跳至

首頁

尾頁

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章

請問知唔知面試會考 d 咩啦, 同形式會係點 ?

男爵府

舊年interview就係一家長同小朋友對住兩位老師坐, 一位老師同家長講關於学校的教学方法, 而小朋友就串珠(一條繩+幾粒木珠) 過程不過5-10分鐘, 冇其他嘢考小朋友, 只要小朋友坐定定做就ok, 當然要教定佢講老師你好and 再見la.........有定心理準備, 你哋一去到就會响個大堂到等, 等得耐小朋友會缺乏耐性, 帶定少少嘢去氹佢la, 祝成功!
原帖由 kawaiiliz 於 09-10-21 00:42 發表
請問知唔知面試會考 d 咩啦, 同形式會係點 ?

大宅

咁係會即刻知道結果, 定要等ka, 要等幾耐呢 ?

複式洋房

請問而家聖心幼稚園及小學既水平好唔好? 雖然未知結果, 心大心細......

大宅

中, 小學仍然係好野, 幼稚園應該都係好, 如果, 唔係都唔會爭崩頭啦 ! 我都係等緊消息中, 好緊張 !

原帖由 Joba 於 09-11-25 23:26 發表
請問而家聖心幼稚園及小學既水平好唔好? 雖然未知結果, 心大心細......

別墅

原帖由 kawaiiliz 於 09-11-9 01:37 發表
咁係會即刻知道結果, 定要等ka, 要等幾耐呢 ?

差不多要等起碼3星期才收到寄來的取錄通知。

另,我有女s碼校服(夏季2裙1運動服)及用具(書包、水杯,人名牌)可平讓,全都是新的,有興趣到時聯絡我。

複式洋房

點解你囡囡唔讀既, 係咪有更好既offer?

原帖由 96250790 於 09-11-26 10:49 發表

差不多要等起碼3星期才收到寄來的取錄通知。

另,我有女s碼校服(夏季2裙1運動服)及用具(書包、水杯,人名牌)可平讓,全都是新的,有興趣到時聯絡我。 ...

大宅

我都有本"我愛普通話" 送出, 但是07年, e+ 唔知轉版未. 只用一個月好新

原帖由 Joba 於 09-11-26 23:18 發表
鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

別墅

原帖由 Joba 於 09-11-26 23:18 發表

其實,各家長都會為子女考好幾間幼稚園的,所以選擇多了。

首頁

尾頁

跳至