夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其他論壇見到的,實在太離譜

一直以來我同我老婆都好好,我自己都算好仔,好少出去玩,所以公司上上下下都話我係好老公. 直至上年年頭,我開始收到d奇怪sms.係一d情侶之間嘅sms,對方應該係女仔,起初我都無為意,後來發覺愈來愈多,連我老婆都開始發覺,起初我老婆好信我,我地仲一齊回sms同call對方想話比佢聽佢send錯no.可惜call極都無人聽,後來我老婆開始唔信我,我為左令佢相信我就換左個no.但係都仲收到,之後老婆開始閙我,話我出面有第二個,我真係好激氣,跟住大家開始成日嘈交,佢覺得我有第二個而我又覺得佢完全唔信我,直到半年前,佢收到一個女仔嘅電話,內容大約話係我出面嘅女友,叫我老婆快d放手之類,我老婆聽完之後好褸,係咁閙我,雖然我有同佢講我真係無第個,但係佢點都唔信,最後仲要離婚,我試過同佢傾過好多次都無用,最後大家同意離婚,因為我覺得佢巳經唔再信我.
過左一個月到,有個女同事約我去食飯,我仲以為佢又係想開解我(因為好多同事都有同我傾下),但係後來開始愈嚟愈密,到兩個月前我地開始拍拖,起初我都好開心,點知上個星期比我無意中發覺佢就係之前send sms比我果個女仔,我問佢點解咁做,佢話佢一直都好鐘意我,所以先用咁嘅方法.我當時聽到真係想打佢,但係我聽聽下又心軟,不過就無理佢走左.我有call我老婆同佢講番成件事,不過佢好似好唔信,仲叫我唔好作埋d咁攪笑嘅故仔.
我而家都唔知點好.

以上係我嘅親身經歷,希望大家睇完之後,日後大家同另一半發生咩事都要平心靜氣慢慢傾.如果唔係.....

男爵府

其實我都有同我老婆講番成件事,但係我老婆根本就唔信,講真我自己都唔係好信,我老婆講得好啱,我呢d咁普通嘅男人,真係行一轉旺角都碰到一千幾百啦.邊有可能發生d咁嘅事呢. 我而家都諗緊辦法去證明比佢睇.
其實我都有好多時間倍佢,不過平佢自己都有好多節目,所以我都有好多私人時間,發生事果排我巳經好少出街,不過佢一唔信我就唔信,有好多次佢問我之前去左邊,老實講我有時都唔記得,有時無嘢做咪去旺角行下,有時揸車去同D fd吹水,真係好難證明到,總之佢一唔信我,就覺得我樣樣都有問題.
我同呢個女同事仲係拖手關係,好彩仲味有其他關係,但係其實以我所知佢係一個乖乖女,家境都ok,唔似會做得出咁嘅事.呢幾日我都無同佢講嘢.真係都唔知點做好.

伯爵府

咩人黎架,咁嘅女仔都有嘅.....個老婆都有少少責任,應該信個老公丫嘛

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

"過左一個月到,有個女同事約我去食飯,我仲以為佢又係想開解我(因為好多同事都有同我傾下),但係後來開始愈嚟愈密,到兩個月前我地開始拍拖"

呢個係大婆網.咁夠薑係度發表二9誦

別墅

我覺得個女仔有問題, 如果佢真係乖乖女, 就唔會咁做,為左自己可以部署咁多野去破壞人地家庭, 而你明知佢係破壞者, 你都唔同佢分手, 睇黎, 你有幾愛你老婆, 只有你自己知喇, 我都係人地老婆, 換著我老公咁, 我都會唔相信啦, 如果你真係愛你老婆, 比d行動同時間令佢同返你一齊啦......個女仔真係賤到爆呀

等待驗證會員

個女仔咁有機心去部署咁多嘢,.......,如果同佢一齊...... 真係你諗你喇..........

複式洋房

我係女人都好難相信你地冇野,個女仔可以做出呢d咁惡劣既行為,難得你仲可以話佢係乖乖女,如果你真係有心同返你老婆一齊,你就應該同呢個行為咁低劣既女人分開…

伯爵府

好媽媽勳章

我唔太信只係收到 d sms 就可以攪到 2 公婆離婚, 咁兒戲? 個男人可能有前科

伯爵府

原帖由 hinhin07 於 09-8-28 12:50 發表
我覺得個女仔有問題, 如果佢真係乖乖女, 就唔會咁做,為左自己可以部署咁多野去破壞人地家庭, 而你明知佢係破壞者, 你都唔同佢分手, 睇黎, 你有幾愛你老婆, 只有你自己知喇, 我都係人地老婆, 換著我老公咁, 我都會唔 ...
佢直情係痴q線喇!!用咁既方法去攪散人頭家,都唔知個腦諗乜,想要人地既野就去搶!!!一諗都知佢唔多正常..
大b駿逸細b駿晞

禁止發言

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 hinhin07 於 09-8-28 12:50 發表
我覺得個女仔有問題, 如果佢真係乖乖女, 就唔會咁做,為左自己可以部署咁多野去破壞人地家庭, 而你明知佢係破壞者, 你都唔同佢分手, 睇黎, 你有幾愛你老婆, 只有你自己知喇, 我都係人地老婆, 換著我老公咁, 我都會唔 ...

agreed

別墅

我都覺得甘既女仔唔岩做人世!佢今日甘愛你而做甘多野去搞散你地,如果第日佢唔愛你,我驚佢唔知點樣逼走你!另外,唔擔保佢因為太愛你而會點樣控制你既一切!
樓主,我勸你唔好同佢一起!太恐怖了!!如果你仲系對個老婆有意思,追番佢啦!用時間証明一切!我支持你,只要你仲系愛你老婆,無野系無可能架!如果佢唔愛你,唔緊你,就唔會琳甘多野去懷疑你,加油--佢需要d安全感,時間&你的行動!!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

轉咗電話都仲收到,就一定係識得嘅人所為啦...

禁止發言

大宅

太有心計, 而且仲係害人既添, 如果有小朋友仲因為一句"佢鐘意"就搞到變單親. 我覺得行動永遠好過口講, 呢個女仔既行動已經証明左人格有問題, 極度自私, 為求逹到目的不擇手段, 呢D係愛咩?? 就算樓主唔同番前妻一齊, 比著我, 都唔會揀呢個女仔, 個心諗乜根本唔知, 比佢玩死都唔知咩事, 太恐怖.

子爵府

原帖由 藍藍 於 28-8-2009 16:03 發表
佢直情係痴q線喇!!用咁既方法去攪散人頭家,都唔知個腦諗乜,想要人地既野就去搶!!!一諗都知佢唔多正常..

Agree!

男爵府

我又覺得即使個男既之前唔係有前科
都好有可能因為呢個女仔搞到同個老婆離婚
個老公都話啦, 個老婆自己成日都有節目
好多時個老公都會自己一個人,
(當然, 如果個老公做多少少野, 可能會令個老婆個心安落d)
但我就假設過如果發生係我老公身上,
坦白講, 一次又咁, 兩次又咁
即使個老公日日放工就返屋企, 我都會懷疑囉
好正常啫,唔係話信個老公夠唔夠,
又唔係 24小時一齊

如果俾我係個個老公,
我會不動聲色, 氹住個女仔先
之後就搵晒d 證據, 最好就係偷拍,
等佢自己講一次點解要咁屈你
俾你老婆睇下都好,
講真就算唔可以同返個老婆一齊
都唔洗一世食死貓!

男爵府

Before they divorced, why didn't they get help with the police for receiving annoying calls?

大宅

回覆 12# 白日豬 的文章

非常認同

別墅

依家香港女仔真係好cheap的明知人地有老婆仲要争不過依d人有报應的,你個個女仔如果係乖乖女嘅話就唔會做出甘嘅野啦!!!!!同埋钟意左你很久就可以同人抢ga???你係有老婆的個女人機心都好重下wor.........

首頁

尾頁

跳至