自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

「脆皮朱古力脆脆Oreo慕絲蛋糕」

好開心,又可以整新主題喇!!

雖然我女好多朋友仔都鍾意鬼滅之刃,但我都係第1次整呢個主題,對於我黎講都幾有新鮮感

今次蛋糕的主角係時透無一郎,我唔知道算唔算比較冷門,但係佢的主色就特別少少,我都唔知算藍定算綠呀!!

所以我用左藍色+綠色黎溝色,呢隻色叫湖水藍??湖水綠??定係叫做碧綠色還是薄荷綠色呢

配襯公仔插件的蛋糕裝飾,效果唔錯
attach0/tmp/phpctxVc8
attach1/tmp/phpJMf8B6
attach2/tmp/phpatuu14
attach3/tmp/phpVRGXq3
attach4/tmp/phpuqxzQ1
attach5/tmp/phptg5hg0
attach6/tmp/phpKC05FY
attach7/tmp/phpPVi05W

翡翠宮

回覆樓主:

attach0/tmp/phph54Czh
attach1/tmp/phpqoVifX

翡翠宮

回覆樓主:

「脆皮Oreo慕絲蛋糕」

呢個蛋糕係我老公order送比朋友太太的生日蛋糕

原本上星期我老公問我有無時間整個細細地的蛋糕時,我因為5月太忙,所以推左,但係諗諗下又心心念念好想整,於是決定係百忙中抽d時間快手整個簡單款式

呢個蛋糕做法唔複雜,非常簡單易做,但係效果就好吸睛

粉紅色的玫瑰花蛋糕噴上金色閃粉,做成暗閃的效果,加上2隻做作的蝴蝶,仲有圍邊裝飾的凍乾草莓粒、凍乾蜜桃粒同開心果碎,襯托個花形蛋糕,真係好靚呀
attach0/tmp/phpq0ra1m
attach1/tmp/phpLqNh1e
attach2/tmp/phpuvGI16
attach3/tmp/phpzhqm2Y
attach4/tmp/phpMjlc3Q
attach5/tmp/phpPo4g4I
attach6/tmp/phpEYWz5A
attach7/tmp/phpXZF36s
attach8/tmp/phpENaF8k

水晶宮

伯爵府

小manman 發表於 24-5-14 02:36