自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我之前兩日喺小紅書見到已經見到post,不過唔係呢個女仔 跟住呢度仲有人答我話我大驚小怪話「答題簿」係可以攞走離開考場。仲話叫我「香港人,放鬆D」所知題目先係可以攞走 嗰個人仲答我話「答題簿」監考老師可以隨便攞走,隨他們處理!但我認為連「原裝答題簿和答案」上載小红書確實不當!拿!今日真係有人比警察拉左了!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wasabikingdom 發表於 24-4-18 16:33
ig, Twitter 仲多post

拿, post IG, Twitter 既
一定係英國人, 美國人....
一定唔會係香港人

#曲

芝麻街    發表於 24-4-18 17:49
天朗氣清

子爵府

fatchu@home 發表於 24-4-18 16:27
B6點解成日都要做埋d咁嘅嘢..........

賺流量,同埋國內人好樂意分享

大宅

wasabikingdom 發表於 24-4-18 16:33
ig, Twitter 仲多post

邊度發現都應該舉報!!

子爵府

tinlong22 發表於 24-4-18 16:23
之前就信誓旦旦話係關內地做試場事

而家香港拉人又話係係內地黎, 但新聞又話係本地女子

「差點未完成,雖部分題目有難度,但總體不是很難」
原文網址:內地社交網擬偷步上載DSE中文考卷 考評局:內地考場大致順利 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20240411/bkn-20240411164053777-0411_00822_001.html

12月B個post引用上面(東網)報導,(emoji)面明明寫「差點未完成,雖部分題目有難度,但總體不是很難」—>考生

但今次香港警察拉嘅係—>本地中學助教、dse監考員

希望警方問下點解係小紅書甘寫
attach1/tmp/phpj6Hpk7

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

tinlong22 發表於 24-4-18 16:23
之前就信誓旦旦話係關內地做試場事

而家香港拉人又話係係內地黎, 但新聞又話係本地女子

真係搞笑係你
影考場同公開試題係兩回事好無? 影個bar code 係downgrade
洩露試題隨時要全部所有考生一齊重考架, 唔係淨係公開試題果個DQ , 係可以全部考生都DQ再考, 到底明唔明個分別 !?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

lovedgs 發表於 24-4-18 16:53
「差點未完成,雖部分題目有難度,但總體不是很難」
原文網址:內地社交網擬偷步上載DSE中文考卷 考評局 ...
小紅書有咩係真
明明做監考員就扮自己去考
post 上去扮自己考黎搏流量

侯爵府

fatchu@home 發表於 24-4-18 16:27
B6點解成日都要做埋d咁嘅嘢..........

今日拉咗嗰個係B6?

珍珠宮

littlefunpig 發表於 24-4-18 17:01
真係搞笑係你
影考場同公開試題係兩回事好無? 影個bar code 係downgrade
洩露試題隨時要全部所有考生一齊 ...

你識繁體中文架呵?新聞入面已講左有無影響考試,使唔使我轉返簡體字你先會睇得明?

天朗氣清

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

無腦

翡翠宮

Goldfat 發表於 24-4-18 16:37
應該入埸人事不能帶手機及有拍攝/攝錄功能配件入埸。
而家又話又要用手機app 做check-in
但又唔順利, 無果樣整果樣, 多鬼餘

翡翠宮

tinlong22 發表於 24-4-18 17:06
你識繁體中文架呵?新聞入面已講左有無影響考試,使唔使我轉返簡體字你先會睇得明?

...
你話無就無呀?
公開試題當影bar code? 你識字架乜原來?
其實你有無香港考過公開試?

珍珠宮

littlefunpig 發表於 24-4-18 17:08
你話無就無呀?
公開試題當影bar code? 你識字架乜原來?
其實你有無香港考過公開試?

唔係我話,係考評局話

親,繁體中文唔好就去惡補下啦
天朗氣清

翡翠宮

tinlong22 發表於 24-4-18 17:10
唔係我話,係考評局話

親,繁體中文唔好就去惡補下啦
你頭先話"新聞話"
我話有機會, 隨時要全部重考, 唔係一定呀
唔好將影bar code 考場等同公開試題咁無知好無!

珍珠宮

littlefunpig 發表於 24-4-18 17:14
你頭先話"新聞話"
我話有機會, 隨時要全部重考, 唔係一定呀
唔好將影bar code 考場等同公開試題咁無知好無! ...

考評局話無影響呀,中文你係咪真係唔識呀,仲吹乜鬼有機會呀,你先唔好幼稚加無知啦,好唔好

芝麻街    發表於 24-4-18 17:51
天朗氣清

子爵府

littlefunpig 發表於 24-4-18 17:05
小紅書有咩係真
明明做監考員就扮自己去考
post 上去扮自己考黎搏流量

小紅書「明明做監考員就扮自己去考」

東網,第1、3段介紹大陸dse考埸,第2段寫內地社交平台,然後將3段放在同一編文

之後,網上引用東網,立個標題「內地考dse」

香港警方,真係要查清楚

翡翠宮

tinlong22 發表於 24-4-18 17:16
考評局話無影響呀,中文你係咪真係唔識呀,仲吹乜鬼有機會呀,你先唔好幼稚加無知啦,好唔好
見你係咁不斷吹影bar code 同呢個公開試題相比先忍唔住串你無知咋
等如將打刧同謀殺講到一樣咁
仲要老師根本係罪加一等
只係諗到無香港考過/考公開試拎U/ABS /D 唔care exam rules 分別既人先會raise out d 咁既point

水晶宮

Lilyforest 發表於 24-4-18 17:05
今日拉咗嗰個係B6?

唔係,報導寫本地女子,但因為係post 小紅書,同網話係內地來港讀碩士同㪍書,所以都係屬B6

大宅

littlefunpig 發表於 24-4-18 17:07
而家又話又要用手機app 做check-in
但又唔順利, 無果樣整果樣, 多鬼餘

係。嘥錢又出醜。

珍珠宮

littlefunpig 發表於 24-4-18 17:21
見你係咁不斷吹影bar code 同呢個公開試題相比先忍唔住串你無知咋
等如將打刧同謀殺講到一樣咁
...

你真係攪笑,我一直講以往Facebook 一樣有人影

我邊隻字寫住影bar code等於影試題?你係咪有幻覺呀,睇下醫生或食藥睇下有無幫助,親
天朗氣清

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊