跳至

首頁

尾頁

別墅

阿仔本來都係每日日頭訓兩次, 不過呢排好似成日唔係好願訓. 所以我同姐姐商量後,決定由今日開始比他訓一次, 夜晚10點半訓到早上7點半, 然後下午3點半左右訓一次午睡. 本來午睡想比他早d訓, 大約2點半左右, 不過阿仔playgroup返下午, 要到3點半先放, 所以唯有推遲d午睡時間lor.

我想問你地d小朋友宜家日頭係訓一次定兩次架?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

阿仔自從由工人湊之後 (即 12月) 已經只訓一覺 , 1.5-2 hrs , 夜晚就 2100 - 0700 , 不過每晚都醒最少一次

大宅

好幾個月前突然有一日由2晏覺變1覺, 之後都 keep 住係咁. 就算瞓得半個鐘, 之後好眼瞓都多數唔會瞓番.

平時大約 10-11點期間瞓著.. (佢可以喺床玩好耐都唔瞓著, 因為佢不停講野同唱歌), 大約 730-800 起身.

nap time 通常 2pm, 2-3hours

別墅

阿仔呢排夜晚就訓長左, 9.5 hr 左右, 但nap time就推到445 至 5點後, 有時要到530後先訓, 訓得最多一個鐘. 唉... 不過我都算喇, 訓覺時間迫唔到. 尤得他喇~~~ 反正夜晚比他早d訓, 他都係照推返早起身!

別墅

會唔會仲訓2覺呢

別墅

會唔會仲訓2覺呢

複式洋房

只瞓一次晏覺

10-7,然後1-3,我個女瞓得唔算多

大宅

我個女轉左中午瞓一覺好耐啦~~佢晚上9點半上床(但好多時搞個半鐘才瞓得著, 掛住玩), 早上八點幾起身, 中午兩點幾三點開始瞓個半至兩個鐘
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

別墅

晚上9時左右瞓, 半個鐘後會瞓得著, 到早上7時就起身. 中午就3時左右瞓2-3個鐘. 但如果個朝早已有活動, 就會12時左右就眼瞓啦.
http://hk.myblog.yahoo.com/elsa-manfred

首頁

尾頁

跳至