跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

各位好, 我係新手媽媽, BB剛剛滿月多一點, 因為體重太輕所以住係醫院27日, BB剛剛回家, 頭幾日都冇咩特別, 但係近呢一兩日發覺, 由工人抱, BB就好安靜, 好快入睡, 但係我同先生抱就一直哭, 仲要係抱住都會用儘氣力的哭................
我明白我可能會緊張, 但係冇理由工人會做得到而我做唔到?
我好希望可以比到安全感BB, 但係唔知點算..

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 happyhehe 於 09-11-12 23:50 發表
各位好, 我係新手媽媽, BB剛剛滿月多一點, 因為體重太輕所以住係醫院27日, BB剛剛回家, 頭幾日都冇咩特別, 但係近呢一兩日發覺, 由工人抱, BB就好安靜, 好快入睡, 但係我同先生抱就一直哭, 仲要係抱住都會用儘氣力的 ...

我都係阿 我抱就係咁喊 我阿媽抱就即刻收聲...

我覺得係 我冇我阿媽咁肥 我對手骨參參冇咁c服 同安全感掛

別墅

好媽媽勳章

>"<..........真係肥先得.........
SO SAD WOW

原帖由 @陳師奶@ 於 09-11-13 00:08 發表

我都係阿 我抱就係咁喊 我阿媽抱就即刻收聲...

我覺得係 我冇我阿媽咁肥 我對手骨參參冇咁c服 同安全感掛

複式洋房

我諗係手勢問題, 同埋你地抱個陣試下唔好咁緊張, 因為BB 好敏感, 會FEEL 到你地心情, 你緊張的話會"嚇親"佢地, 會易d喊

男爵府

我都有同様問题, 但我仍然試抱!! Practice makes perfect 嘛!! 同埋無論点, BB都會認得媽咪把聲同氣味!!!

大宅

我家BB都是這樣,BB姑媽抱著就即刻收聲,一到我抱就狂哭。。

不過,BB姑媽是比較胖,可能是安全感吧,姑媽都笑話好似不是我們個仔。。

首頁

尾頁

跳至