跳至

首頁

尾頁

大宅

我囡囡經常瞓晏覺,但每次好快醒,通常瞓30分鐘左右.
有無其他bb都係咁情況?點樣可以改善呢?
:-P :-D :-) ;-)

大宅

我以為淨係我個囡係咁tim, 不過佢近排晏就有時可以訓兩三個鐘

通常下午佢食左一碗粥仔之後, 會同佢沖涼, 玩一陣水, 之後開冷氣開音樂"暗"訓佢, 有時都會一齊訓, 如果中途醒左, 我會抱起佢再"暗"佢訓, 可能佢食飽左會訓得好d, 所以食飽後會玩一陣就要佢訓

原帖由 happybigbear 於 09-7-30 15:33 發表

大宅

上午同下午各訓1-2小時,通常沖完涼同食飽會訓長一D

洋房

原帖由 happybigbear 於 09-7-30 15:33 發表

Hi happybigbear,
我個女通常瞓30分鐘jar 分好幾次sleep, 唔知点解咁短?

複式洋房

回覆 1# Winpoo 的文章

我的囡囡都係白天瞓好少時間, 最多都係 30 mins 咗右, 最快 15 mins 就瞓醒, 而一日就可以瞓 3 次。

男爵府

我仔仔依家仲有幾日就9個月...其實8個半月後好咗好多...日頭訓少咗... 訓覺好似好咗dd...唔知關唔關我近來俾過七星茶佢飲.. 定係放多咗張bb涼蓆係床單下面呢~

但係都係...:

早上7點半 8點左右起身..屙吾...吃埋奶.. 玩到9點幾就返訓到11點半12點... 再吃奶... 之後出街到3點幾回家沖涼又吃奶, 4點即訓晏覺可以到7點架 (我都係開冷氣+開音樂) 但係在家先可以咁.. 一出街就亂哂~
之後起身就吃粥.. 再玩(間中8點半9點又想訓架喇).. 但係我點都要佢10點先再沖涼(如出過街) 吃奶.. 10點半左右又即訓架喇~(但半夜就間中碌.要趴係度訓...or搵奶咀) 直至訓到聽朝架喇!

首頁

尾頁

跳至