BB都有

我生完BB谷奶果時直情副乳都硬硬地

別墅

Wishsss 發表於 24-4-12 00:06
我都好似你咁, 又係有粒好似乳頭咁
好彩唔係好大舊

我媽淨係遺傳咗個副乳比我,我見我妹都有個迷你乳頭,但就無副乳

侯爵府

恭喜你

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊