自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

另一獲救住客李太說,塌樓前她正在分租的板間房午睡,其間有人拍門大叫:「幢樓有裂痕,快啲走呀!」她於是立即拿起一袋衫,拖着 6歲女兒便走,並大叫其他鄰居逃生。李太和女兒沿樓梯落樓逃生,在走到地下時見到不少人雞飛狗走,情況混亂,不久整幢樓便倒下來,她事後大呼好彩。

(轉貼from apple)

如果呢個李太佢無大聲通知其他住客逃生, 可能仲有更多死傷者都唔定!! 佢發揮咗鄰里精神!! 所以我都好想讚吓佢!!!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

佢真係做得好呀.

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 吱仔與lo仔 於 10-1-30 11:01 發表
另一獲救住客李太說,塌樓前她正在分租的板間房午睡,其間有人拍門大叫:「幢樓有裂痕,快啲走呀!」她於是立即拿起一袋衫,拖着 6歲女兒便走,並大叫其他鄰居逃生。李太和女兒沿樓梯落樓逃生,在走到地下時見到不少人雞飛狗走,情況混 ...

係有人性都會咁做,都唔明當時人地個老爺究竟身在何處,點解冇跟個新抱一齊走...
<br><br>

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 chinatea 於 10-1-30 11:06 發表

係有人性都會咁做,都唔明當時人地個老爺究竟身在何處,點解冇跟個新抱一齊走...
個老爺訓緊覺…應該問點解個巴渣少婦唔叫佢,就算門口見到個鳳姐都唔叫佢走?

子爵府

畀面勳章

回覆 3# chinatea 的文章

自私既人先會咁做!!!
有人性既都唔會只顧自己啦~
hk而家希好多人都好自私, 不論男女老幼!!!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

李太...

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 agneskong 於 10-1-30 11:22 發表
個老爺訓緊覺…應該問點解個巴渣少婦唔叫佢,就算門口見到個鳳姐都唔叫佢走?

淨係講句:有危險,快d走! 佢都唔講!!

男爵府

想問下到現埸搵老公果個酒樓小姐最後搵唔搵到..??佢老公有無事呀...??

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 cy101 於 10-1-30 12:18 發表

就係lor, 果個人渣, 仲夠薑接受訪問, 下下錢錢錢 !:;pppp:

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 cy101 於 10-1-30 12:18 發表

咪係囉, 自私

大宅

人性既表現

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 chinatea 於 10-1-30 11:06 發表

睇報紙話當時有個鳳姐見到佢好謊張咁,問佢咩事,佢無理人地,一支箭同個女走左落街,果個鳳姐之後好似死左.

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

李太

男爵府

好媽媽勳章

李太

子爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

李太,,

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

李太+個青年充分表現出人性既光輝,
而阿陳太充分表現出人性黑暗

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 agneskong 於 10-1-30 11:22 AM 發表

我覺得呢個女人都幾搞笑囉,連個老爺係咪屋企都唔知,
睇佢接受訪問,得個嘈字同個錢字,
覺得呢個女人幾自私:;pppp:

大宅

好媽媽勳章

李太係得既 要囉好市民獎......枉啊陳太有人撐佢好話我地係...憤姑

珍珠宮

醒目開學勳章

李太抵讚

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至