論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

奶奶請了菲傭兩年,前排菲傭話有病要回菲國動手術,之前已經成日借糧話阿爸病同埋要買屋,又要照顧全家兄弟姊妹同兩個仔,因他老公撞車死了是單親媽媽,我地都會借俾佢。今次做手術又要借錢我地諗住唔用佢喇,佢走之前我地都俾多左幾千蚊佢,點知近排收到一大批寄俾佢的信,我地都無拆開,點知管理員話有收數公司要搵佢,管理員代我地講左話佢無做喇,點知都係成日來及要上樓拍門。。。。。煩死人喇。點解O的財務公司會借錢俾佢地O架。。。

民房

快d將入境處寄比你嗰張"解除合約確認書"比收數公司,要make sure佢地收到,佢地就唔可以再追你,若果之後再煩你,你就報警備案,同投訢!

洋房

唔該晒,即刻做﹗

原帖由 cw311 於 10-3-31 11:01 發表
快d將入境處寄比你嗰張"解除合約確認書"比收數公司,要make sure佢地收到,佢地就唔可以再追你,若果之後再煩你,你就報警備案,同投訢!

洋房

提提大家,我地發現唔見晒後備床單同被單........

原帖由 JFFamily 於 10-4-1 15:11 發表
唔該晒,即刻做﹗

洋房

唔好意思,我仲係想知,佢地借到錢,關唔關用左僱主O的資料事O架?我最驚呢樣O野咋.....

原帖由 JFFamily 於 10-4-1 15:13 發表
提提大家,我地發現唔見晒後備床單同被單........

民房

我所知用contract + passport 就借到啦,會知顧主姓名、地址、電話。之前看見bk有人話連用contract 同 passport copy都借到。

洋房

thanks thanks
i have do this and seems no noise from the lender still....i hope this is ok!

原帖由 cw311 於 10-4-1 16:15 發表
我所知用contract + passport 就借到啦,會知顧主姓名、地址、電話。之前看見bk有人話連用contract 同 passport copy都借到。

首頁

尾頁

跳至