嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb五個月左右的媽媽入來傾下計 (再續 - 現已八個月啦)......

hi

很快便新的一年,最近全球發生一件很不愉快的事,希望大家有錢出錢,有力便出力吧,,,,

我個女最近睡得不好,而且有鼻塞漆 (唉 ) 晚上醒幾次 (吃奶也少了 ) 已經吃了醫生的藥,還要用揹帶揹住才很睡,,,,我還要在間屋四圍行先ok,, 激死我 所以我本身也很疲勞了,而且我個女一定要我抱,,,,去到奶奶處一過手給其他人抱便大哭,,,,,一定要跟我....我只好躲避一邊,,,待其他抱完便出現吧,,,,不知原因,,,, 今日很泠呀,,,,,大家一定要同bb穿多件衣服,,,,我個女睡時雙手也很泠的我只有與她穿手套吧,,,,(祝大家新年快樂,,,,,每個bb快高長大,精靈活潑,肥肥白白,身體健康。)

Happy New Year,,,,,,,,,,,,,,
歡迎入我Dream House參觀 ---- 哈..... 我叫 寶寶 ......,,,,,, 由媽咪肚已這樣稱呼,我是2004年4月26日 在瑪麗醫院出世.........。 :-o :-o :-P 22/1/2005 - 第一次講 :媽媽: 十個月71.5cm - 6.21kgs(輕磅) 八個月懂向後爬 十個女懂向前爬 19 / 3 / 2005 - 懂自己扶住bb床企了 5/4/2005 - 7.1kgs,,,,, 13/5/2005 - 6.8kgs (76cm) 22/5/2005 - 可以放手自己行了 22/9/2005 - 8.2kgs (79cm) :-P :-PBoBo #### Photo ;-) [link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/hQg8p8[/img][/link][url=:http://www.babyhome.com.tw/bb/47925]BO BO Photo[/url] 第二個小寶寶 - 2006年1月20日出世了

子爵府

Re: bb五個月左右的媽媽入來傾下計 (再續 - 現已八個月啦)......

shirleylee,
我都感受到你o既辛苦, 近日卓 b 都係訓得唔好, 成日半夜醒, 我走黎走去都覺得好辛苦, 何況你要抱住佢四圍行呢? 希望囡囡快 d 好返啦~~~新o既一年, 希望唔好再有咁多災難, 大家都開開心心, 身體健康!!!!

哈...不過呢個 topic 好快又要改 9 個月喇~~我囝囝下星期 9 個月大喇~~~ :mrgreen:

大宅

Re: bb五個月左右的媽媽入來傾下計 (再續 - 現已八個月啦)......

shirleylee,

我bb睡時,bb房window只開1吋大,&無開暖氣,但雙手暖ga, 你bb手仔很泠, 會唔會係穿得不夠衫呀?

我bb都就黎9個月大啦 !

男爵府

各位媽媽,
記得同BB著夠衫呀!我Cyrus B傷風呀,醫生話我比唔夠衫亞B著呀!唉。。。。我好內疚呀,因為我依個媽媽唔夠細心體貼,成日以為佢夠暖,點知攪到佢而家病左!佢鼻塞塞好辛苦,我知佢好想食奶,但佢食得好辛苦。 :cry:

李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

大宅

shirleylee,
有無試下幫阿囡"liu"鼻鼻,我個囡都成曰鼻塞所以隔晚就要清潔,或者試下滴鹽水。

大家新年快樂,身體健康,BB越來越得意肥肥白白
shirleylee 寫道:
hi

很快便新的一年,最近全球發生一件很不愉快的事,希望大家有錢出錢,有力便出力吧,,,,

我個女最近睡得不好,而且有鼻塞漆 (唉 ) 晚上醒幾次 (吃奶也少了 ) 已經吃了醫生的藥,還要用揹帶揹住才很睡,,,,我還要在間屋四圍行先ok,, 激死我 所以我本身也很疲勞了,而且我個女一定要我抱,,,,去到奶奶處一過手給其他人抱便大哭,,,,,一定要跟我....我只好躲避一邊,,,待其他抱完便出現吧,,,,不知原因,,,, 今日很泠呀,,,,,大家一定要同bb穿多件衣服,,,,我個女睡時雙手也很泠的我只有與她穿手套吧,,,,(祝大家新年快樂,,,,,每個bb快高長大,精靈活潑,肥肥白白,身體健康。)

Happy New Year,,,,,,,,,,,,,,
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

dad&mom,
我無試過比罐頭吞拿魚,只係有時買D babyfood佢食。你係買新鮮三文魚或買雪藏?另外,乜可以比牛肉阿B食,我媽話現在阿B唔食得牛肉?
dad&mom 寫道:
Dear all,

你地有冇試過比canned吞拿魚(水浸)個b食呀?我今日用左鵝肝醬撈粥比佢食,我又驚太salty!真係唔知用嘧野煲粥喇!(南瓜,蕃茄,魚,三文魚,牛/豬肉已煲了很多次了!)
該用戶已被刪除

男爵府

dear all ma ma,
開新topic,來打過招呼先,

子爵府

新o既一年第一日返工, 上黎祝福下大家先~~~祝大家開開心心, 身體健康, bb 快高長大, 世界唔好再有災難!!!

男爵府

yes,
世界和平.

男爵府

放完假,大家係咪好唔捨得亞B呢?
新既一年,Cyrus B送左份禮物比我,我好開心呀,就係佢識自己企起身,仲可以放手一陣,想起步行,但陣過貓王!好攪笑! :mrgreen: :mrgreen:
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

子爵府

小心女人,
恭喜你呀~~ cyrus 真係叻叻呀, 送份咁好o既禮物比你地~~你以後就更加要好好睇實佢喇!!!

別墅

小心女人

cyrus 真係叻叻 記住小心看住他,,,,,一定四周圍去八卦,,,,
歡迎入我Dream House參觀 ---- 哈..... 我叫 寶寶 ......,,,,,, 由媽咪肚已這樣稱呼,我是2004年4月26日 在瑪麗醫院出世.........。 :-o :-o :-P 22/1/2005 - 第一次講 :媽媽: 十個月71.5cm - 6.21kgs(輕磅) 八個月懂向後爬 十個女懂向前爬 19 / 3 / 2005 - 懂自己扶住bb床企了 5/4/2005 - 7.1kgs,,,,, 13/5/2005 - 6.8kgs (76cm) 22/5/2005 - 可以放手自己行了 22/9/2005 - 8.2kgs (79cm) :-P :-PBoBo #### Photo ;-) [link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/hQg8p8[/img][/link][url=:http://www.babyhome.com.tw/bb/47925]BO BO Photo[/url] 第二個小寶寶 - 2006年1月20日出世了

男爵府

Shan,
係呀,而家真係看牛錦,除左佢響網床玩外,其餘時間我都唔敢行開呀!
係呢,你請工人果度攪成點呀?
Shan 寫道:
小心女人,
恭喜你呀~~ cyrus 真係叻叻呀, 送份咁好o既禮物比你地~~你以後就更加要好好睇實佢喇!!!

男爵府

小心女人,
你bb好醒呀, 我bb現在正努力償試緊,
但經常失敗

[/url]

男爵府

sung米米,
好快架咋,開頭我亞B都經常失敗架,仲想放棄tim...不過我成日用D佢鍾意既野引佢,所以佢至肯再試咋!
sung米米 寫道:
小心女人,
你bb好醒呀, 我bb現在正努力償試緊,
但經常失敗

子爵府

小心女人,
我請左喇, 應該月尾會到, 希望佢真係乖乖地啦~~
你地 d b 真係叻呀, 我卓 b 都係識爬無耐, 淨係見過佢扶住 d 野跪起身咋, 佢好鐘意跪o係度 un 下 un 下咁....哈....我老公成日都話佢使唔使咁細個就練定呀?? ?-(

男爵府

Shan,
希望你個工人好好啦!
係啦,唔知點解D BB好鍾意un下un下架,我亞B都係成日“吉”起個pat pat un下un下,好鬼樣衰架,哈!

首頁

尾頁

跳至