自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

原來賴慰玲係全身麻醉冇得bb一出世就見到,比著我我會覺得好唔真實好似自己仲未生咁岩岩出黎即刻攬住有真實感好多

子爵府

好記得

複式洋房

我是半身麻醉剖腹
雖然冇得第一時間抱bb
不過睇到佢的第一眼依然歷歷在目

水晶宮

堡仙子 發表於 24-5-3 22:47
原來賴慰玲係全身麻醉冇得bb一出世就見到,比著我我會覺得好唔真實好似自己仲未生咁岩岩出黎即刻 ...

我見到呀女第一眼。。。直到出院嗰日

我不停喊

因為佢足月4磅幾

我驚佢會死

侯爵府

回覆樓主:

仍然歷歷在目
穿咗羊水、痛咗三十幾個鐘、最終都係要半身麻醉剖腹
姑娘抱住bb喺自己面前
問我仔定女

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

記得.. 轉眼就大個了..

伯爵府

回覆樓主:

睇返相先記得
做左媽媽太多嘢記,上年上月上星期好多嘢都已經忘記

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我自然分娩,咁重要一定記得

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我係順產生架~~~生完雖然好累~~~但第一眼望到個女同我好似樣~~~餅印咁~~~連姑娘都話似樣~~~

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原來賴慰玲係全身麻醉冇得bb一出世就見到,比著我我會覺得好唔真實好似自己仲未生咁岩岩出黎即刻 ...

記憶深刻,兩個仔出世都有d事,大仔一出世就要洗胃,細仔一出世就要搶救 ,因為呼吸困難皮膚已經變成紫色 !!

別墅

回覆樓主:

唔記得,因為我大近視!係除咗副眼鏡生,分娩時痛到傻,完全咩都無心機!不過個姑娘好好人,讚我同bb靚(其實我知我好肥同靚扯不上關係)

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

咪喵 發表於 24-5-3 22:51
我是半身麻醉剖腹
雖然冇得第一時間抱bb

Me 2

珍珠宮

咪喵 發表於 24-5-3 22:51
我是半身麻醉剖腹
雖然冇得第一時間抱bb

same
2胎都好記得

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都係,我生阿仔嘅時候,都係全身麻醉開刀,之後全日都見唔到BB,直至開刀當晚深夜,醫院護士見到我可以落地,第二朝才將個BB擺喺我床隔離,但當時好驚訝,隔籬左右床都冇人,我未見過BB,唔知呢個BB係唔係我,問姑娘才知係我個仔!其實喺呢度係有遺憾,冇咗出世第一眼見到自己個仔嘅感覺~

大宅

kittylam 發表於 24-5-3 23:00
記憶深刻,兩個仔出世都有d事,大仔一出世就要洗胃,細仔一出世就要搶救 ,因為呼吸困難皮膚已經變成紫色: ...

咁真係會好深刻..好彩平安!

大宅

happymama11 發表於 24-5-3 23:05
我都係,我生阿仔嘅時候,都係全身麻醉開刀,之後全日都見唔到BB,直至開刀當晚深夜,醫院護士見到我可以 ...

會唔會心諗係咪真係自己bb黎

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

堡仙子 發表於 24-5-3 23:06
咁真係會好深刻..好彩平安!

好好彩,好感恩

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

我記得兩次當時見到都系一舊野甘,好陌生既,原來同我有血緣一關係的

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我係順產,雖然痛咗/辛苦咗好耐,最終見到 BB 出咗世第一刻嘅感覺就係我終於可以瞓覺
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

Me 2 同賴一樣,我要第二日才見到阿B…..

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊