親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-8-6 00:24 發表

phoebe^^,
INNISFREE我都想買呀,你買哩d幾錢.~~~~~OLIVE嘅PAPER MASK, LAVENDER 同wine0既SLEEPING MASK仲有PORE MASK PACK, OLIVE LIP & EYES CLEANSING OIL.
唔好意思呀, 又要麻煩你. ...

唔麻煩仲有咩野唔明都可以問我
OLIVE PAPER MASK 1500WON/張,佢有1PACK買,15000WON10張再送2張美白MASK
LAVENDER SLEEPING MASK 9000 WON
WINE SLEEPING MASK 8000WON<--依個冇唔記左張單唔知有冇記錯,總之唔OVER 10000WON
PORE MASK PACK 10000WON
OLIVE LIP&EYE CLEANSING OIL 5000WON
另外我用WINE SLEEPING MASK我覺得有D"那",可能我D皮膚薄D啦

子爵府

原帖由 YY(芝芝媽咪) 於 09-8-6 10:58 發表
Lai藍Ka睿mama:
我們在樂天世界只逗留了三小時,都無出去室外玩,一直留在室內玩,由於好多人排隊,老公負責排隊,我就帶囡囡周圍影相,但就找不到樂天的supermarket。 最終我們都係在手信店買紫菜,有得試食,別買大大塊、透 ...

樂天SUPERMARKET 0係地鐵站果度樂天百貨果度GA咋,一入去就係SUPERMARKET

子爵府

原帖由 wai001 於 09-8-6 14:07 發表
hi 各位,
我番O左黎啦!!!
我星期一果日去O左明洞,但見到 新世界百貨 & LOTTE 百貨都冇開門WOW!!! 我估好可能係逢星期一韓國D department store 都唔開門wow!!!
好彩,我在最尾都在Inchon airport 內 stilla duty free ...

支潤燥精華你買USD41甘平?我0係樂天DUTY FREE買USD52喎

子爵府

原帖由 wai001 於 09-8-6 14:24 發表
仲有在唔同地方都有入去watson's 睇下,只發覺在明洞果間watson's shop 先至有olive hand cream ($1000won)賣wow!!!

另外,在明洞有間好似新開o既叫nature republic (搵阿Rain 賣黑白廣告果間), 我就買o左d paper mas ...

0係亞RAIN果間我都買左D指甲油,幾好用GA,,,同埋勁抵

子爵府

原帖由 wai001 於 09-8-6 14:13 發表
另外在明洞間innisfree shop, 都真係勁買o左好多野wow!!! 有wine softener, wine essence, wine sleeping pack, wine paper mask, whitening sleeping gel, lavender moisture sleeping pack, green apple peeling g ...

我都有果個大環保袋同細化妝袋,佢話買夠10萬WON就送果個大袋,,,另外佢仲送左2盒 BOX SET,1盒入面有晒洗面,卸妝果D野,另1盒就有晒洗面,收縮水,LOTION,EYE GEL果D甘0既野,另外又送個洗面網,同埋其他SAMPLE

子爵府

原帖由 wai001 於 09-8-6 14:51 發表
如果想睇下我買o左果d野o既相,可以click 入下列我個photo album 條link 度,睇下及參考一下!!!
http://s418.photobucket.com/albums/pp262/wongbettyboop/
thank you!!! ...

都買左好多野呀,甘你D行李有冇超重呀?

子爵府

原帖由 wawaliluk 於 09-8-6 20:14 發表
wai001
在明洞有無買衫? d 款得唔得 ? 有無d小飾物賣?

明洞都有女裝衫,,不過我見靚果D價錢都唔平,同0係HK買差唔多,都幾百蚊件
夜晚佢好多街邊車仔檔,有好多草帽,飾物果D GA

子爵府

原帖由 HelloKitty* 於 09-8-6 23:38 發表
wai001:

好多謝您的報料及分享! 我下星期去首爾呀! 我都有參考您地所分享的購物清單,希望我都可以買到啦! 不過,我係一家五口去旅行,我恐怕只有我自己有興趣去買呢d嘢,唔知到時買唔買到嘢。

...

甘你一係食完晚飯拿拿聲去明洞買,,果度有齊晒伙買0既SKINCARE,好集中GA咋,,,,

子爵府

原帖由 HelloKitty* 於 09-8-6 23:45 發表
多謝您的提醒,睇黎我都要照您咁話去掃貨了!

不過要留意LANEIGE STAR好似收9點,,,,

子爵府

原帖由 wai001 於 09-8-7 10:47 發表
我check番機場stilla duty free shop果條單啦,見到print o左係話雪花秀first care essence 原價係us$52,而家我有us$3 discount, 而另外雪花秀overnight vitalizing treatment 原價係us$33,而家有us$2 discount, 所以買o左兩件貨,用白金visa卡look,都只係total us$80 jar!!!

...

甘都好d,嚇死我仲以為做左老襯,買貴成usd10
甘你個價即係同我0係樂天百9f買差唔多,我果隻first care serum都係usd52,用visa有5% off,我買2支即係usd98., 樣每支平到usd3

我都係0係duty free用visa有折我先look card咋,其他都係俾cash,因為我都唔知佢對返幾錢hkd,同埋收幾多charge

子爵府

原帖由 wai001 於 09-8-7 10:50 發表
只在明洞lotte 百貨免稅店9or10樓果兩層,用白金visa card 買指定牌子o既野,先至有discount 架!!!

我就係0係明洞lotte duty free囉,,,就甘用visa買香水同雪花秀都有5% off喇,,,我見佢收銀機果度貼張野用vise就有discount
雪花秀同你果度一樣價囉,,,,果隻精華usd49

子爵府

原帖由 wai001 於 09-8-7 17:32 發表
Hi HelloKitty*,
我而家計番用o左大約hk$2000左右買一般唔太貴o既野&手信d野食,另外大銀碼果d,如在明洞innisfree & laniege買多or貴d o既野 ,及在機場stilla duty free o既雪花秀counter o既野,就用白金visa card l ...

你買甘多野都用左甘少錢咋,,,我一去到果邊機場唱左1萬hkd,之後用左唔夠3日就清晒袋,要0係果邊再禁機,不過原來0係果邊禁機仲抵過我0係機場果度唱,,,對成155-6呀
我total唔計酒店機票用左around2萬hkd

子爵府

wai,
我今次第1次去korea,我都揀左自由行呀,其實拎住本天書就ok,我去新村食燒海鮮,我搵唔到天書介紹果間野,我走入7-11,果度個女仔好好,幫我上網print張地圖教我去
不過我食完野11點幾,我驚冇地鐵返明洞,諗住搭taxi,問過燒海燒果度d人,佢話應該10000won ok,但問d taxi佢就唔肯戴我,叫我行路,,,好彩仲有地鐵,,,拿拿聲搭返地鐵返明洞酒店算喇
我仲有去果邊按腳,,好舒服ga,不過就比hk貴,,,25000won按30mins

子爵府

原帖由 jazzmama 於 09-8-7 10:56 發表
Wai001

你咁叻識坐地鐵, 請問領隊會唔會教路嫁

去夢幻樂園得 3~4粒鐘, 夠唔夠時間玩呀
入面d 食物ok 嗎 ?
我應該同你一樣, 會星期日入夢幻樂園, 多唔多人要勁排隊呀 ?

係咪only 你一家自己留在樂天世界玩耐D 咋
...

其實好易ga咋,,你買本天書,,,果度d站有英文,買飛果d機都有英文睇,所以一定睇搭
lotte world我去到玩左1樣咋,,,樣樣排over40mins,真係唔想排....入面d人勁吐口水,好肉酸

子爵府

原帖由 wai001 於 09-8-7 18:02 發表
我在lotte world 都係勁排隊wow,而每種game 見到都要at least 排1個鐘或以上啦,而我玩balloon 都排o左足足一個hour 呀!!! 唔玩晒個big 5,又好似好唔扺wow!!! 只有其他game 玩埋一d好似冇o甘多人排隊果d啦!!! 結果都 ...

我因為day4先去lotte world,行左勁多日街,腰骨都痛,,去到lotte world我排唔到甘多,,only買左balloon同埋海盜船就走喇,最後買左2個lotte公仔俾仔囡就算,,,

子爵府

原帖由 wai001 於 09-8-7 18:07 發表
不過d天書有時都唔係太update 架,只係大約架jar, 所以要留意下wow!!!

天書講入面d價錢都唔0岩,又話食燒海鮮1份併盤15000won就夠晒2個人食,我同老公叫左個大size食完都唔名,要再叫多個中size,total食左10萬won先夠,不過我連去2晚,果度d人認得我地,第2晚去送多左海鮮俾我地食

子爵府

原帖由 wai001 於 09-8-7 18:11 發表
Hi phoebe^^ ,
wow,你o甘犀利!!!勁wow!!!
我冇你o甘,有o甘多錢去shop o甘多野wow!!!你係咪特登shop o左好多貴o既skincare 呀???

我去korea o甘目標只係shop d 平野,冇咩特登買d 貴野wow!!! 最多最多買野都只在明洞i ...

可能我買多d laneige同雪花秀仲有買得多手信俾我媽咪佢地,laneige0係果邊都唔係平太多咋
但我見你都買左好多innisfree呀,我好似唔夠你多,但0係innisfree都買左差唔多成千蚊港紙
衫我0係果邊都係買左3條裙,果邊靚d0既衫都唔平,不過小朋友衫我買左10件到俾我囡,,,女仔衫幾靚ga,不過男仔就唔係太得,,,,好多都係老番黎0既

子爵府

原帖由 HelloKitty* 於 09-8-7 18:52 發表
請問您地係買邊本天書呀?thanks!

我買左2本,1本正文社,1本係長空

子爵府

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-8-7 21:28 發表

係呀! 係呀! 係哩隻, 我用過black sugar, 好正, but 用rice 出事, face有粒粒.
我想問下我係皮薄易敏感的skin, 蘆薈同青瓜用唔用得呀.

我買左蘆薈呀,不過仲未試,我諗依隻應該冇甘易敏感0卦

子爵府

原帖由 HelloKitty* 於 09-8-7 19:50 發表
請問係邊度買到?邊本好d呢?thanks

我0係大眾書局買囉,,,
我本人鍾意長空多D,我買幾本都買佢,內頁靚D,好睇D MA
你其實可以去書局睇下,再慢慢揀下邊本0岩先買

首頁

尾頁

跳至