自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去呀﹗唔好俾機會自己日後後悔呀。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

我都試過 但根本無考慮過,因為一定會去見。

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

一定要去

珍珠宮

回覆樓主:

去啦,我親身試過自己瞓係ICU,醫生幫我搵家人嚟,我仔當時9歲,坐的士由新界過嚟瑪麗見我,我知家人會嚟,就頂住等佢哋嚟,最後好辛苦等到佢哋嚟到,而我都捱過嗰晚又有啲好轉。

伯爵府

男爵府

唔使諗,一定去。

男爵府

yanfaifai 發表於 24-4-15 14:45
爸爸入院
知道晚期唔會好轉
醫生今日話開放24小時探病

唔使考慮,一定全部人帶去,佢口講就話怕細菌,其實心裡都係想見到屋企人。

我父母走時撞正疫情,唔比探病,走左先見,每次想起都難過,令佢地要孤獨離開…

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

去,一定要去,唔好再揾藉口比自己啦,什麼細菌,戴好口罩,保險清潔,比老人家見家人最後一面啦

侯爵府

好媽媽勳章

19801980 發表於 24-4-15 15:03
老人家口講唔想孫仔孫女去醫院,但其實個心不知幾想見到佢地。
唔明你地仲要考慮什麼?
...

因爸爸不想別人見到佢虛弱的樣子
朋友已經完全唔見
[img align=right][/img]

子爵府

爸爸入院
知道晚期唔會好轉

去,諗唔到乜原因唔去。如果真係咁危殆,仲怕細菌?叫聲公公,公公見到孫甚摸下頭,病人都安慰

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

子爵府

爸爸入院
知道晚期唔會好轉

要,載哂口罩,注意清潔保護,回家後馬上沖哂凉,ok嘅

侯爵府

好媽媽勳章

SARIDON 發表於 24-4-15 15:10
去,一定要去,唔好再揾藉口比自己啦,什麼細菌,戴好口罩,保險清潔,比老人家見家人最後一面啦
...

我不是考慮的小朋友傳染
爸爸唔想自己虛弱時俾人見到
[img align=right][/img]

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

wan_sosin 發表於 24-4-15 15:09
去啦,我親身試過自己瞓係ICU,醫生幫我搵家人嚟,我仔當時9歲,坐的士由新界過嚟瑪麗見我,我知家人會嚟, ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

梗係去啦!做好防護措施就ok

子爵府

爸爸入院
知道晚期唔會好轉

如果細路太細唔俾入,咁視像都要

大宅

2024年龍年勳章

去!

子爵府

wan_sosin 發表於 24-4-15 15:09
去啦,我親身試過自己瞓係ICU,醫生幫我搵家人嚟,我仔當時9歲,坐的士由新界過嚟瑪麗見我,我知家人會嚟, ...

keep住身體健康!

公爵府

各人唔同,如果係我,我或者都唔想後代見到我死。見唔到,你會當佢去移民,所以有時我都有古怪想法,有時我父母死,我都接受唔到,唔想去見。

子爵府

爸爸入院
知道晚期唔會好轉

去睇呀,現在精神好好,可能特然轉差.

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊