親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原帖由 ahmama 於 10-6-2 10:04 發表

剛開幕規定要預先買飛, 後來見入場人數唔多, 改左可以即場買.

6個鐘, 足夠.

但你個行程, uss+海洋館+dolpin show+song of the sea, 我就覺得太趕, 如果uss+song of the sea會好d, 俾左入場費, 無謂睇一陣又要下 ...

thanks,咁我到時視乎天氣狀況先買飛lu.

我都覺得好似趕左d,不過又唔想分兩日去sentosa,所以我打算10:00am-10:30am到達uss,留到4:30pm,咁有6個鐘玩,之後先去睇last果場dolphin show(好似5:30pm開).問過bk mums個show係25-30mins,咁睇完個show先再行海洋館,之後先再排隊睇song of the sea.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 ^O^ 於 10-6-2 10:19 發表

thanks,咁我到時視乎天氣狀況先買飛lu.

我都覺得好似趕左d,不過又唔想分兩日去sentosa,所以我打算10:00am-10:30am到達uss,留到4:30pm,咁有6個鐘玩,之後先去睇last果場dolphin show(好似5:30pm開).問過bk mums個sh ...

理論上可行, 但應該會好惓.
到時隨機應變

別墅

好似話仲有海洋生物園, 海事博物館 & 水上樂園, 唔知駛唔駛收入場費? & 值唔值得去睇?

另外夢之湖係節慶大道, 免費!

[tr][/tr][tr][/tr]
梦之湖™

光影融汇的视听盛宴
由著名四届艾美奖得主Jeremy Railton倾力设计的精心杰作。这项结合灯光、镭射、火焰、水雾以及多种绚丽特效的街头表演,必能令您为之着迷。

每晚9时于节庆大道™公演
入场免费

有個圖有齊地點資料http://www.sentosa.com.sg/ch/useful_info/download/map_chinese.pdf

珍珠宮

原帖由 EASYMA 於 10-6-2 13:00 發表
好似話仲有海洋生物園, 海事博物館 & 水上樂園, 唔知駛唔駛收入場費? & 值唔值得去睇?

另外夢之湖係節慶大道, 免費!

梦之湖™

http://www.rwsentosa.com/Portals/0/RWS/entertainment-and-nightlife/images/main_ ...

海洋生物園, 海事博物館 & 水上樂園好似要2010後先開.網上ticketing system都未有飛賣.

節慶大道即festive walk?係咪已開放呢?

夢之湖同song of the sea除左要唔要錢既分別外,睇黎好似一樣咁.

珍珠宮

原帖由 ahmama 於 10-6-2 10:56 發表

理論上可行, 但應該會好惓.
到時隨機應變
\

其實去海底世界最主要係睇個dolphin show, 之後同dolphin影相,海底世界可睇可唔睇,視乎有幾攰啦.

禁止訪問

水晶宮

原帖由 apsm 於 10-6-3 11:52 發表
會想 update 唔到嗎
8月頭去.

因我地行徑好慢,
so打算用2日玩.

Check the part on "upgrade", already mentioned at there.

http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Attractions/UniversalStudiosSingapore/Tickets

禁止訪問

水晶宮

原帖由 apsm 於 10-6-3 15:29 發表
我知果度有, thx!
但我係想問: 會唔會太多人,
冇得 upgrade 第2日???????

你會唔會太高估uss的受歡迎程度

禁止訪問

水晶宮

原帖由 apsm 於 10-6-3 18:50 發表
我擔心姐 ,,,,

因我 book o左 3晚 festive hotel
我驚 upgrade 唔到
咁就 ......

如果係一定得的
我就幫 asiatravel 用 $340 買1日飛
then 去到先 upgrade.

如 唔一定 upgrade 到的話
我會直接 ...

如果你肯定會去兩日, 又一定會係果兩日去, 俾多一百幾十買個安心....抵啦.

而我的經驗呢, 玩左半日, 已經決定唔upgrade.

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 ahmama 於 10-6-3 20:00 發表

如果你肯定會去兩日, 又一定會係果兩日去, 俾多一百幾十買個安心....抵啦.

而我的經驗呢, 玩左半日, 已經決定唔upgrade.

apsm
8月好似唔係singapore既peak sch holidays,所以應該唔似hk咁暑假咁多人(my guess only).

you can check this out for pick-up points: http://www.bushub.com.sg/

ahmama
乜singapore uss真係咁少人去?又真係咁唔好玩咩?

水晶宮

原帖由 ^O^ 於 10-6-4 09:56 發表

ahmama
乜singapore uss真係咁少人去?又真 ...

一場去到sin都要去uss既, 但唔好期望咁高.

水晶宮

原帖由 apsm 於 10-6-4 09:55 發表
icic, many THX!!!!!!!!!!!!

另 想問去 zoo
烏節路有 shuttle 去 ?
知唔知邊度上車 ?
有冇 website 有講?

thx!

我坐的士, not sure.

禁止訪問

別墅

原帖由 ^O^ 於 10-6-4 09:56 發表

apsm
8月好似唔係singapore既peak sch holidays,所以應該唔似hk咁暑假咁多人(my guess only).

you can check this out for pick-up points: http://www.bushub.com.sg/

ahmama
乜singapore uss真係咁少人去?又真 ...

請問singapore幾時放暑假?

珍珠宮

原帖由 apsm 於 10-6-4 14:47 發表
^O^:

THX!!!!!!!!!!!!!!!!!!

你幾時去 ??

我8月中去...星加坡(都係加埋星加坡呢3個字好d, 哈哈 )

珍珠宮

原帖由 aai 於 10-6-4 16:22 發表

請問singapore幾時放暑假?

唔sure,但根據uss既ticketing calendar睇, 6月先係星既peak sch holidays.

see this: http://2.bp.blogspot.com/_vN9VdXYRtdg/S5E2IS2x3JI/AAAAAAAAAI4/VXHNTY813iQ/s1600-h/seasonal_chart.PNG

ahmama
真係越講越唔想去uss.

別墅

原帖由 ^O^ 於 10-6-4 17:04 發表

唔sure,但根據uss既ticketing calendar睇, 6月先係星既peak sch holidays.

see this:

ahmama
真係越 ...

Thank You!
我7月頭出發, 去完話比你知USS好唔好唔玩, 不過我要揾得返e嗰post先得~ haha

首頁

尾頁

跳至