想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位媽咪,

我上個月15號m小姐黎搵過我,
到今個月15號都未黎,
但係都今日(30號), 就有dd 啡,
但係用綠d 同曼仔都check 唔到有線,
咁係咪代表唔中呢?

大宅

原帖由 yushi 於 09-11-30 22:01 發表
各位媽咪,

我上個月15號m小姐黎搵過我,
到今個月15號都未黎,
但係都今日(30號), 就有dd 啡,
但係用綠d 同曼仔都check 唔到有線,
咁係咪代表唔中呢?
你CYCLE準唔準?如果唔準就用紅D繼續CHECK住先~~
My son Day Day is 4 years old

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 2# yushi 的文章

你以往係咪都好準時 15 號黎m? 或者等多 4-7日左右再用clearblue 驗多次

別墅

原帖由 msannieng 於 09-11-30 22:19 發表
你CYCLE準唔準?如果唔準就用紅D繼續CHECK住先~~

其實我睇開中e, 個cycle 都係28-35日,
所以依家好苦惱~
如果用紅d 可以check 到bingo 架?

別墅

原帖由 miffymiffy 於 09-11-30 22:39 發表
你以往係咪都好準時 15 號黎m? 或者等多 4-7日左右再用clearblue 驗多次

我正常都係28-35日lor,
咁係咪等到下個星期先再check 呢?
但係用綠d / 曼仔check 過都無線,
係咪我有問題呢?
仲要依家有d 啡, 但又唔係好多, 係少少咁~
唔知clearblue 係咩黎呢, 係咪要响萬x 買ga~

男爵府

原帖由 yushi 於 30-11-2009 23:15 發表

其實我睇開中e, 個cycle 都係28-35日,
所以依家好苦惱~
如果用紅d 可以check 到bingo 架?
你試過cycle35天, 或者等多5-6天m無來用check, 一般排卵後12天紅d再有深粗多數係bingo

男爵府

原帖由 yushi 於 30-11-2009 23:18 發表

我正常都係28-35日lor,
咁係咪等到下個星期先再check 呢?
但係用綠d / 曼仔check 過都無線,
係咪我有問題呢?
仲要依家有d 啡, 但又唔係好多, 係少少咁~
唔知clearblue 係咩黎呢, 係咪要响萬x 買ga~ ...
clearblue 係一隻驗孕棒的牌子名, 萬0, 屈x氏有賣

別墅

原帖由 gkk 於 09-11-30 23:27 發表
你試過cycle35天, 或者等多5-6天m無來用check, 一般排卵後12天紅d再有深粗多數係bingo

咁係咪下個星期用紅d check bingo 都ok ga?

別墅

原帖由 gkk 於 09-11-30 23:29 發表
clearblue 係一隻驗孕棒的牌子名, 萬0, 屈x氏有賣

明白, 咁clearblue 會唔會準d 呢?

男爵府

原帖由 yushi 於 30-11-2009 23:38 發表

明白, 咁clearblue 會唔會準d 呢?
現在d驗孕棒都好準, 準確度達99.99%以上, 放心

男爵府

原帖由 yushi 於 30-11-2009 23:37 發表

咁係咪下個星期用紅d check bingo 都ok ga?
可以, 見紅d有深粗再買驗孕棒驗啦

別墅

原帖由 gkk 於 09-11-30 23:41 發表
現在d驗孕棒都好準, 準確度達99.99%以上, 放心

咁曼仔係咪無咁好ga?
我依家仲有一支响度,
咁係咪等5-6日後再check 會好d?

別墅

原帖由 gkk 於 09-11-30 23:43 發表
可以, 見紅d有深粗再買驗孕棒驗啦

咁我用住紅d check 住先la,
thanks~~
但係我想問有啡係咪都會有機會bingo 架?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 yushi 於 09-11-30 23:47 發表

咁我用住紅d check 住先la,
thanks~~
但係我想問有啡係咪都會有機會bingo 架?

都唔一定, 有可能係著床血, 又或者就黎m .

別墅

原帖由 miffymiffy 於 09-11-30 23:51 發表

都唔一定, 有可能係著床血, 又或者就黎m .

如果係著床血, 係咪=用紅d / 綠d 都會check到呢?
如果唔係即係就黎m~
唉~ 又要繼續努力啦~

瑪瑙宮

原帖由 yushi 於 09-12-1 22:00 發表

如果係著床血, 係咪=用紅d / 綠d 都會check到呢?
如果唔係即係就黎m~
唉~ 又要繼續努力啦~

如果係 bingo, 紅d / 綠d 都會驗到有下線.

咁你今日仲有啡? 有無用紅綠d check下 ?

別墅

原帖由 miffymiffy 於 09-12-1 22:09 發表

如果係 bingo, 紅d / 綠d 都會驗到有下線.

咁你今日仲有啡? 有無用紅綠d check下 ?

今日無check 呀, 係咪一定要朝早check 架?
不過我諗都係食白果架啦~mouth:

瑪瑙宮

原帖由 yushi 於 09-12-1 22:30 發表

今日無check 呀, 係咪一定要朝早check 架?
不過我諗都係食白果架啦~mouth:mouth:" />

如果check bingo的話, 用晨尿check 比較準一d .

咁不如你等過左 m期 先check啦

別墅

原帖由 miffymiffy 於 09-12-1 23:46 發表

如果check bingo的話, 用晨尿check 比較準一d .

咁不如你等過左 m期 先check啦

咁其實係幾時m期呢?
係咪我依家有dd 啡, 等到佢無晒先再check呢?
或者我聽日朝再試下check, 睇下有無線先

首頁

尾頁

跳至