自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

見工嗰陣, 好多時對方都會叫你地用英文介紹自己, 通常你地會講d咩, 麻煩各位請用英文...我英文係有限公司, 通常講一兩句就得, 但如果太長, 我要諗好耐, 有時又唔識講, 所以想參考你地會點介紹自己...

男爵府

醒目開學勳章

如果英文本身唔夠好, 你可以用中文諗咗你想講乜先囉...然後先至譯返用英文慢慢講~

原帖由 小藍 於 10-4-14 09:55 發表
見工嗰陣, 好多時對方都會叫你地用英文介紹自己, 通常你地會講d咩, 麻煩各位請用英文...我英文係有限公司, 通常講一兩句就得, 但如果太長, 我要諗好耐, 有時又唔識講, 所以想參考你地會點介紹自己... ...

禁止發言

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睇下見乜嘢工,做定功課,投其所好(大公司著重性格同團隊,細公司要有主動性同獨立,低職位要肯學同快上手,高職位要果斷同懂分配工作)

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

禁止發言

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

唔好意思 , 睇左上面各位靚媽既回覆, 我都係唔知到時應該講d咩, 我好蠢...

可唔可以當係你地而家要見工, 咁你地會點講 , 最好用英文 , 等我可以參考下...thx.

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

但要大概知道乜嘢公司,乜嘢職位/工種,先可以話講d乜嘢,好難一概而論。

原帖由 小藍 於 10-4-14 11:16 發表
唔好意思 , 睇左上面各位靚媽既回覆, 我都係唔知到時應該講d咩, 我好蠢...

可唔可以當係你地而家要見工, 咁你地會點講 , 最好用英文 , 等我可以參考下...thx. ...
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

首頁

尾頁

跳至