自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

seaheart88 發表於 24-4-17 08:22
由於諗住帶家人去,所以我上星期兩條友走去踩場試吓。。。下晝三點經過唔使等位,兩個人即刻入去。。。食 ...
價錢十分合理環境又好, 性價比高.

瑪瑙宮

大廚勳章

karenlyk 發表於 24-4-17 08:41
價錢十分合理環境又好, 性價比高.

係呀

可能我喺香港比較多食傳統嘅素食店,來來去去都係嗰幾味。。。真係食到悶

呢間環境都精緻,而且款式同香港好唔同。。。味道又OK喎,價錢我覺得合理。。。無線介紹嗰間太貴啦,我喺大众点评睇過。。個價位太高,所以我冇打算去試。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

seaheart88 發表於 24-4-17 07:07
呢間就貴咗啲

我食過另外一間喺庆春朴门(万象天地店)。。其實都好靚仔同埋啲食物唔錯,而且唔算太貴。。 ...

呢間食過,超讚

瑪瑙宮

大廚勳章

幸福花海 發表於 24-4-17 08:50
呢間食過,超讚

呢間我都超讚㗎,淨係人多冇得手機攞籌嗰下慘囉。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

seaheart88 發表於 24-4-17 07:07
呢間就貴咗啲

我食過另外一間喺庆春朴门(万象天地店)。。其實都好靚仔同埋啲食物唔錯,而且唔算太貴。。 ...
呢間食過,價錢好似唔貴,
一碟$4x 得幾4-5舊蓮藕,
賣相,環境招呼幾好,
我地去唔洗等,
食完出來見要等2個鐘。

瑪瑙宮

大廚勳章

mercurycc 發表於 24-4-17 08:53
呢間食過,價錢好似唔貴,
一碟$4x 得幾4-5舊蓮藕,
賣相,環境招呼幾好,

所以TVB特登介紹一啲超高級等等大家有noise去討論。。。其實深圳仲有好多唔同嘅素食店價錢係中等,但係食物環境都吸引㗎。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

seaheart88 發表於 24-4-17 08:20
我諗如果我兩個人就可以囉

原本21號同屋企人去其中一個係長期食齋,所以想帶佢食呢間,但係一行六個人又 ...
上次12月平日6點到人唔洗等即入,
出來就見好多人等,
都係朋友食過介紹吸引到去試,
而家應該更多人去。

瑪瑙宮

大廚勳章

mercurycc 發表於 24-4-17 08:57
上次12月平日6點到人唔洗等即入,
出來就見好多人等,
都係朋友食過介紹吸引到去試,

多。。。

我屋企人諗住平日5:30去到啦,點知都係遲咗。。。等咗差唔多成粒鐘先入到去食呀

我自己就平日3.0鐘經過見冇人就入去即刻試吓

都有啲驚喜。。。份量雖然唔多,但係對於我哋人少就可以試多幾樣
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

seaheart88 發表於 24-4-17 08:56
所以TVB特登介紹一啲超高級等等大家有noise去討論。。。其實深圳仲有好多唔同嘅素食店價錢係中等,但係食 ...
呢個節目無睇,
係呢度見有人講又睇下,
果間蟹店,
上次去行過朋友已經講唔好係度食,
果度一排有幾間的,
佢地係果邊住,好多好野食,
反而媒體介紹,多數賣廣告多。

侯爵府

幸福花 發表於 24-4-17 07:52
素食香港也有!而且好味也有

有介紹嗎?

象牙宮

seaheart88 發表於 24-4-17 09:00
多。。。

我屋企人諗住平日5:30去到啦,點知都係遲咗。。。等咗差唔多成粒鐘先入到去食呀

見而家多人講,都估到人多,
我地上次餐牌小菜除飯麵類,
都差唔多叫過,4人真係一人一舊,一條菜。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

素食係其平, 佢比靚啲食材 又擺靚啲咪可以收貴啲

水晶宮

回覆 Pulmma 的帖子

最正我覺逢瀛仙館

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

rlin78379 發表於 24-4-17 02:19
加埋個地方真係一流

係精緻,但價錢偏貴

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

rlin78379 發表於 24-4-17 02:19
加埋個地方真係一流

太貴,呢個價錢有好多選擇

翡翠宮

seaheart88 發表於 24-4-17 08:43
係呀

可能我喺香港比較多食傳統嘅素食店,來來去去都係嗰幾味。。。真係食到悶

傳統和新式我都有試,試下就知邊款啱口味

香港食一餐普遍人頭$150+,所以慶春朴門性價比好高

我都有睇過大眾點評,靚係好靚,但覺得唔值呢個價位,素食店都有好多選擇

翡翠宮

mercurycc 發表於 24-4-17 09:08
見而家多人講,都估到人多,
我地上次餐牌小菜除飯麵類,
都差唔多叫過,4人真係一人一舊,一條菜。:happy ...

可以叫多啲款樣樣都試下

象牙宮

回覆 rlin78379 的帖子

素食都可以食到咁高級
素食 平民化。

深圳 l 近口岸新開素食自助餐 l 數十款素菜 l 糕點炸物 l 不限時任飲任食 l 會展中心站 l 無逢連接 l 金中環商務大廈 l 深圳食玩買 (youtube.com)

《深圳素食自助餐》¥17位 款多好味道 性價比高 全店純素 凈行善慧地 大眾點評深圳素食店口味榜第一位 午市純素食評(附中字,地址及前往教學) Vegan Buffet @ Shenzhen (youtube.com)

[深圳食玩]十元素食自助餐|蓮塘口岸代收淘寶貨件 (youtube.com)

深圳遊福田 會展中心站|素滿香素食|¥29任飲任食自助餐 |超過70款菜式吃到飽 (youtube.com)

口岸附近平價自助餐,10圓食到飽健康素食,味道同出品5分好評,蓮塘總店交通方便,燕南站大型酒樓飲茶#合馬鮮生#沃爾瑪#蓮塘口岸 #深圳好去處 #平價美食 #素食#飲茶#仙湖路#森照菜市場#小食 #慈善 (youtube.com)

《深圳素自助2》¥30位好定伏?大隨求素食城寶體店 前往教學及素食自助餐食評(附中字,地址,前往教學)Vegan veggie buffet Shenzhen Baoan 寶安區 (youtube.com)

人均69元的精緻素食餐廳|本處生活館素食餐廳|與守百素朋友食飯第三集|深圳食齋|深圳素菜館|深圳搵食|深圳好去處|深圳美食|深圳南山|南山素食館|南山美食|深圳素食推介|深圳|利奧 (youtube.com)

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

seaheart88 發表於 24-4-17 08:43
係呀

無線介紹嗰間幾錢

珍珠宮

麟媽媽 發表於 24-4-17 08:14
上環寶彩軒,水準很不錯
依間好食

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊