跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我日日坐0係屋企..而家38周2日都好似冇乜動靜會生咁...

大宅

我自3個月起,晚飯後日日散步,醫生話會易生d,我易覺得感覺幾好,我都快37週了,放心la,或者會係預產期前出世呢!我個妹果時都係日日散步,都不知幾易就生左個女出黎lor

大宅

我覺得有幫助。
我有BB之後,成日都行,直到生之前都行。
我38週多D就穿水,清晨四點幾入院,六點四十分開始吊催生藥,十一點已經開咗八度,一點三十五分開始試生,下午兩點前已經生咗小B出來。
我朋友去年生BB,佢唔出街,多數時間都係係屋企坐,佢痛咗三十幾個鐘先生咗小B出來﹗

多D行吓,點都好D。我臨生前一、兩個星期,醫生仲教我去踩健身單車,話對順產有幫助﹗

複式洋房

我早幾日落街行左1個鐘...前兩日就見紅喇..我覺得真係關行路事呀..

不過我見左紅兩日仍然未生得..聽日再落街行多d先...

男爵府

我都覺得有幫助。我生之前o個日, 特登周圍行, 仲帶個女去公園。

o個晚我38週5日就穿水,清晨11點幾入院,1點開始吊催生藥,兩點已經生咗小B出來。前後兩個鍾。

我係第2胎, 但係真係無諗過可以咁快~ 我之前仲驚左好耐會頂唔順呀! God Bless~~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

複式洋房

Why you need 吊催生藥? You only 38W 5days.

原帖由 saltato 於 09-11-2 08:59 發表
我都覺得有幫助。我生之前o個日, 特登周圍行, 仲帶個女去公園。

o個晚我38週5日就穿水,清晨11點幾入院,1點開始吊催生藥,兩點已經生咗小B出來。前後兩個鍾。

我係第2胎, 但係真係無諗過可以咁快~ 我之前仲驚左好耐會頂 ...

洋房

你地全部都 38 w 左右便生, 我老婆37週多3日, 咁佢會唔會都係下星期生

好緊張

男爵府

原帖由 2ma2 於 09-11-2 16:24 發表
Why you need 吊催生藥? You only 38W 5days.

我響屋企穿左水呀~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

子爵府

我都想快d呀,因為我好心急想見到呀b健健康康呀!!!

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

係,我覺得有,我冇日日散步,不過因為返工要行15分鐘到巴士站,之後再轉巴士,再行5分鐘再上另一架巴士,之後要再行15分鐘斜路返學校,日日如是,37周用左6個鐘順產生左個仔。

大宅

我都覺有幫助~ 我生第一個時... 日日返工放工加埋都要行30分鐘.... 仲要係上樓梯... 上斜路多... 我37周5穿水生... 8個鐘生左... 我阿b仲要8.3lbs.. 超大件頭

今胎我轉左工.. 返放工仲行多左.. 40分鐘都有.. 希望唔洗搞好耐先生到啦....

好多人都話行上樓梯都好有幫助.. 加油

首頁

尾頁

跳至