夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

如發現老公同事經常返大陸玩女人,應否話比佢老婆知。

老公同事一個月起碼北上八次,因佢o地做紀律部隊,所以有好多時間鼠上去,更核凸佢仲二個男人包一個女人,真嘔心。
但佢有一個好老婆,有人目睹佢老公上午6:00,係羅湖過關返香港,話比佢老婆知,佢老婆竟然話我老公返工點會係大陸,(其實佢老公趕返屋企交人,而佢老婆一D都唔知)。
佢老婆經常大大聲話比人知,話係人都知佢怕老婆啦,佢唔鍾意叫雞o架,佢間局冇o左佢唔得o架,佢唔似你老公咁,咁易取假,每次聽完真覺好笑
覺得呢個女人很蠢 ?-( ?-( ?-( :evil: :evil: :evil:

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

Re: 如發現老公同事經常返大陸玩女人,應否話比佢老婆知。

唔講.........人地兩公婆事,點到外人理.
何況.......你覺得佢老婆真係會乜都唔知道嗎?女人直覺好犀利的.

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

俾著我,我唔會講。始終係人地既家事,況且個女人同我又唔係好朋友,講佐人地分分鐘以為我抹黑佢老公。同埋可能佢本身都知道,只係唔想揭穿自己老公,同埋破壞呢段婚姻....
Childhood is journey, not a race.

男爵府

畀面勳章

我就唔會講喇....呢d係人地嘅家事....女人對呢家嘢好敏感嘅....遲早都會知ga 洗乜自己出口咁笨啫 :mrgreen:

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都唔會講,再者,都有人話左比佢老婆知啦,仲比佢懷疑tim,o個個人個老婆咁巴辣同巴敝,佢真唔知定假唔知先。anyway,咪由得佢law。

大宅

睇下我同個同事既老婆關係如何啦, 如果係死黨, 咁都或者會講, 但係聽到你既描述, 我諗你同佢老婆都唔係好熟姐, 咁我就一定唔會講, 呢D係人地既家事, 我一定唔會理得咁多, 重有, 呢D咁既事非, 少理為妙。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我諗我唔會講, 女人係有直覺, 佢老婆可能都知道, 只不過扮唔知, 如果有人話俾佢聽, 佢想再扮唔知都唔得, 咁點收科呀? 所以都係唔講好過, 等佢哋自然發展落去.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

比我一定唔講。
我以前有個friend,佢男友出去同第二個女仔拍拖,比我見到。之後我提吓個女仔,佢轉頭去問個男友,個男的梗係唔認喇!仲叫佢唔好聽D八婆講喎!我呢個friend又信個男人,仲同我講番!嬲得我吖!無啦啦做左八婆?!
最後我呢個friend親眼見到,打比我喊苦喊忽~~
所以我一定唔再做呢D野,吃力不討好!

公爵府

畀面勳章

yuyumon 寫道:
唔講.........人地兩公婆事,點到外人理.
何況.......你覺得佢老婆真係會乜都唔知道嗎?女人直覺好犀利的.

極之同意~~

侯爵府

你老公個同事? 咁你同佢老婆好熟架? 我覺得唔好多事, 咁你老公知唔知呀?

等待驗證會員

講o個個就蠢喇,妳以為佢老婆唔知咩,呢d叫死撐,係都要踢爆佢,盞俾人鬧臭妳多事呀! 唔好理呢d人啦.
bk閒人

男爵府

好媽媽勳章

好耐之前都試過呀, 男友個老友去左滾(又係紀律部隊)又唔單聲俾我地, 後黎我同佢老婆傾起原來果日唔係同我男友飲通頂, 佢老婆返去大興問罪, 點知個衰佬夠膽死係關二哥面前發誓話我講大話, 佢老婆信晒老公仲鬧我, 同我地斷絕來往, 聽講後黎知道真相離左婚, 最慘我唔係專登去報料, 唉.

別墅

通常女仔都係信男友多過朋友架啦!
大家好!~~~我是阿包子~~~ 阿包子個阿~~~ 阿包子個包~~~ 阿包子個子~~~ 謝謝~~~ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

話說以前同我老公註冊前一天(我響老公屋企過夜,當時佢兩兄弟一間屋住的),半夜聽到我叔仔返黎(開鐵閘好大聲,我feel到係有兩個人入屋的),但第二朝起身我又見唔到我叔仔女朋友對鞋喎......點知.....響呢個時侯,有個女仔(我從來未見過)響我叔仔間房出黎(著埋鞋)同我打招呼跟住走左,到下午我叔仔又帶番自己女朋友返屋企食飯!
我無將呢件事話俾佢女朋友知,因為我知道佢未必相信,因為我叔仔好識做表面野,成日買野俾女朋友"林"佢開心,後來唔夠一年,我叔仔都同佢女朋友結左婚囉~~

其實我覺得男人有無去"玩女人",做老婆或者女朋友多少都會FEEL到 D,有D女人暗啞底知道扮唔知O者(因為老公有家用交足或者男友有錢俾佢用),我覺得無謂走去踢爆人,免得人家唔信自己找麻煩~~~~

別墅

十足十似我個大姑奶,個仔由出世到現在都讀中四啦,佢老公每年返香港總數永遠唔超過十日,你信唔信佢喺上面無女人?可能由於佢讀得書少(中三),現在的生活質數(有車有樓唔駛做),對佢來講已很滿足.

angelfan07 寫道:

其實我覺得男人有無去"玩女人",做老婆或者女朋友多少都會FEEL到 D,有D女人暗啞底知道扮唔知O者(因為老公有家用交足或者男友有錢俾佢用),我覺得無謂走去踢爆人,免得人家唔信自己找麻煩~~~~

男爵府

做紀律部隊嘅,
都其實唔多正經,(不是指全部)
好多都好好賭, or玩女人,
because份工歎o麻..........

如果老公同事經常返大陸玩女人,
我會唔忍心佢太太蒙在鼓裡,(唔知佢係咪真唔知,你都話佢係好老婆)
會借d綺話佢聽,(又唔會講咁白)
等佢自己想清楚想点啦
村姑 亞Bee

複式洋房

MANDY1808 :

我大姑奶個老公又係咁GA!佢老公去左CHINA工作多年了,以前過年過節都會返尼!而家過年都唔見佢LOR!唔通CHINA過年,佢公司都要開工咩!?我大姑奶都係冇做野!照顧仔女(都有十幾廿歲),可能好似你咁講,大家心照喇!佢只係想有安定GE生活!

就件事尼講,我會視乎個女性朋友同我FRIEND到咩程度,如果好FRIEND才講,否則都係唔好多事LOR!

我都覺得警察好GE唔多!

公爵府

DoReMi媽媽 寫道:
我諗我唔會講, 女人係有直覺, 佢老婆可能都知道, 只不過扮唔知, 如果有人話俾佢聽, 佢想再扮唔知都唔得, 咁點收科呀? 所以都係唔講好過, 等佢哋自然發展落去.

同意!
我老公有個行家好爛滾, 佢老婆都知, 起初佢老婆做家庭主婦湊兩女(13 & 9years), 一次一班行家連家人(3個家庭), 佢老公在聚會將完結時(晚上9:30/大埔), 在10多人面前對他的老婆說:你自己湊女回家,我上深圳,走先各位. 佢老婆無奈的由他上大陸. 數月後, 佢老公話生意淡薄, 找了份part-time俾佢老婆做, 叫佢老婆幫補生計(約$3000), 佢老婆就搵埋 錢俾佢老公叫雞 ?-( 佢兩公婆真的很經典 !
恭賀新禧,迎春接福!

別墅

angelfan07:
你叔仔真係叻,咁都得。
其實我老公同事就住在我隔離,每日佢老婆都會晒佢老公點......,呢個女人好惡o架,有次佢老公飲醉酒,佢老婆拿支鐵通打佢老公,仲成日大大聲係樓下鬧佢老公,鬧都唔止,仲一巴巴打佢,有時我見倒都覺佢老公可憐,只不過是家裡的小事,唔駛咁樣呀。 :-x
你o地睇唔倒佢老婆o既囂張樣,從來冇笑容,冇打招呼,經常黑面,又經常用鼻洞睇人,一副不可一世o既樣,最衰就係我出街都要經過佢門口,佢又鍾意打門,就咁比佢捉住我,唉~~~~~~又晒佢老公係間局幾威,幾咁冇佐佢唔得(試問呢個世界邊有冇o左邊個唔得呀?唉~~~~~~。 ?-(

子爵府

寧教人打仔, 莫教人分妻..............
多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

首頁

尾頁

跳至